görseller
uğur gürsoyuğur gürsoy
uğur gürsoyuğur gürsoy
belki ilginizi çeker
  1. · piç bahattin
  2. · umut sarıkaya
  3. · yiğit özgür
  4. · kız anahtarlığı
  5. · pardon yanlış anlama ama bir milyonun var mı
  6. · dışardan farkedilmeyen küçük kalça hareketleri
  7. · fırat
  8. · meme uçları yokmuş gibi davrananları anlayamıyorum
  9. · pipi düşüren bakteri
  10. · avni ile fırat ın karşılaşması
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  3. · uykusu olup da uyumayan insan
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  6. · galatasaray
  7. · tahrik edici erkek kokuları
  8. · akçalar belediyesi
  9. · mindshare

uğur gürsoy  

sayfa  / 4
  1. çizgi ve espri bakımından yiğit özgür'ü kendisine örnek almış, son sayılarda bu olayı iyice abartarak özgünlüğünden uzaklaşmış penguen dergisi çizeri.
    (hansvoralberg, 26.08.2005 21:22)
  2. geçen sayılardan birinde köşesi yiğit özgür'ün köşesiyle yan yana geldi. artık baruter'in "lan kendine gel olm bi bak aynısını çiziyosun" tadında bir uyarısı mıydı, uyarısıysa uğur ağabey yeterince uyarıldı mı bilemiyoruz.
    (wondrous, 26.08.2005 21:24)
  3. bazen yiğit özgür'den daha öldürücü darbeleri olduğunu düşündüğüm penguen karikatürsiti. fıstık yeşili fon oluyo karelerinde. iştahım kabarıyo o vakit
    (fantastik karakter, 05.11.2005 10:30)
  4. çizgi şekli yiğit'e benzeyip beni her gördüğümde "aha yiğit 1 köşe daha çizmiş oley" diye sevindirip sonra 1-2 karikatüre hiç gülmeyip köşeyi çizene baktığımda gördüğüm isim.
    (makaveli, 22.04.2006 19:23 ~ 06.03.2008 14:37)
  5. yiğit özgür' e fazlasıyla benzemesi (ya da benzemeye çalışması) sebebiyle pek de hazzettiğim söylenemez. biraz daha özgünlük istiyoruz ailecek.

edit: uzun zaman geçti, bahsettiğim durumla ilgili uzun zamandır hiçbir şey görmedim. severek okuyoruz ailecek.
    (caydanlik, 28.08.2006 18:15 ~ 28.02.2008 20:37)
  6. çok laf dolandıran, kurmaya çalıştığı esprinin içinde yiğit'e benzeyeyim derken kaybolan, vasat altı bir çizer..

dünyanın en öküz çizimlerine rağmen yetkin gülmen'deki rahatlıktan ibaret kaliteye bile yaklaşamaz.
    (lefteyenine, 28.08.2006 19:09)
  7. son derece özgün bir tarz sahibi, çok başarılı. bazı yerlerde yiğit özgür'e benzetildiğini okuyunca şaşırdım sadece, ne çizgisi ne de mizahı yiğit özgür'e benziyor zira. yiğit özgür'e göre çok daha doğal diyaloglar yazıyor, tutuk, utangaç tipler üzerine gidiyor, doğal komik anları yakalıyor. bir şeye benzetilecekse south park mizahına yakın derim ben. biraz da umut sarıkaya belki.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 28.08.2006 19:53 ~ 19:58)
  8. umut sarıkaya tarzı tespitleri olan fakat yiğit özgür tarzı diyaloglarla bu tespitleri okuyucuya aktaran karikatürist.

özellikle bu hafta ilk karikatürüyle yıllardır içimde olan ukteyi açığa çıkardı.uzun bir süre güldürdü şahsımı.

---spoiler---

(baba ve oğul tavan arasına açılan kapaktan kafalarını uzatmışlardır)
    -film makinası ve eski beyzbol eldiveni şu kutunun içinde mi baba?
    +abinin açıköğretim kitapları var onda,çık bak istersen dolaş.
    -yok zaten turşu bidonlarını görünce anlamıştım skimden tavan arası olduğunu...ama yine de duralım biraz...

