uludağ üniversitesi   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. yerleşkesi bursanın batısında büyük bir arazi üzerinde yer alan, her gün öğrencilerin gitmek için yolda büyük zaman harcadığı bu yüzden de ders asmanın çok olduğu, yazın şenlik yapınca bursa halkına ev sahipliği yapan ve içimde gitme isteği uyandırmayan garip üniversite
    (boundless, 09.03.2005 21:04)
  2. oldukça büyük bir kampüse sahipmiş, bugün bunu gördüm.
    (wondrous, 09.03.2006 22:11)
  3. kampüsünün ucu bucağı yoktur, yeni binalar yapılmakta, gün geçtikçe üniversite genişlemekte, buna bağlı olarak da türkiyedeki önemi artmaktadır. eğitim kalitesi olarak kötü de sayılmaz, kimi bölümleri oldukça iyi öğretim üyelerin sahiptir. eğer şehirdışında okunacaksa, bir öğrenci için pek de sıkıntı yaratmayacak şehirlerden biridir bursa, o nedenle bu üniversite de seçilesi bir öğretim yuvasıdır
    (dbk21, 09.03.2006 23:13)
  4. egtimi oldukca kaliteli bir universite olmasına ragmen uludag universitesinde okudugunuz surece okulun bursanın 20km dısında olması nedeniyle gorukle adında bir koyde medeniyetten uzak bir sekilde yasamınızı surdurmek zorunda kalırsınız.
    (scully, 31.03.2006 20:50)
  5. gençliğimi çürüten üniversite.

edit: yaz okulunda aldığınız iki ders çakıştığında söz konusu dersleri veren profesörlerin "ben yoklamamı alırım gardeşim." modunda kaprislendiği, dekanlığın ise "yapacak bir şey yok." demeye cesaret edebildiği bir yermiş burası aynı zamanda.*
    (cooler than jesus, 10.07.2006 01:27 ~ 11.07.2006 19:57)
  6. bu kez de kayıt olayını internete taşıyalım diye gaza gelen ancak not ortalamalarını sanal ortama yanlış taşıyan, ortaya çıkan kaosun büyüklüğünü görmezden gelip kayıtların bitmesine 5 dakika kalana kadar uzatma duyurusu yapmayan, dünyanın en eşsiz denyolarının seçilerek öğrenci işleri, not işleri, vs.'e yerleştirildiği okul.
    (cooler than jesus, 21.09.2006 12:42)
  7. kayıt olmaya gelindiği zaman çim alandaki havuzlar açılır medikonun önü bi şenlendirilir. ayrıca acayip programlı bir kayıt sistemleri vardır. 5 - 10 dakika arasında nasıl olduğunu anlamadan 300 kişi civarı kayıt yapılır. ve kayıt bitip geri dönüldüğünde arkadaşlara abi beklediğimden iyiydi, iki dakikada hallettiler sistemli okulmuş, güzel bir çimalanı var, kocaman kampüs gibi anlatılır. fakat okumaya başlanıldığında zaman ilerledikçe kayıt zamanındaki sistemli okuldan hiçbirşey kalmadığını görürsünüz. çok düzensiz işleyen not işleri ve öğrenci işleri, sürekli hatalarla dolu olan otomasyonlar belirir. o kocaman denilen kampüs hersene başında ortaya çıkan inşaatlarla şantiyeye çevirir ortalığı. buna bursanın merkezine olan uzaklık da eklenince soğuma olur okula karşı.
    ama ne olursa olsun kaliteli eğitim verdiğine inanırım. ayrıca kampüsün bitişiğindeki öğrenci köyü olan görükle 25000 civarı öğrenciyi barındırır ve etraftaki herkesin öğrenci olması ayrı bir keyiftir.
    (jellyjam, 06.12.2006 05:30 ~ 04.06.2008 05:28)
  8. güvenliği jandarma tarafından sağlanan üniversite.
    (welcome home, 10.01.2007 01:34)
  9. mezun olabilmem için min. 7 dönem daha gecirmem gereken üniversite.güzel ve büyük bir kampüse sahip olduğu doğru fakat ormanın icinde kurulmasına rağmen ortasında sığınacak agaç gölgesi aramak ilgiç olabiliyor.eğitimi içim ortalamanın üzerinde olduğu da söylenebilir.
    görükleye gelince eskiye göre oldukca geliştiği söylenedursun beni yarım dönemde bunaltmış olup.seneye eve çıkma planlarımı şehir taraflarına yapmama sebep olmuştur.herşeye rağmen tamamiyle öğrenciye ait oldugu bir yerleşim yeri oluşumu güzeldir.
    (bilmiormki, 01.03.2007 09:17)
  10. ne zaman gitsem sıcak arkadaşlıklarla karşılaştığım, iibf hariç az sayıda tikky barındıran, tıp fakültesi bulunması nedeniyle otobüste oturarak gitmenin zor olduğu, temiz binalara ve biraz bakımsız da olsa bol yeşil alana sahip universite
    (homo economicus, 25.03.2007 20:28)
  11. an itibariyle recai kutan'ın katıldığı genç bakış programında söylenen onca şeye bakılmaksızın inanç, din, vs. gibi sözcükler duyulduğu anda feryat figan alkışlayan öğrencilerin bulunduğu üniversitedir. söylenen hiçbir şeyi dinlemeyip salt o kelimelere odaklandıklarını düşünmeye başladım. *
    (why georgia, 05.04.2007 02:30 ~ 02:33)
  12. kampüse girerken orman içinde avlanmak yasaktır şeklinde bir tabela görüp noluyo lan dediğim üniversitedir.
    (jellyjam, 23.04.2007 14:30)
  13. kayıtlarda öğrencilerin sabrını test eden. orman içinde bir üniversitedir. havası güzeldir lakin kafayı bulmamak elde değildir. birde bursa merkezde barınan öğrenciler 48 numaralı otobüsü öyle bir severlerki bahtsız bedevi ve kutup ayısının arasındaki duygusal ilişki hiç bir şeydir bunun yanında. herşeye rağmen güzel bir üniversitedir.
    (kan ve kefen, 05.06.2007 13:56)
  14. şenlikleri tadından yenmeyen üniversite.
    (genjuure, 31.07.2007 18:44)
  15. kampüsün içinde jandarma karakolu olan üniversite. sürekli olarak askerlerin dolaşması sebebiyle, okul bittikten sonra askere gidecek arkadaşların, askerliğe uyum sağlaması diğerlerine göre daha kolay olacaktır.
    (rutin, 27.08.2007 11:32)
  16. istanbul'da yaşayıp şehir dışında okumak isteyenlere tavsiye edilebilecek sabah evden çıkıp öğleden sonraki derslerinize yetişebileceğiniz 4 ya da daha fazla yılınızı dolu dolu geçirebileceğiniz üniversite. son yıllarda mahalle aralarına açılan üniversiteleri görüp, kampüs havasını doyasıya yaşamak isteyenlere hitap eden, yürümekle bitmeyen bir arazi üzerine kurulu ilim irfan yurdu. döner sermaye satış mağazasından deve kuşu yumurtası satın alıp melemen fantazilerinde son noktaya ulaşabilirsiniz. görükle denen öğrenci köyünde tembelliğinize tembellik katıp bünyenizi adeta koala yaşam formuna dönüştürebilirsiniz. yok efendim ben gecelerin adamıyım, barsız diskosuz yaşayamam, hareket lazım bana, şehrin gürültüsü olmalı diyorsanız o da var. öğrenci popülasyonu azalsa da bursa şehrinin merkezi sizi bekler. zamanın danza'sı, cube'si, veni vidi'si, mask'ı sosyalliğinize sosyallik katabileceğiniz güzide mekanlarıdır. tabi sonuçta okumaya, adam olmaya gittiğiniz yer sosyalleşmenizi abartarak kabusunuz da olabilir. yıllarınızı harcayıp koca bir hiçle evinize dönebileceğinizi hatırlatmak isterim. devlet ciddiyetinin gözünüzün yaşına nasıl bakmadığını da burada öğrenebilirsiniz. bu üniversite özellikle bürokrasisinin genç bireyler üzerindeki çıldırtıcı etkilerinin görülebileceği nadide mekanlardan biridir. final sınavının sonuçlarının, bütünlemelerden sadece birkaç saat önce asılabildiği görülmüştür. güzel ülkemin dört bir yanına dağılmış öğrenciler için bunun nasıl bir kabus olduğu düşünülmez bile. öğrenci işleri evlere şenlik tavırlarıyla kulaklarınızdan adeta dumanlar çıkmasına neden olabilir. bunların yanında derslere mecburi durumlar dışında asistanların gönderilmediği ilgili olmanız halinde 10 numara eğitim alabileceğiniz her türlü çelişkiyi yaşasanız da sonunda elinize mezuniyet anı belgenizi aldığınızda dünyaların sizin olduğu yerdir. diplomanın orjinalini almanın nasıl bir güzellik olduğunu öğrenmeniz için mezuniyetten sonra 4 yıl daha beklemeniz gerekir. dolayısıyla bu üniversitenin yıllar sonra da sevindiren fıkra gibi özellikleri vardır. kendinizi bilirseniz her şeye ramen iyi ki gelmişim dedirtir. yolunuz düştükçe kendisine uğratır.
