belki ilginizi çeker
  1. · itü yazarlarının ekşi ye geçişi
  2. · tu kaka bana
  3. · 25 ekim 2009 fenerbahçe galatasaray maçı
gündem
  1. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  2. · prison brake
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · the twilight saga new moon
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · 20 eylül 2007 fc sion galatasaray maçı
  9. · paçacı hüsnü

uludağ sözlük yazarlarının itü ye geçişi  

sayfa  / 2
  1. tu kaka bana ile devam eden akım.
    (phillytominny, 01.01.2009 18:14)
  2. sözlükler arası kalite farkı olduğunu düşünerek sözlüğünü değiştirenler için endişe vericidir. eski sözlüğün amına koyanları yeni sözlüğünde de görmek moral bozar. iştah keser. sıkar falan.

ek: geçen yazarlara bakılırsa sol frame 'converse giyen komünist' kıvamına hazır olmalı.
    (alilinazitapmesrom, 01.01.2009 18:23 ~ 18:54)
  3. (piyanogörünümündekiçellodançıkanbağlamasesi, 08.01.2009 10:36)
  4. (bkz: niye)
    (deoignoto, 08.01.2009 10:45)
  5. (mütefekkir, 23.10.2009 18:27)
  6. tam olarak dikey geçiş yapmaktır.
    liseden üniversiteye geçmek gibi, "iki yıllık"tan "dört yıllığa" geçmek gibi..
    (biletli, 23.10.2009 18:27)
  7. manidar entryleri itü ya saklamayı sikindirik entryleri uludağ sözlüğe girmeyi gerektirmektedir.

(bkz: buyrun benim)
    (umut taciri, 23.10.2009 18:31)
  8. forum yazarlığından sözlük yazarlığına terfi etmiş olduklarının göstergesidir. aferin onlara.
    (beyaztavşanıtakipet, 23.10.2009 18:34)
  9. yaklaşık 6 ay önce benimde akımına kapıldığım ve oldukça keyif duyduğum geçiştir..
    (bkz: rönesans)
    (smyrnahk, 23.10.2009 19:06 ~ 19:07)
  10. yaklaşık 6 aydır süregelen bir akım. kimsenin gelip gitmesine karışamayız elbet, ama oradaki zihniyeti buraya da taşıyıp ortalığa sıçıp batırdılar ya ona yanarım.

uludağ'da güzel şeyler yazan ve malesef hiç okunmayan yazarlar da var buraya gelen. onlar da tesellilerimiz işte.
    (anladım bozukluğu, 23.10.2009 19:19)
  11. sözlükte futbol maçlarının giri sayılarında olağanüstü bir artışa sebep olacak olan harekettir. mesela 25 ekim 2009 fenerbahçe galatasaray maçı ile ilgili uludağ'da şu an bile 400'e yakın giri var. maç bittikten sonra neler olur tahmin edemiyorum.*
    (siyanür, 23.10.2009 19:25)
  12. çıtayı yüksetmektir. eski arabayı satıp yeni araba almaktır. hatta insanın kendine yakışanı giymesidir.

çoluk çocuk, devamlılıkta olan forum havası, moderasyonun bildiğin adam kayırması, ana avrat küfreden biri 3 gün çaylak olurken lan diyen birinin 10 gün çaylak olması, karşıt girilere izin verilmemesi gibi bir çok nedenden dolayı arkası gelir bunun.
    (alt ve üst kenarları paralel olan dörtgen, 23.10.2009 19:32)
  13. acun ılıcalı nın yorumundan sonra "bırak abi biz daha iyiyiz, onlar gelsin."e dönüşme ihtimali yüksek olaydır.
    (ilişik yaşam formu, 23.10.2009 23:11)
  14. devler ligi'ni bırakıp şampiyonlar ligi'ne geçmektir... bu benzetmeyi yaparken pi'yi 3 ve ekşi'yi avrupa kupası eleme grupları olarak ele alıyoruz... istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz; hey sen abazan evladım yanındaki kızın bacağındaki kopyaya bakma, alırım kağıdını...
    (mgun, 23.10.2009 23:16)
  15. açtığınız başlığın altına girilen bakınızlarla, bütün sözlüklerin aynı olduğunu var sayıp, bi boka yaramadığını anlamaktır.
    (demre, 23.10.2009 23:23)
  16. uludağ sözlükteki takunyalı, yobazi fetcu yazılardan sıkılıp bunalıpdaha serbest ve atatürkçü bir ortama kaçmaktır. ben de yaptım.

not: kurucu kadrosu uludağsözlüğün iyi. öldür hakkını ver.
    (gargusuzabdal, 23.10.2009 23:52)
  17. tamamen ve tamamen moderasyon tutumu yüzündendir.

uludağ sözlük moderasyonu'nun "aman polemiğimiz eksik olmasın müthiş hit alıyoruz" düşüncesi sebebiyle ipleri biraz serbest bırakması, bu bırakış eyleminin akabinde ortalığı bok götürmesi bu boku temizlerken de bariz şekilde adam kayırmalarının olması vıcık bir haldedir.

