ufak çocukla olgun kişiymişçesine konuşmak   

adana çık aradan

1. modern anne baba olduklarını sanan, lakin çoğu zaman davranışları gösterişten öteye geçemeyen şahsiyetlerce yapılır genelde. bi arkadaşın anlattığına göre, kimbilir kaç yüz voltluk elektrik prizine parmaklarını daldıran ufak veledi çekip ordan uzaklaştırmak yerine, ona " bilmemnecan, oğlum bak orda elektrik var ve bu senin için çok tehlikeli" gibi velet için zerre kadar bişey ifade etmeyen laflar sarf edilir bu bağlamda..
    bi de bu anne babaların, zırlayıp duran sabilerine "şimdi susuyosun ve gelip yanıma oturuyosun" örneğindeki gibi gayet yaptırıcı uyarıları bulunur.
    (bin dolar var mi bin dolar, 11.04.2004 01:48)

2. -baba ben dondurma istiyommmm
    -oğlum havalar daha soğuk hasta olursun boğazın ağrır.
    -ya baba ama yaaa bak onlar yiyo
    -oğlum onlar büyük sen de büyüyünce yersin
    -baba ben dondurma istiyommmm
    -oğlum hasta olursun bak sonra annenle ben ne yaparız üzülürüz değil mi? üzülmemizi istemezsin biliyorum
    -evet baba (hıh diye bir ses çıkar sonra)
    aradan iki dakika geçer
    -baba ben dondurma istiyommmm
    -çaaaaat *, kes ülen eşşoğlu eşşek (babası hariç), yürü eve hadi dondurmaymış, ülen bizim zamanımızda böyle miydi bea, bi kere hayır dedin mi olay biterdi gık diyemezdik babamızın karşısında korkardık, zamane veletleriii diye devam eder giderrrr...
    (aquarius, 11.04.2004 02:01)
  3. - abla ben spiderman olmak istiyorum
    - ne gibi?
    - abla istiyorum işte bak onun gibi yapacağım
    - ablacım o çizgi film onu gerçekten yapan bir insan yok... çizmişler onu
    - nasıl yani spider man yok mu ben seviyordum ama onuuuuuuuuuuu
    - ablacım bak konuyu değiştirme senin sevdiğin şey yerinde duruyor, çizgi filmini izleyebilirsin ama öyle tehlikeli şeyler yapamazsın, düşersin
    - ama o düşmüyor
    - (burdan itibaren çocukla çocuk olunur) sen dene bakiyim ne zaman ki kolundan ağ çıkartırsın o gün sen de düşmezsin
    - gerçekten mi?
    - hayır
    - nedeeeeeeeeeeennnnnn (bir yandan ağlıyor)
    - ağlama ağlama... mümkün değil anlamında söyledim ama belki sen de spider mansın dır o zaman bir gün seninde ağların çıkar
    - gerçekten mi?
    - söylersem ağlamayacağına söz verir misin?
    - üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
    (medium, 18.05.2007 16:43)
  4. henüz agu-gugu dönemindeki bir çocuğa bile doktorasını veren yetişkinmiş gibi gözlerinin içine baka baka, ciddi bir ses tonuyla konuşarak gerçekleştirilen abartılı ve hevesli ebeveyn davranışı.
    mimik bebek de konuşma sırasında sadece ebeveynin kımıldayan dudaklarına bakmaktadır dikkatle. garibim ne yapsındır, tüm yapabildiği o kadardır.
    (sugibiazizol, 18.05.2007 17:09)
  5. (bkz: büyüklerin küçük çocukmuşçasına konuşması)
    (madalyonun güzel yüzü, 18.05.2007 21:09)
  6. (bkz: çocuk taklidi yapan kız modeli)
    (thedewil, 18.05.2007 21:11)
  7. olması gerkendir nerede çocuk görüpte mıymıy ağzını yüzünü yamultan kşiler görsem bir garip oluyorum ee ben böyleyken o saf çocuk o sahteliği nasıl kaldırsın. yazıktır etmeyin adam yerine koyalım bu yavrucakları. oynamayalım onlara uleyyn...
    (miss brown, 18.05.2007 21:38)
  8. ciddi sabır isteyen bir iştir.kolay gelsindir.
    -teyzee bu ne?
    -araba canım.
    -niye?
    -hönkk!!! ııı şeyy hımmm güzel bir soru...
    -teyzee bu ne?
    -duvar hayatım.
    -niyee?
    - ?9^^!!?ııiiöö^^..!!
    (poisontendre, 18.05.2007 21:46)
  9. hayat yeterince güzelmişçesine, çocuklarını bir an önce olgunlaştırıp hayata karıştıran düşüncesiz anne babalar tarafından gerçekleştirilen hareket.

bırakın salak gibi büyüsün, çocukluğunun tadını çıkarsın.
    daha küçücük yaşta onunla oturup ciddi ciddi konuşursan, üstüne üstlük karar alırken ona danışırsan, çocuğun psikolojisinin içine edersin afedersin.
    ne çocukluk kalır ne de hayattan zevk alma. düşünsene daha en büyük derdin teneffüse kadar çişini tutabilmeyken manyak anne gelip "şuraya gidelim mi? seni şu okula göndersek nasıl olur?" gibi sorumlulukların altına sokuyor.

ben bilmiş bi çocuk olarak büyümediğim için gayet mutluyum.
    ben şahsen, yeğenlerim soru sorduğunda, uçuk cevaplar veriyorum asla ne nasıl oluyor bir bir olduğu gibi anlatmıyorum hem onlar eğleniyor hem ben.

ayrıca bilmiş çocuklar çok itici.
    (semih cumhuriyeti vatandaşı, 18.05.2007 22:00)
  10. örnek diyalog:

-aneeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaa, pamuk şeker al banaaaaaa (kendini yırtan çocuk modeli)
    +oğlum, şimdi eğer onu yersen, bir takım zararlı mikroorganizmalar yemek borundan içeri girip, gastrointestinal bir takım rahatsızlıklara sebep olabilir, o yüzden onu yememelisin.
    - üheeeeeeeeeeeeaaaaaaaaa, bana ne istiyorum beeeeeaaaaaaaaaaaaan!!!!
    +bak oğlum, eğer bu kadar çok bağırırsan, ses tellerin iltihaplanır ve geniş spektrumlu antibiyotik tedavisine başlamak zorunda kalırız, ve eğer bu fayda etmezse, doktorların konsultasyonu sonucu belki cerrahi bir müdahale gerekebilir, acil tonsilit ameliyatına dönüşebilir durumumuz....
    -?===+%=^++%+^)%+^)%+)....üheaahhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (çaresizlikten geberene kadar ağlayan velet)
    (selenikom, 01.06.2008 16:27 ~ 16:28)
  11. eğitim psikolojisinde sıklıkla tavsiye edilen bi davranış aslında çocuğun ogunlaşmasını sağladığı düşünülmekteymiş
    (futuringteacher, 01.06.2008 16:33)
  12. ön bilgi: ninja küçüklükten yetiştirilir

gerekli malzemeler: daha yürüteçte yürümeye çalışan ikiz kuzenleriniz

-olm bak şimdi siz ninja olacaksınız büyünce! tamam mı?
    -aguugu
    -hah tamam bak şimdi ninjalık ciddi iştir. herkesi döversiniz. çok iyi ninjalar küçüklükten başlar eğitime...
    -aguguaggu
    -çok güzel. bakın şimdi benim yaptıklarımı izleyin.

-bu uçan tekme.. (uçan tekme atılır)

-bu aduket... (bkz: aduket)

-bu bilmemne... (?)

-anladınız mı?

sonuç: kuzenler büyür ninja olamazlar.ninja olamayan çocuklar kuzendir...
    (bugun burda cumartesi, 01.06.2008 16:37)
  13. daha kötüsü bir sonraki aşama olan aşkım,annem,ablam,teyzem diye seslenmektir.
    çocugun beyin fonksiyonlarında errorlara neden olan hatta bence sapıkça birşeydir lan bu.
    annem ne aşkım falan noluyor yani .
    oğlun, kızın o senin.
    resetlemek gerekir yavruyu.
    (bkz: içine oturmak)
    (angelic, 01.06.2008 16:45 ~ 16.06.2008 03:29)