görseller
uğur mumcuuğur mumcu
uğur mumcuuğur mumcu
belki ilginizi çeker
  1. · metin göktepe
  2. · sakıncalı piyade
  3. · bahriye üçok
  4. · cem garipoğlu nun imralıya gitmesi şehide sövgüdür
  5. · gidenlerin hepsi iyi çocuklardı
  6. · bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak
  7. · 24 ocak 2009 sivasspor galatasaray maçı
  8. · gazi paşa ya suikast
  9. · yahya demirel
  10. · nesli tükenmiş gazeteciler
gündem
  1. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · thierry henry
  5. · domuz gribi
  6. · boylumlama
  7. · aşkın yedi seviyesi
  8. · solda yeni parti kurulması
  9. · sabah metal dinlemek

uğur mumcu  

sayfa  / 5
  1. 1993 yılı ocak ayında ankara'da otomobiline koyulan bombanın patlamasıyla ölen cumhuriyet gazetesi yazarı...
    (where is my mind, 08.05.2004 12:42 ~ 09.05.2004 00:17)
  2. gerçek bir aydın. düşüncelerinin aydınlığından rahatsız olan karanlık bekçilerinin katlettiği nice büyük türklerden biri. (bkz. bahriye üçok)
    (the weakest link, 08.05.2004 13:01)
  3. polis-siyaset-mafya üçgenindeki ipuçlarını çözdüğü için öldürüldüğü söylenegelir.
    (wolfshade, 08.05.2004 20:02)
  4. çok şeyi açıga çıkaracak kürt dosyası adlı kitabını bitiremeden öldürülen ve hernasılsa(!) katilleri hala bulunamayan yazar,büyük insan..
    (nefertiti, 08.05.2004 20:26)
  5. 24 ocak 1993 senesinde , 11. yaş günümde evinin önündeki araca bomba konularak katledilen , ülkemizin bilerek yazan , amacı ve idealleri kendi yaşadığı bölge ve de içinde bulunduğu toplumun çıkarları doğrultusunda olan nadir aydınlarımızdan.
    (skuba, 08.05.2004 20:35)
  6. 22 ağustos doğum günüydü...tıpkı her ölüm yıldönümünde olduğu gibi yine unutuldu sadece ailesi ve birkaç sadık okuyucusu hatırladı...doğum gününde mezarına gidip anma imkanım olmadığı için sakıncalı piyade'yi yine yeniden okudum sanırım onu anmanın en güzel yollarından biriydi...ve umut ediyorum ki benim gibi ananların sayısıda fazladır belki mezarı başına gidemediler ama onunda istediği şekilde andılar onu...keşke yaşasaydı da ırak işgalini korkusuzca tüm açıklığıyla ve belgelerle bizlere anlatsaydı...
    katillerini bulmak için kılını kıpırdatmayan devlete de sçyliyecek sözüm yok...
    (zoe, 23.08.2004 01:27)
  7. suikastinin delillerinin 'olay mahaline başbakan'ın geleceği' gerekçesi ile çalı süpürgesiyle süpürüldüğü adamdır.
    (sifirdankucuk, 23.08.2004 01:33)
  8. şu copy-paste'i yapmayı gönül borcu bilirim, uğur mumcu'nun son seslenişi;

"ben, atatürkçüyüm. ben, cumhuriyetçiyim. ben, laikim. ben, anti-emperyalistim. ben, tam bağımsız türkiye'den yanayım. ben, özgürlükçüyüm. ben, insan hakları savunucusuyum. ben, terörün karşısındayım. ben; yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiç bir konuyu yalanlayamadınız. öyleyse vurun, parçalayın! her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır!"
    (markrenton, 23.08.2004 01:34)
  9. "...
    korkmadan öldük ey halkım, unutma bizi...

bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi...bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi.

özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi., hep birlikteyiz ey halkım, unutma bizi,
    unutma bizi,
    unutma bizi..."

korkmadan öldü, mezarında güller açıyor -kızının, eşinin ve sevenlerinin ektiği güller- sesi hala sevenlerinin kulaklarında yankılanıyor, sevenleri tarafından asla unutulmadı, tam 12 yıl olmuş ama cinayet araştırması ile ilgili bir ilerleme olmamış!

"uğurlar olsun
    uğurlar olsun
    hüzünlü bulutlar
    yoldaşın olsun

bir keskin kalem
    bir kırık gözlük
    yürekli yiğitlere
    hatıran olsun.."*

keskin kalemini alacak yürekli bir yiğit çıkmadı sen gittikten sonra, belki hepimiz yüreklilerin sonunu bildiğimiz için yanaşmıyoruz, yürekli olamıyoruz sadece arkasından alkış tutup ağlamak için senin gibi yürekli birinin çıkmasını bekliyoruz...

uğurlar olsun!!!
    (zoe, 25.01.2005 01:48 ~ 01:56)
  10. öldürüldüğü gün oturduğu binanın yüzeyine yapışmış kan ve et parçalarını halen hatırlarım..