örneğin birisi üzeri kapalı olarak birine hakaret eder, birisi de gelip alenen hakaret eder aynı kişiye bir bakmışsınızdır, üzeri kapalı hakaret eden kişi 1 ay çaylak olmuştur, alenen hakaret edenin sadece yazdığı silinmiştir. tamam anlarım, ilk yazanı diğerini gaza getirdiği için cezasını ağırlaştırma gibi bir yaklaşımın vardır ancak, ona 1 ay veriyorsan diğerine 20 gün ver hiç vermemezlik etme.

tabi bir sürü şey eklenebilir itü yazarları daha çok okuyor örneğin bu bariz belli, bir şekilde bir sistemi var ve esneyip uzamıyor.

ha, gelelim yazma olayına birçok ibibik buradan ulu'ya "forum abi orası" der. çok iddialı bir şekilde belirtebilirim ki, burada da en az ulu'daki kadar forumsal yazı vardır hatta tanım sıçma mevzusunda "sevdiğim, giydiğim, izlediğim, beğendiğim, siktiğim şey" tarzı sadece ve sadece yazarın kendisini ilgilendirecek türden yazı kalıbı itü'de kat be kat fazla.

vel hasıl, uludağ'da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan genç sayısının fazla olması, "popülasyon fazla olsun da ne olursa olsun" anlayışı ile her gelenin yazar yapılması bunun üzerine moderasyonun abzürt tavırları sebebiyle itü'ye bir geçiş vardır.
    (paleface, 24.10.2009 12:32)
  18. (lectus, 24.10.2009 12:37)
  19. yapmayın lan kırmayın acunun kalbini.
    (bir yaz gecesi ruyası, 24.10.2009 12:37)
  20. (çokoprenses, 24.10.2009 12:40)
  21. her türlü yeniliğe ve gelişmeye kulak tıkayan, sırf tartışma olsun kavga olsun diye geri zekalı tartışmalara ses etmeyen moderasyon çok etkendir bu konuda.
    kolay değil 3000 küsür giriyi bırakıp buraya gelmek. ama rahat ettim diyebilirim. en azından günde 3578 kere mini etek yazısı okumak, bire bir aynı olan 2526 bekaret tartışmasını okumak zorunda değilim.
    ibrahim tatlıses'i eleştirince 15 gün çaylak yapan, ama asmalı kesmeli, geçen gün 3 solcu dövdüm, bir çektim bıçağı kaçtılar gibi mühim yazılar yazan yazarları el üstünde tutan tuhaf bir oluşumdan sonra, rahatlama noktası.
    ekleme: ha bir de aman ha, f. gülen'e, akp'ye laf falan ederseniz birileri çıkıp son derece saçma bir şeyler yazıyor (yazdığınıza cevap bile değil, ayrıca format falan yok), sonra 50 kişi falan, oo çaktı lafı diye bayram yapıyor. çok acayip.
    (regulus, 24.10.2009 12:43 ~ 12:48)
  22. yazarları kıçına takmayan, koy götüne rahvan gitsin anlayışıyla yönetilen sözlükten kaçışın normal olması gerekir. birkaç yazar hala direnmekte benim gözlemlediğim kadarıyla fakat onlarında sesi giderek azalıyor. onlarda küstürülüyor şu veya bu şekilde.

ayrıca girilerinizin okunmaması gibi bir durumda söz konusu. kalite yerlerde anlayacağınız. bir girinin okunup okunmadığının anlaşıldığı an oylardır. o kadar yazar var lakin giriler hiçbir zaman doğru düzgün oylanmıyor. e haliyle yazarda okunmuyorum deyip yazmaya küsüyor.

sonuç olarak uludağ sözlükte yazan yazar itü sözlüğün değerini anlıyor ve buraya yani girilerinin okunup değerlendirileceğini bildiği yere geliyor. e bundan doğal bir şeyde olamaz heralde.
    (azalin, 24.10.2009 12:49)
  23. çok normal bir eylem.
    bende normal bir insan olduğumdan, normal davranayım dedim.
    ve sildim üyeliğimi geldim.
    yazmayı bırak sol frame'e bakmak dahi gelmiyordu içimden, hep aynı götü parmaklıyorlar.
    yeniliklere açık olsunlar burdan tavsiyemi de göndereyim.
    (bkz: çoluk çocuk yuvası)
    (l k, 24.10.2009 12:53)
  24. mekanı önemsemeden yazar aslında yazar.. uludağ, itü, ek$i ayırt etmeden.. ama bir süre sonunda içinde bulunduğu durumu her ne kadar önemsemese de rahatsızlık duymaya başlar. ifade etmek istediklerinin desteklenmediği, aksine yerildiği, bilgi içerikli dahi olsa onların bilgisizliklerine değinmediğinden bunun karşılığını alabileceği bir yer bulmak ister yazar..

şimdi, uludağ sözlük hakkında bir çok şey söyleyebilirim. ama kalkıp bunu başka bir sözlüğün sayfasında yapmam.. sonuçta o tarz bir zihniyet barındıran insanlar için en uygun mekan orasıdır (genelleme yapılmıştır, iyiler göz ardı edilmez)..burada olmak isteyenler içinse burası.. yazar olmak istediği yerdeyse de sorun yoktur.. şayet, itü sözlük yazarına ve aydınlık düşünceye sahip çıkan bir sözlüktür.. en azından ben bunu gördüm..
    (desmodus rotundus, 24.10.2009 12:55 ~ 12:56)
  25. (idioglossia, 24.10.2009 13:02)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil