uçk grind 

adana çık aradan

1. asafated eski vokalisti tanju'nun bass ve vokal, neoplast'tan neo'nun gitar ve radical noise eski davulcusu pedro loco'nun davul çaldığı ilk başlarda bir yan proje olarak kurulup sonrada ortamlarda sevilince yollarına devam eden grup. web sayfalarında yaptıkları açıklamaya göre hammer müzik ile albüm anlaşması da yapmışlar.

grup ismini kosova kurtulus orgutunden almakta. ilk demolarının ismi leaderdı. şu ana kadar yeni albümlerinin ismi açıklanmadı. albümün düzgün birşey olacağı kanısındayım zira türkiye de rock müzik konusunda oldukça başarılı insanlara ait bir grup.

http://www.uckgrind.com
    (punkmanifestosu, 05.11.2005 12:30 ~ 12:31)

2. rammstein ile zerre alakası olmayan istanbullu bir death/grind grubudur. bateride pek tanınan pek sevinen pedro loco bulunur.
    (flu, 30.12.2005 01:19)
  3. 10 mart cuma günü taylan ayık'la caravan bar'da konseri olan grup.
    (plastiklahana, 08.03.2006 15:09)
  4. kurban bayramında caravanda verdikleri konserde heil hitler diye bağırdıkları rivayet edilmekte. iki üyesi de dazlaktır.
    (venom, 08.03.2006 15:16)
  5. oldukça iyi bir gruptur ve bakırköy'ü mesken edinmişlerdir.bakırköy marmara çarşısı'nda birinci katta bir tane dükkan açmışlardır.bugün gittim the human race must be destroyed isimli albümlerini aldım.grup üyeleriyle tanıştım.son derece sempatik ve sıcak insanlar.oldukça iyi davrandılar muhabbet ettiler.en başta yabancı bir grubun albümünü aradığımı zannettiler.fakat ben sizin albümünüzü almak istiyorum dediğimde biraz baktılar.belkide benim normalde başka bir grup için dükkanlarına gittiğimi zannettiler.olsun verdim parasını aldım ve son kuruşuna kadar da değdi.eğer yolunuz bakırköy'e düşerse dükkanlarına uğrayın.t-shirt'ler ve başka albümlerde bulunuyor.kripton'nun kapanmasından sonra bazı aranılan grupların albümlerini bulmak için iyi bir yer.gerçi cafeinn denilen yerde de var.ancak cafeinn'ni pek tavsiye etmem.he yiyişme mekanı olarak adı çıkmıştır.ama ben giderim derseniz sizin bileceğiniz iş.
    (jamesdean, 07.05.2006 17:46)
  6. 7. istanbul rock festivalinde "fokları öldürüyorlar, biliyoruz bizi uydudan izliyorlar, şimdi onlara bir hareket çekeceğiz" diye yüzü aşkın insanın göğe doğru orta parmak yapmasına sebep olmuşlardır.

