bir yapıştırıcı markası.
parmağın üzerine sürülen we baska bi parmakla üzerine bastırılıp çekildikten sonra arada oluşan örümcek ağımsı görüntüyü weren madde.
çocukken ele sıkılıp sıkılıp koklanan, sonra da kuruyunca küçük topçuklar yapılan dandik ama eğlenceli yapıştırıcı.
ağlama efekti de olabilecek bir sözcük.
yapıştırıcı markası. yanıcı özelliği sayesinde çocukluğumuzda çizgi şeklinde çeker ve yakardık. red kit vb. çizgi filmlerdeki barut havasını vermeye çalışsak da bir türlü o görüntüyü oluşturamazdık. ayrıca yandığı yerde leke bırakır.çıkan duman siyah ve islidir.
(dlord, 16.12.2005 13:29)
ilkokul anılarıyla birlikte istem dışı hafızaya gelenlerden. elişi derslerinin baş yardımcısı. her çocuğun kalem kutusunda bulunsun denilenden. 404 rakamını hayatlarımıza kazıyan. öehh uhuya biraz fazla duygusal bi yaklaşım oldu. bi de süslü bi resim hocam vardı, manikürlü uzun tırnakları kırılınca uhu ile yapıştırıyordu.
sentetik malzemelerin en çok revaçta olduğu 1935 ile 1970 yıllarda bir alman kimyacı tarafından 1932 yılında geliştirilen sentetik bir reçineden oluşan bir yapıştırıcıdır aynı zamanda
bühl, almanyada bulunan üretici firmanında adıdır.
küçükken elimin tamamına döküp soymaktan büyük haz duyduğum aşırı güzel kokulu yapıştırıcı. artık japon yapıştırıcısıyla aynı işlemi uyguluyorum.
(bkz:
yoo gayet normalim)
ilk okulda orta okulda falan madara etme yontemi olarak da kullanılırdı bu allahın cezası. söylenişi falan güzel ya, yani güzel dediğim, aptalca ya, söylettirilirdi hep. ben yapardım yani ilk okuldayken en azından. çocuk gelmiş uhu istiyor,
ç: uhu var mı?
b: ne?
ç: uhun
b: neyn?
ç: uhu uhu
b: duyamıyorum
ç: uhuuu
b: nehu?
ç: uhu be uhu
b: bi daha söyle bakiim
ç: uhu abi uhu
b: al lan it! şimdi kaybol burdan!
ç: uhuuühühühü :(
çok kötü ya. yazık şimdi o çocukların hepsi problemli oldu. kiminin ağzı kapanmıyor, kiminin gözü seğiriyor, kiminin elinde tik var. uhu lan alt tarafı.
allahın belası, zıkkımın peki yapıştırıcı. kotun üzerine döküldüğünde çıkartması hayli zahmetli bişeymiş bunu anladım. kurudukdan sonra bembeyaz bişey duruyo göbeğimin üstünde. gören "o ne lan göbeğine mi attırdın? hehehe" diyo., sıcak su, buzdolabına koyup bekletme, prille temizle teknikleri henüz işe yaramıyor. isviçreli bilim adamlarına duyurulur.
bu
markanın bir de "
stic" modeli vardır.
zirve hazırlığı yapan bir
organizatörün
afiş,
isimlik vb. çalışmalar için mutlaka elinin altında bulunmalıdır.
(görsel:
uhu/66344)
rahmetli babannemin göz pomad'ı diye sürdüğü ve uzun bir süre gözlerini açamadığı gibi birde yakıcı etkisinden dolayı acı çektiğini söylediği yapıştırıcı.