    (ondadokuz, 03.09.2007 23:12)
  17. kampüsünün dörtte üçünün meralar ve ormanlarla kaplı olduğu mensubu olduğum üniversite.iibf'de bol miktarda standart kılıklarında tikiler(kızlar imitasyon sarışın, uzun çizmeli erkekler jöleyle dikleştirilmiş aynı model saçlı, marlboro light içen 7610'lu) bulunmakla beraber diğer fakülteleri normaldir.bulunduğu yer bursa il sınırlarının hemen dışındadır 48 isimli çileyle şehre otuz dakikada, 93 isimli çileyle hazırlık eğitiminin verildiği kampüse kırk beş dakikada ulaşınılır 93 yüzünden hazırlık öğrencileri acıncak duruma düşmekte birbirleriyle akarbalığın her türlü boyutlarını yaşamaktadırlar.ama şenlikler gerçekten güzeldir, meralara yayılınıp doyasıya eğlenilebilir kötü yanı yılda 6 gün olmasıdır
    (oturak şövalyesi, 07.11.2007 20:04)
  18. ders kayıt sürecinin başlamasıyla otomasyon sistemi allak bullak olan okul; otomasyon kendine geldiğinde ise hiç bir seçmeli ders kalmaz, zorunlu derslerden ise geçilebilecek bütün hocaların kontenjanı dolmuştur, ah ne güzel aynı hocalardan devamlı kalmak..
    (cüzi irade, 05.02.2008 00:24)
  19. 8 yılımı yiyen üniversitedir efendim. ha keza gene de hoşnutumdur okulumdan. kampüsünde jandarmalarla koşturmaç oynamak, her nasılsa kafesinden kaçmış devekuşlarıyla siste burun buruna gelmek tarzı aktivitelerle anlayamazsınız 8 yılın nasıl geçtiğini.
    (heathcliff, 01.03.2008 02:11)
  20. mimarlık bölümü öğrencileri bugün istanbul gezisinde görülmüş, mimar sinan üniversitesi arkeoloji öğrencilerinin sultanahmet'teki derslerine konuk olmuşlardır..
    (dirtypain, 18.04.2008 20:44)
  21. görükle kampüsünde green diye bir mekan olan üniversite.
    (hplovecraft, 18.04.2008 20:47)
  22. (bkz: uludağ sözlük)
    (ağ kablosu, 18.04.2008 21:10)
  23. artık hukuk fakültesi de olan üniversite. hukuk fakültesinin yeri görükle kampüsünde değil, gemlik'teki tarihi ipek fabrikasının olduğu yerdedir.
    (genjuure, 27.05.2008 12:01)
  24. kampüsünün şehir merkezine uzaklığı 20 km olan bir üniversitedir.. bu doğrudur ama istanbuldaki üniversitelerle karşılaştırırsak ulaşımı o kadar da problem değildir, çünkü bursanın trafiği az bir bölgede akıcı değildir. kampüsün olduğu izmir yoluna çıkıldıktan sonra hızlı bir şekilde okula varabilirsiniz.
    (enmn, 07.08.2008 21:31)
  25. http://w9.gazetevatan.com/...

allah bin belanızı versin demek geliyor içimden.
    (pasteteux, 21.08.2008 08:34)
 sayfa  / 2