8. istanbul rock festivalinde ise "sertizz..." diye bağırıp sahneye meşaleyle çıkan, ayrı meşaleyi söndüreceği su çöp kovasını ıskalayarak az kala sahneyi yakacak olan grup.
    (venom, 30.12.2006 12:33 ~ 12:33)
  7. bu ay içersinde 5 şarkıdan oluşan justice isminde bir ep albüm yayınlayan bakırköygrindcore death metal grubudur.
    (kejura, 20.04.2007 18:57)
  8. eski pagan üyesi savaş'ın(war) baget salladığı grup.
    (hysteria, 20.04.2007 19:04)
  9. yeni basçısı ascraeus'tan ahmet akyatan olan grup.
    (tilburgdaki erasmus ogrencisi, 20.06.2007 22:44)
  10. son çıkan ep lerindeki* intro da, chopin'in funeral march ı çalıyor. genel olarak sağlam bir çalışma olmuş.
    (hysteria, 25.07.2007 23:39 ~ 23:40)
  11. 2000 yılında ilk kez bir araya geldiklerinde kurdukları grubun bu kadar başarılı olacağını hayal etmişler miydi acaba? gerek müzik olarak, gerekse söylem olarak oldukça sert ve uçlarda oldukları şüphesiz. sahne performansları dudak uçuklatıcı cinsten. kimden mi bahsediyoruz? mart “justice” mcd’sini çıkaran uçk grind grubundan. onların hikayesi 2000 yılının sıcak yaz aylarında bir proje grubu olarak başladı. üç kişiydiler, tanju can (vokal basgitar), pedro loco (davul) ve hakan nurcanlı (gitar). daha önce çaldıkları asafated, deathroom, radical noise gruplarından daha farklı birşeyler yapmak istiyorlardı. orijinal ve yapılmamış bir şeydi peşinde oldukları. birkaç aylık yoğun prova ve konuk olarak katıldıkları bir konserden sonra grubun ilk demo cd’si “leader” yayınlandı. grubun kendi imkanlarıyla kaydettikleri 3 parçadan oluşan bu demo dönemin piyasa şartlarına göre oldukça büyük bir satış grafiği yakaladı. ancak yılın sonunda pedro loco’nun almanya’ya gidişi uzun bir sessizlik sürecinin de başlangıcıydı. nerdeyse 5 yıl boyunca uçk grind projesi rafa kaldırılmış olarak beklemek durumundaydı. h. nurcanlı neoplast ile çalışmayı tercih etti ve gruptan ayrıldı. t. can asafated ile birlikte bir kaç konser verdi. ancak bu çalışmalar beklenen başarıyı gösteremedi. uçk grind’ı yeniden hayata geçirmek için doğru zaman gelmişti. 2005 yılında grup yeniden faaliyete geçti. bu kez t. can’ın yanında savaş acar (davul) ve l.f. ersoy (gitar) vardı. oldukça yoğun bir tempodan geçen (istanbul içinde ve dışında, hatta sofya’da bile çaldılar) konserler, doğal olarak da yeni materyalleri de beraberinde getirdi. poem production etiketiyle 2006 yılında grubun ilk albümü “the human race must be destroyed” yayınlandı. h. nurcanlı bu kez bas gitarist olarak gruba geri döndü. konserler devam etti.
    2007 yılı ise, yeni bas gitarist ahmet akayatan ve yeni mcd’i “justice” demekti.
    gruba bu kayıtta konuk olarak yardım eden isimler eski radical noise vokalisti kerem onan ve ünlü avusturyalı grup pungent stench’ten martin schirenc. death metal dünyasında özel bir yere sahip olan pungent stench daha önce sofya ve istanbul’da uçk grind ile beraber çaldığını da belirtelim yeri gelmişken. uçk grind türk underground piyasasındaki yerini sağlamlaştırdığını “justice” ile bir kez daha kanıtlıyor. grup 17-19 ağustos tarihleri arasında yapılacak olan summer rocks festıval’de sahne alacak.
    farklı ve özel bir grupla tanışmak isterseniz bu fırsatı kaçırmayın.

www.uckgrind.com
    www.myspace.com/uckgrind
    (radiance, 14.08.2007 18:02)
  12. vokalistlerinin bakırköyde bir "dövmeci" işlettiği gruptur. canı sıkılınca pasajdan dışarı çıkar, pasajın önünden geçen insanları izler.

(bkz: we refuse humanity animals we are)
    (orchidaceae, 14.08.2007 18:12 ~ 18:13)
  13. summer rocks open air festival 2007'de hayvanca bir performans sergileyen (buna vokalistleri tanju'nun crowdsurfing'i ve "biz buraya çadırda sikişmeye gelmedi" diye bağırması dahil) bakırköy'lü grindcore grubu. aynı zamanda tanju bakırköy marmara pasajında riot music shop isimli bir dükkan işletmektedir.

ayrıca yeni ep'leri justice muhteşem olmuş, dinlenmeyi hakediyor.
    (almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, 23.08.2007 18:27)
  14. (bkz: unutulmuş çalgıcılar kulübü)
    (r1g0r, 24.08.2007 13:38 ~ 13:38)
  15. grubun vokali tanju can "biz çadırda sikişenler için müzik yapmıyoruz" diyerek tekrardan takdirimi kazanmıştır.
    (r1g0r, 04.09.2007 10:51 ~ 10:51)
  16. ülkenin en baba gruplarından belki de. hem sonuna kadar underground, hem de taş gibi müzik. human race must be destroyed da justice ep'si de türk metal'i için çok önemli yapıtlar.
    (southern man, 29.06.2008 17:08)