(bkz: bahriye üçok)
    (bkz: metin göktepe)
    (bkz: ahmet taner kışlalı)
    (close2death, 24.02.2005 17:09)
  11. "düşünce sahibi olabilmek için,önce bilgi sahibi olmak gerekir."derin anlamlar taşıyan o güzel sözlerinden sadece biri olan gazeteci,aydın,düşünür,suikast kurbanı kimse.
    (guest8644, 25.02.2005 00:02 ~ 00:20)
  12. kitapları araştırmacı gazeteciliğin nasıl olması gerektiğini gösteren kaynaklardır. insanın hayran olmaması mümkün değil bütün o olayları korkmadan araştırıp görüşmelerde bulunup yazmış. bugün bizim kullanımımıza bırakmış insan.. saygıyla anıyoruz..
    (napoleon, 27.03.2005 19:02)
  13. çok küçükken söylediğim bir şeye ailemi inandırmak için "uğur mumcu cumhuriyette öyle yazdı" diyerek arkamı sağlama dayadığım büyük insan. yazdığı onlarca kitapta bir çok insanın göremediği, görenlerin ise sessiz kaldığı gizli saklı politik oyunları cesurca anlatmaktan çekinmemiştir kendisi. ve karşılığını adice bir suikastle almıştır. yaşamasından, kaleminden korkanlar, kendisi gibi cesur yazarlara gözdağı vermek için katletmişlerdir.. öldürüldüğü zaman çok küçük yaşta olmama rağmen saatlerce ağlamıştım. (bkz: uğurlar olsun)
    (rosengela, 27.03.2005 19:29)
  14. ilk türk yapımı bilgisayar virüslerinden biri. boot-up esnasında (tam cümleyi hatırlayamıyorum) uğur mumcu'yla ilgili bir şeyler yazar bunun haricinde zarar vermezdi. en önemli özelliklerinden biri programlayıcısının "iyi bir bilgisayar programcısı aynı çorabı 5 gün giyer" şeklindeki beyanıydı.
    (wondrous, 04.08.2005 17:49)
  15. türkiye ye gelmiş en değerli gazeteci yazar ve araştırmacı kişi.
    kaybı türkiye için çok büyüktür.
    eşi şu anda onun adına umag isimli vakıfta gazetecilik ve yazarlık eğitimi veriyor.
    (carpediem, 25.11.2005 01:01)
  16. bugün, ölümünün 13. yıldönümü olan, büyük insan, gazeteci, araştırmacı, şehit.
    (markrenton, 24.01.2006 12:07)
  17. öldürülmesi davasından hüküm giymiş adama devlet tarafından yardım yapılan insan. yazık..

(bkz: ben böyle düzenin içine sıçayım)*

http://www.milliyet.com.tr/...
    (kornish, 24.01.2006 12:10 ~ 25.01.2006 00:29)
  18. tam 13 yıl oldu.
    ve biz
    hiçbir şeyi
    unutmadık!
    (şey, 24.01.2006 16:38 ~ 16:41)
  19. 7 yaşındaymışım, bir pazar sabahı. akşam izleyeceğim bizimkiler var aklımda, hep son güne bıraktığım ödevim. annem suyu çok sıcak dökmese bari akşam yıkanırken..

televizyon açık. haberler. her yer kar. paramparça bir araba. yerde bir gözlük. kan. "parça parça olmuş" diyor annem. "tek tek topluyorlarmış yerden. kontağı çevirmesiyle patlaması bir olmuş"

ben bakıyorum ekrana. anlamıyorum. neden yaparlar bunu, ne için? dedem gibi o da. metal çerçeve gözlükler. kel. dedemi de öldürürler mi acaba? herneyse. akşama bizimkiler var. ben şimdi yüz kere ipek ılık süt iç yazayım bari..

zaman çabuk geçiyor. büyüdük belki şimdi, ama hala bulamadılar katillerini onun. dedem hala güvende değil yani. ve belki öğrendim birkaç şey hakkında ama, ben hâlâ anlayamıyorum, neden yaparlar bunu, ne için? hangi hasta ruh böylesi bir bedeli layık görür hasmına? düşünmek, 'bilmek' bu kadar pahalı bir şey mi ki?

hâlâ anlamıyorum.

artık kalemi ve gözlüğü yâdigarı, hüzünlü bulutlar yoldaşı..

uğurlar olsun.
    (otomatik kapı, 24.01.2006 22:56 ~ 23:01)
  20. "geçmiş cinayetleri kolaylıkla unutan bir toplum, bundan sonra dökülecek kanların da sorumluluğuna ortak oluyorlar" sözlerinin sahibi.
    (dr conners, 25.01.2006 16:07)
  21. çocukken cumhuriyet gazetesi posterini verirdi her ölüm yıl dönümünde. kim olduğunu anlamazdım, ne olduğunu bilmeden odamın kapısının girişine atatürkle beraber asardım,sonradan ahmet taner kışlalının posterinide verdiler. ve artık şimdi çok iyi biliyorum kim olduğunu.
    (impera, 01.04.2006 19:03 ~ 19:04)
  22. öldüğünün haberini radyodan, bizim meşhur pazar gezmelerimiz sırasında öğrenmiştim. bahçeköy'den gelip sarıyer'e dönen yolda, boğazın ordaki kırmızı ışıklarda durmuştuk. o zaman radyoda maçlar olurdu. beşiktaş-bolu maçıydı sanırım. beşiktaş gol attı diye sevinmiştik, sonra başka bir maça bağlandılar. sonra tekrar beşiktaş maçına döndüler, meğerse hakem bizim golü vermemiş, adi herif. o anda yayın kesilmişti, haber girdi, son dakika haberi. orada gazeteci uğur mumcu aracına koyulan bombayla öldürüldü diye bir haber duyduk. ben kim bilmem uğur mumcu kimdir, çok küçüğüm o zamanlar, suikast nedir onu da bilmem. sağci ama akıllı bir adam olan babam "şerefsiz köpekler" demişti yapanlar için. maç yayını kesiliyorsa önemli bir adammış diye düşünmüştüm. anlamamıştım neden oldu böyle bir olay diye. üstelik ne alakaydı arabaya bomba koymak. keşke bizim golü vermeyen hakem öldürülseydi demiştim kendi kendime.
    allah rahmet eylesin.
    (gelirsemkal, 02.04.2006 00:50 ~ 01:04)
  23. türkiyemin gördüğü en iyi yazarlardan ve gazetecilerden biri.ama onu sadece bu sıfatlarıyla değerlendirmek fazlasıyla haksızlık olur.o bir düşünce adamı ve gerçek bir vatanseverdi herşeyden önce.bu ülkenin gelişim sürecine çok önemli katkıları olan bir insandı ve türk gazeteciliğinin mihenk taşıydı.zaten bu yüzden öldürüldü. ankaranın gri bir ocak sabahında aracına koyulan bir bombayla parçalara bölündü.o parçalardan binlerce uğur mumcu türedi.gösterişsiz ve yalın bir şekilde yaptı işini.gerçekten çok az gazeteciye nasip olan bir sevgiye ve bir okur kitlesine sahipti.cenaze törenindeki yüzbinlerin görüntüsü gitmiyor gözümün önünden.abartısız yüzbinlerce kişi türkiyenin dört bir yanından uğur mumcu'yu uğurlamaya gelmişti. televizyon başında ağladığımı hiç unutamam. yerini doldurmak imkansız.umarım fikirlerini yaşatabiliriz.
    (akıllarazararziyan, 07.04.2006 05:49 ~ 10:41)
  24. kendisinin de belirttiği gibi söyledikleri hiçbir zaman yalanlanamayacak yüce yazar. öldürülüşü de, yazdıklarını kapatmaya gücü yetmeyen alçakların oyunları sonucu olmuştur. bunun yanında gerçekten çok ince bir mizah anlayışına da sahiptir kendisi.
    (bkz: sakıncalı piyade)
    (twinkle, 01.06.2006 23:34)
  25. bir pazar sabahıydı
    ankara kar altında
    zemheri ayazıydı
    yaz güneşi koynunda
    ucuz can pazarıydı
    kalemin düştü kana
    kalemin düştü kana
    zalımlar pusudaydı
    bedenim paramparça
    ucuz can pazarıydı
    kalemin düştü kana

uğurlar olsun
    uğurlar olsun
    hüzünlü bulutlar
    yoldaşın olsun
    bir keskin kalem
    bir kırık gözlük
    yürekli yiğitlere
    hatıran olsun

çevirdim anahtarı
    apansız bir ölüme
    şarapnel parçaları
    saplandı ciğerime
    ucuz can pazarıydı
    kan doldu gözlerime
    kan doldu gözlerime
    isimsiz korkuları
    katmadım yüreğime
    bembeyaz doğruları
    yaşadım ölümüne
    ...
    (dreams2, 02.06.2006 00:00)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil