|
|
- efes pilsen'in eski oyuncusu, sayı makinesiydi. şimdi nerde, ne yapar bilmiyorum.
- efes pilsenin koraç kupasını aldığı dönemlerdeki sayı makinesi.
- efes'ten sonra başarısızlıkla sonuçlanan israil macerası yaşayan ve müteakiben daçka'da oynayan,bu sene bjk'ye transfer olan fakat aşil tendonundaki sakatlıktan dolayı henüz forma giyemeyen eski milli forvet..
(doaaa, 16.04.2004 16:19)
- efesin koraç kupasını kazandığı sezon , yarı finalde teamsystem bolognayı 102-78 yendikleri maçta 9/12 üçlük yüzdesiyle oynamış olan oyuncu .
- forvet olmasının yanında savunmayı da hiç bırakmaması onu çok iyi bir basketbolcu yapmıştır.
- kendisine faul yapıldığı zaman ilginç bir faulü hakeme gösterme tekniği vardır ki akıllara ziyan
(jamal, 16.04.2004 21:55)
- çocukluk idolüm, 4 sene onun sırt numarasıyla oynamak için her sezon başında takım arkadaşlarımla mücadele verdim ve her sene kazandım.
bana basketbolu sevdiren insan. hem çok yakışıklı, hem beyefendi, hem de bir kısa forvet olarak çok iyi savunma yapmasıyla örnek bir sporcudur.
- siyah jöleli saçlarını, son sezonlardan birinde sarıya boyatarak soyadına uygun bir hal almış basketbolcumuz.
- 99 avrupa şampiyonasında milli takımın en kötü oyuncularından biriydi ne yazık ki,ama gerek efendiliği gerekse sportif başarıları dolayısıyla sevilen basketbolcu,üzücüdür fakat harun erdenay ve orhun enenin gölgesi altında kalmıştır
(jamal, 24.05.2004 14:57)
- çocukluk aşkım. seneler önce petar naumoski ve vasilli karasev ile "bermuda şeytan üçgeni"ni oluşturup fırtınalar estirirlerdi. şimdi ise beşiktaşta yeni yeni oynamaya başlamıştır.
- efesteki son sezonundaki formsuzluğuna bir türlü anlam veremediğim, kendine olan inancını kaybetmesinden kaynaklandığını düşündüğüm basketbolcu.benzer durum volkan aydın ve murat evliyaoğlu'nda da gözlemlenebilir.o sezondan sonra hiçbirinden ne takımlarına ne kendilerine pek hayır gelmemiştir. bir dönem kendisinin* topuklarındaki sakatlık geçmek bilmemişti.
- bir ara izmirde oynamıştır. kendisine alsancakta efes otelinin karşısındaki bakkalda rastlamıştım. süt alıyodu galiba. devasa bi adamdı
- 4 levent metroda bi iki kere karşılştığım, pek bi devasa olmayan, zamanında süper oynayan basketbol oyuncusu
(ba of, 24.05.2004 21:02)
- efes pilsen'in 102-78 kazandığı teamsystem bologna maçında 12'de 9 üçlük isabeti ve etkili oyunundan sonra italyanlar ona senior sarıca demişlerdi.
- beşiktaş genç takım antrenörüyken murat didin'in istifasıyla birilkte a takım baş antrenörlüğüne getirildi. sakalıklar yüzünden de galatasaray serisinin ilk maçında iki tane 88 bir tane de 89'lu oyuncuyu, "oyuncusu"nu oynattı. ki o oyuncular geçtiğimiz sene türkiye genç erkekler basketbol şampiyonasında favori tofaş'ı yenerek yarı finale kalmıştı.
- eski italyan milli takım oyuncusu carlton myers'ten çok acı bir ayar alan basketbolcudur. şöyle ki bundan bi yaklaşık 8 sene önce felan (küsuratlı vereyim ki salladığım anlaşılmasın) türkiye-italya basketbol maçında karşı karşıya gelmişti bu ikili. şimdi maçın skorunu hatırlamıyorum sevgili sözcük okuyucusu, ufaktım çünkü.. ama hatırlıyorum ki pis yenilmiştik italyanlara. maçın artık yavşaklaştığı, italyanın coştukça coştuğu dakikalarda savunma ribaundunu alan italyanlar topu hemen bizim yarısahamıza fırlamış olan carlton myers'e aktarmışlardı. bu adamın bir huyu vardı ki fast break'te üçlük atardı. topu sürdü zenci melezi myers, üçlük çizgisinin bench'lere yakın olan tarafında pozisyonunu aldı. fakat o da ne? gerilerden ufuk sarıca canını dişine takmış, adeta 88. dakikada oyuna girmiş kaan dobra misali (bkz: umut sarıkaya) kopmuş geliyordu. hepimiz bi an olsun umutlandık, gözlerimiz doldu. farkla yenilmemize rağmen oyuncularımız hırslıydı, türktük bizler öyle kolay pes etmezdik. son hızla geldi ufuk sarıca, topu bloklamak için zıpladı ve yine son hızla geçti fake'ini göstermiş olan carlton myers'in önünden. myers önünden hızla geçip reklam panolarına doğru alçalan basketbolcumuzun arkasından baktı bir süre. tecrübeli italyan bu pozisyonun üstünde fazla durmadı, üçlüğü potamıza gönderdi. ne yediğimiz fark, ne kötü oyunumuz hiç biri önemli değildi, ama bu...
zibidyum (bkz: ah be abi)(zibidyum, 26.08.2007 22:06 ~ 28.08.2007 11:41)
|