pastane limonatasına benzediği için hoşa gidebilecek hazır içecek. yine de çok şey beklememek lazım.
tang kadar bile olamayan sarı sıvı. 3-4 yudumdan sonra mide bulandırır.
(bkz:
1 lira)
tuttum, hissettim, kokladım ve içtim. ilk başlarda tat alma duyumlarım bir asit bekliyordu zira limonlu fanta sanmıştım kendisini rakı bardağında. ama o da ne! boğazım yamıyordu ! asidi yoktu! bildiğin limonataydı bu! sonra lıkır lıkır içtim. hoş , başarılı bir çalışma olmuş bence. öneririm. en az bir kere içilmeli.
çeyrek bardak miktarınca içilmesi insanı şeker komasına sokmak için yeterli hele de çayı,kaaveyi,cartı curtu da şekersiz içen bir bünyeyseniz bir yudumu bile kafi,gerisi kusma sebebidir.
"göbeği ata ata,uludağ limonata" gibi saçma salak bir reklam şarkısına sahip olmasına rağmen başarılı bulduğum limonata. düğünlerde pastaların yanında verilen limonataların tadına benzer bi his uyandırmıştır dilcağızımda..
absolut pears ile güzel oluyor ancak limonata oranını fazla tutmakta fayda var. maksat alkol olsun diye değil lezzet katsın diye koymak gerek yani.
o şaheser(!) reklamı radyoda da dönerse dilinizden düşüremediğiniz reklam cingılına sahiptir.
1/4 oranında sulandırıp, buzla içince kan yapıyor.
şişeye 3 adet karanfil, belki bardağa taze nane falan...
(mavio, 06.07.2008 23:19)
bu aralar 1 litrelik olanlarını bim'de 1.25 ytl'den alabilceğiniz süfer içecek.böylece 12 tane 1 litrelik poşetleri 15 ytl'ye evimize götürüyoruz,1 hafta sonra 1 tane daha alıyoruz o poşetlerden..
* *
an itibarıyla 3. şişesini devirdiğim enfes içecek.
son derece güzel bulduğum içecek. ucuzdur da.
(bkz:
soğuk içiniz)
bir söylentiye göre şirketin cirosunu %50 arttırmış, yeni nesil
sanayi tipi limonata. -güzel olmuş be-
geçen güne kadar varlığından bile haberdar değildim. ancak bir sabah uyandım işe gitmek için hazırlandım, ve kendimi uludağ limonata reklamında gibi hissettim. durakta 2 kişi ellerinde çekici sarı rengiyle uludağ limonatalarını yudumlamaktaydı. derken otobüse bindim, vapurda da sabah sabah limonata içmekte olan arkadaşlar dikkatimi çekti, bu ne lan beleş mi dağıtıyorlar biyerlerde dedim, bakındım göremedim. sanki herkes limonata aşeriyordu. ardından işyerine doğru ilerlerken de kaldırım kenarlarında 2-3 boş uludağ limonata şişesi... uludağ limonatayla ilgili farkındalığım işte böyle oluştu.
ilk susuzluk anında lömbür lömbür içilen, normal anlarda da kanımca poğaça ve açma yanında mütihş yarenlik eden ama bir süre sonra o fazla şekeri bünyeyi bayan içecek. kararında içilirse içimi keyiflidir.
(kl7mu, 26.08.2008 10:43)
3 gündür bimin yolunu aşındırmama sebep içecektir fakat ne hikmetse 3 gündür kendisine ulaşamıyorum ve burdan bim yöneticilerine bilimum bakkal market sahiplerine seslenmek istiyorum "efendim şu limonatayı satın yav parasıyla alıcaz valla".
hayatımda içtiğim en kötü içeceklerden biri.
çeşitli damak zevlerine göre birkaç versiyonu çıksa, ortalığı kasıp kavuracak içecektir. piyasadakiler oldukça şekerlidir mesela ve birkaç yudumdan sonra insanı keser. şekeri kısıp ekşimtrak tadı ortaya çıkarak olan türevi beklenmektedir.
hazir limonataya göre güzel bir içecek. içtikten sonra damağınızı yapış yapış yapmasa daha güzel olacak.
gözümde
nazo'dan farksız, seyreltik japon yapıştırıcısı.
hafif acimtrak ve pastane limonatasının seri üretim hali olması ,tercih edilmesi için yeterli.
reklamları insanı gıcık eden radyoyu kapatmaya neden olan limonata. neymiş o göbeği ata ata uludağ limonata.
bol asitinin yanında koladan bile fazla şeker içermesiyle bünyeyi dana gibi şişirebilme potansiyeline sahip orgazmik içecektir.
daha iyisini isteyenler için (bkz:
aroma limonata)
sadece su limon ve şekerle yapılacak bir içeceğin o şişede günlerce, haftalarca, aylarca bekleyemeyeceğini herkes biliyordur diye tahmin etmekteydim. olabileceğin nerdeyse en iyisi olan içecek, şekeri az, ekşisi daha fazla olsa ben daha çok beğenirdim o ayrı mesele ama bu denli sattırdıklarına göre adamlar gayet de nabza göre şerbet vermiş demek oluyo, yani ben ne desem boş şimdi. idare eder, güzel içecek vesselam, hele kolaya vs. ye kıyasla daha az zarar vereceği de oldukça ortada.
bir taneyle yetinemediğiniz, şişe içinde satılanlarını kutudan nedense daha çok tuttuğum ve bağımlılık yapıcı, ferahlatıcı "oh beah dünya varmış" dedirtici içecek.