---spoiler---
    (sycrone one, 09.11.2006 22:36)
  9. hem tipleri, hem de espirileri oldukça özgün olan penguen karikatüristidir.. uzun süreli kendisini takip eden birinin bu özgünlüğü fark edeceğine eminim.. hem çizimlerdeki tombişlik ve şirinlik, hem de karakterlerdeki duygusallık uğur gürsoy'a özel bir durum.. genelde espirilerini de bu duygu saçmalamasıyla yapıyor..
    (nastura, 17.01.2007 02:36)
  10. kanımca son zamanların en iyi çizerlerinden. espri anlayışı ve diyaloglarını oldukça özgün buluyorum. dergide daha fazla yer bulabilse daha iyi olacak gibi.
    (hesse, 17.01.2007 17:09)
  11. bu hafta kendisini aşmış çizer.4 tane karikatürün hepsi mi birbirinden güzel olur. devam et devam diyoruz bağıra çağıra, yuvarlak kafalı karakterlerine kurban olak, kıçınla şöyle itele defolsun gülümser abigibiabla...
    (sycrone one, 17.01.2007 23:18)
  12. çizdiği yuvarlak koca kafalı tipi pek bi beğendiğim eski penguen şimdinin uykusuz çizeri.
    (i am a man who walks alone, 16.02.2007 02:48 ~ 15.09.2007 19:40)
  13. köşesini ilk çizmeye başladığı zamankinin aksine özgün bir tarza kaymayı başarabildi ve kanımca penguen'in en kaliteli köşelerinden biri haline geldi. çizdiği durum komedilerinin hastasıyım. burayı muhtemelen okuyordur, selamlar.
    (wondrous, 08.03.2007 00:45)
  14. hakkında, yiğit özgür'ün ev arkadaşıymış bir zamanlar, ondan yaklaşıyormuş çizgileri birbirine. bir etkileşim olmuştur mutlaka.. şeklinde duyumlar aldığımız çizerdir. ayrıca bir etkileşim varsa da hiç şikayetçi olunası bir durum değildir zira kötü bir taklitten öte aynı tarzın başarılı bir temsilcisi olmuştur kendisi.
    burayı muhtemelen okuyorsa bir zahmet aydınlatsın bari bizi de.
    (kedikara, 08.03.2007 00:55)
  15. diğer karikatüristlerden çok daha farklı bir havası var bu adamın. yiğit özgür'ü okurken yarılan veya umut sarıkaya'nın küçük hesaplar peşinde koşan tiplerini okurken sırıtan bünye, bu adama gelince kocaman bir gülümsemeyle okumaya devam eder. "bu da çizilir mi kardeşim, konu bile değil bu." denilebilecek ve herkesin bir diğerinden sakladığı hassas noktalarını inanılmaz naif bir anlatımla çiziyor uğur gürsoy. onun karakterleri uç noktalarda gezinmez, yolda yürürken sağımızdan solumuzdan geçer bunlar.

yerim ben o tombuk suratlıları...
    (paranoiagenerator, 01.04.2007 12:07)
  16. çizdiği kocaman kafalar yüzünden kendisinin de aynı yuvarlak kocaman kafaya sahip olabileceğini düşündüğüm çizer.
    (talen, 05.05.2007 17:32)
  17. umut sarıkaya tarzına daha yakın duran penguen çizeri. umutun askerlik döneminde dergiyi alma sebebim olmuştu.
    (bad bad whiskey, 03.06.2007 03:32)
  18. penguen adli dergide seviyeli espri anlayisiyle kalite vaadeden takip edilesi cizer.
    (therapyst, 11.07.2007 12:29)
  19. arka plan: kızılderili çadırları, gece vakti
    a: arkadaşlar demin ateşin başında düşünürken aklıma geldi, ne kadar güzel bi kabileyiz biz
    b:gerçekten yaa hiç ayrılmayalım hep böyle kalalım
    c1:kalkın sarılacaz hadi
    c2:(fısıldayarak) ay koca adam yakışıyo mu. töbe töbe
    c1:(fısıldayarak) ne var ya alla alla
    (kekecadam, 23.07.2007 00:35)
  20. elinde ütü halıyı ütülerken bir yandan ağlayıp bir yandan da "benim niye haberim yok bunlardan" diyen adamı çizip beni gülmekten sıçırtmış çizer.
    (aeolus, 23.07.2007 00:41)
  21. çocuğun ailesiyle halı almaya gidip, halıların üstünde oyuncak arabasını deneyip, bir tanesinde karar kılıp "bu güzelmiş bunu alalım, bakın şimdi nasıl göt kaydırıyorum" dediği karikatürüyle yarmış çizer...kendisi süper detaylar yakalıyor, tarzını umut sarıkayaya çok benzetiyorum...ilgiyle takip ediyoruz..
    (joker, 23.07.2007 01:08 ~ 01:09)
  22. aradaki fark, yiğit özgürün karikatürlerini fıkra olarak buraya yazabiliyoruz ama uğur gürsoy'un karikatürlerini yazamıyoruz... ve işte gerçek mizah'ın bu olduğunu düşündürür an itibari ile

yiğit güldürü yapar zira
    (kahnesty, 23.07.2007 01:23)
  23. "bi pazarımız var ama yaa" şeklinde isyan eden papaz esprisiyle beni kopartan çizer.
    (genjuure, 09.08.2007 15:55)
  24. uykusuz'un imtiyaz sahibi ve yazı işleri genel müdürü.

"yiğit özgür'e benzemeye çalışan", "umut sarıkaya gibi", "yetkin gülmen'i andıran" bir tarzı yoktur kanımca.

yuvarlak* kafalı ve küçük uzuvlu insan suratlarında, diyaloglarında yansıttığı doğallıktan ve içimizden birinden çok daha fazlasını aktarır okura.
    sadece bu özelliği bile onu (en azından şimdiye kadar yaptığı işler göz önüne alınarak) başarılı ve yetenekli bir çizer yapar.
    (thecrimson, 07.09.2007 02:15 ~ 26.04.2008 01:51)
  25. - oğlumun kafasını mı acıtmış burası. gel olum ah yapalım buraya. vur vur. al sana pis sehpa vur
    - abi güzel tutar mısın ya tam vurucam hop çekiyorsun yaklaş biraz
    - al yaklaştırdım vur hadi. vurmuyorsun ki
    - aslında bu bacak mıydı tam emin değilim yaa.. ama yinede vurucam. yaklaş..

seçtiği konularla beni çoğu zaman şaşırtan çizer. bir insanın aklına nasıl böyle şeyler gelir diye şaşırıyor insan.
    (donnie darko, 13.09.2007 06:12)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil