belki ilginizi çeker
  1. · zovirax
  2. · herpes simplex 1
  3. · aseton
  4. · ben yaptım oldu
  5. · asiviral
  6. · uçuğu olan erkeğin ruj sürmesi
  7. · şarkışla
  8. · uçuk kaçık
  9. · zovirax
  10. · iki kaşın ortasında çıkan sivilce
gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · ezel
  5. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · the silver bear
  9. · brian eno

uçuk  

sayfa  / 2
  1. garip insanların sıfatı, düşüncesi, tavırları veya giyinişi ile uc olan insanlar
    (greeen, 18.04.2004 17:38)
  2. açık renkler için kullanılan zarf
    (greeen, 18.04.2004 17:38)
  3. herpes simplex 1 virüsünün neden olduğu lokal lezyon
    (greeen, 18.04.2004 17:39)
  4. "kaçık" ile iyi bir ikili oluşturuyorlar
    (güzel abi, 18.04.2004 17:41)
  5. ağızda çıkar genelde öpüşme ile bulaşır. sivilcemsi bir patlak balon bu kadar mı itici yapabilir bi hatunu, heralde bu da bütün erkeklerin kafasının orala çalışmasındandır
    (prometheus, 18.04.2004 17:56)
  6. erkek arkadaşın askere gidiş tarihinin değişmesi sonucunda,yaşanan şokun etkisiyle dudakta çıkan yapı.
    (pembe cekirge, 11.04.2005 22:44)
  7. 15 yaşında liseli bir çift düşünün. erkek olanının dudağında uçuk çııkmış, okula gelmiş. o gün de okulda sağlık bilgisi midir, halk sağlığı mıdır nedir öyle skim bir ders var. konu cinsel hastalıklar. kız oğlandan şüphelenir olmuş... sırf dudağında uçuk çıktığı için. bilmez misin kızım. bu çocuk daha onbeş yaşında. senden önce sadece kolunda antrenman yapmış. ne diye irkiliyosun. hemen ortalığı velveleye vermenin bi manası yok. dinle burayı. dinle evladım. at o halk sağlığı kitabını.

şu durumda uçuk, bence, karizmatik bir sıfatla, yani en hafif cinsel hastalık safsatasıyla genç beyinleri meşgul eden embesil bir hastalıktır. gerçi hastalık demeye bi şahit gerektirir fakat orospu çocuğudur. çünkü ağız kenarında hasbelkader bir santimetre karelik bir yer kaplamasına rağmen total olarak günlük yaşamda tüm suratı etkiler. ağzı burnu kırılası, çok pis bi hastalıktır. ne keyif bırakır, ne şevk bırakır. ya çok güzel giden bi ilişkiyi bile çıkmaza sürükleyebilir bu.. öyle illet bi hastalıktır.

uçuk bir cinsel hastalık değildir. sadece yemekten sonra ağzınızı yıkamadığınızı tüm dünyaya haykıran ispikçi bir dokudur.
    (hepten aykırı, 06.10.2005 21:52)
  8. tavşanlarda öldürücü olabilen hastalık.
    (anarko, 06.10.2005 22:16)
  9. çabuk kurtulmak için(bkz: zovirax)
    (kapsül, 02.08.2006 18:56)
  10. (bkz: aseton)
    (right lane must exist, 29.10.2006 16:01)
  11. sıkıntılı,stresli zamanlarımda suratımda 4 tane birden çıkan,dudaklarımla burnumun birleşmesine yol açan,insanlar suratıma garip garip baktıkları için sokağa bile çıkartmayan,kaşındıran çirkin şey.evet çirkin,sevmiyorum.
    (bulamadım, 25.11.2006 12:02)
  12. nedeni herpes simplex tip 1 olan ve tıpkı diğer herpes kaynaklı hastalıklar (suçiçeği, zona, altıncı hastalık, vs) gibi gayet rahatsız edici olan şey. genelde çocukken bu virüs alınır ve hafif bir şekilde enfeksiyonu geçirilir daha sonra yüz sinirlerine yerleşen ama bağışıklık sistemi sayesinde baskılanan virüs, üzüntü, stres, korku, ateşli hastalıklar gibi bağışıklık sisteminin zayıf olduğu durumlarda bağımsızlığını ilan eder ve uçuğa sebep olur. uçuk çıkan yere sarımsak veya aseton sürmek tavsiye edilen yöntemler arasındadır. ama en etkili çözüm bağışıklık sistemini sağlam tutmaya ve hiç uçuk çıkarmamaya çalışmaktır.
    (chrystal, 25.11.2006 21:53 ~ 11.11.2008 23:37)
  13. her ay sahip olduğum ağrılı, sulu,çekilmez kabarcıklar.hayır ağzımda,dudağımın kenarlarında yeterince iz bırakmamış sanki,artık burun,damak gibi salakça yerlerde çıkıyor.nezle olduğumda vücut bağışıklık sistemi çökünce ve sürekli burnumu sildiğim için deforme olan dokuda;yine her ay malum sebep sonucu hormonlarında etkisiyle bağışıklık sistemim haşat haldeyken bu sefer damağımda çıkıyor. sadece çıksa iyi,bütün yüzüm ağrı ve acı içinde üstelik yemekte yedirmiyor.bir gün yine böyle uçuklar içindeyim,haberlerde uçuk yüzünden ölen biriyle ilgili haber bir uçuk daha çıkarmama sebep oldu.uçuk merhemleriyle (zovirax,asiviral) tedavi ederken aslında çokta iyi bir şey yapmadığımı öğrendim.üst doku iyileşiyormuş tamam ama alt deride virüs hala kendini yenilemeye devam edebiliyormuş.eğer virüs ilerleyip beyne ulaşırsa ölüm kaçınılmaz olabiliyormuş.beynin tam orta yerine yerleşen virüs yüzünden maalesef ölüm oranı %70 miş.uçuk deyip geçmemek lazım nitekim.
    (fitnefücur, 25.11.2006 22:16 ~ 22:18)
  14. bayram öncesi sanıyorum yüksek ateşe ve bağışıklık sistemimin zayıf olmasıyla ilişkili olarak, kaşına kaşına dudağımda çıkan çirkin şeyler. bir tanıdığımız buz ya da sıcak tahta kaşık koyun demişti; allahtan ruj parlatıcı gibi şeyler var da bir nebze kapatılabiliyor.
    (maia, 30.12.2006 23:12)
  15. vücudunuza bir kez yerleştimi tedavisi mümkün olmayan, bağışıklık sistemi her zayıf kaldığında tekrar tekrar nükseden, 2 yaşımdan bu yana bir türlü kurtulamadığım, dudak çevresindeki güzelim çizgimi kaybetmeme sebep olan illet virusün halk dilindeki adıdır.
    özellikle yazın güneşin de etkisiyle daha fazla görülür. engellemek için her sabah tok karnına silovir 200mg alınması tavsiye edilir. bir kez dudak çevresinde acı, kaşıntı hissedildimi ne ilaç alsanız ne krem sürseniz fayda etmez. hızla yayılır, su toplar ve şişer, görüntüsünün iğrençliği dışında acısı da yürek yakar. yaralar kuruyup kabuk olana kadar minimum 2-3 gün beklersiniz. kabukların dökülüp temizlenmesi de bi 4 günü alır. sonrasında da bıraktığı izi kapatmakla uğraşırsınız. lanet bişeydir.
    (poivy, 11.05.2007 13:17 ~ 17.05.2007 13:50)
  16. bir arkadaşımın küçükken kendi ismini söyleyiş şekli.
    (madalyonun güzel yüzü, 11.05.2007 14:13)
  17. ruj parlatıcı gibi şeylerin üzerine kesinlikle hiçbir evresinde sürülmemesi gereken bir çeşit hastalıktır kendisi. çünkü o rujunuza parlatıcınıza da bulaşır, onu kullandıkça tekrar pörtleme riski artar. ve hatta uçuk çıkmadan bir gün önce sürülen ruj veya parlatıcıdan kurtulmak da bi nebze etkili olabilir. bunun dışında kesinlikle patlatılmamalı, kendi kendine geçmesi beklenmelidir. kabuklarına bile asla asla asla dokunulmamalıdır çünkü eğer kabukları yanlışlıkla erken düşerse dudaklarınızda leke kalması veya dudak çizginizin bozulması da mümkündür. sadece dudaklarda değil burun yanlarında da çıkabilir. bir tek çıkmadan hafif kaşınma, o bölgede sıcaklık hissettiğinizde asiviral sürerseniz çıkmaz lakin uçuk inatçıdır, sürekli çıkma eğilimi gösterecektir. mesela ilkinde sürdüğümüz için ilacı çıkmak diye ümitlenmemeli her kaşınıp, ısındığında ilaca sarılmalıyızdır. tecavüze uğramış patlak dudaklı kız izlenimi yaratır berbattır.
    (kolektivist kedi koleksiyoncusu, 29.05.2007 16:05)
  18. insanı çileden çıkarır bu meret, tatlı tatlı kaşınır önce kaşımak istemezsin zorlarsın kendini o zaman pusuya yatar kaşıntı geçmişcesine.. ve dalgın bi anında elin gidiverir olay mahaline.işte acı son zaten vıcık vıcık patlamak için pusu da bekleyen beyaz irinimsi şeyler patlayıverir acısıda ayrı bi dert.
    bu illetten sakınmanın yolları vardır, önce güneşten sıcaktan uzak duracaksın toz tozpark pis yerlerde fink atmayacaksın ve adam gibi besleneceksin vücut direncin azaldığı an ensende soluğunu hissedersin..

edit:
    okudum tüm girileri hep dudak burun kenarı felan denmiş benim bu nalet şey her yaz göz çevresinde çıkıyor. hatta abarttı bu sefer şakağıma kadar yaklaştı bi beş on seneye böyle yer değiştirmeye devam ederse çatalda çıkacak..benimkisi farklı bişeymiki acaba.hadi hayırlısı bakalım..
    (brayton, 30.07.2007 19:41 ~ 19:46)
  19. iki gündür kale zindanına atılmış, farelerle yaşayan mahkumlar gibi hissettiriyor kendimi bana. o ne lan öyle salgın hastalık mağduru ortaçağ insanları gibi. ağzım yüzüm kabarcıklı yaralar bereler içinde.
    (altlejant, 01.11.2007 12:00 ~ 12:19)
  20. uçuk genellikle dudak, ağız ve burun delikleri çevresinde çıkan herpes simplex adı verilen virüsün sebep olduğu hastalıktır. uçuk, ön belirtileri ile açık yaranın kapanması süresi arasında bulaşıcıdır. uçuğu olan bir kişinin kullandığı havlu, bardak, çatal, kaşık vb. eşyalarla ve uçuklu kişinin öpmesi sonucu bulaşır. eğer uçuğa dokunulursa yüzün diğer bölümlerine, göze ve vücudun diğer bölgelerine (genital bölge gibi) de bulaştırılabilir. uçuk virüsü (herpes simplex) ile insan genellikle ilk defa küçükken (0-5 yaş) tanışır. uçuğu olan aile bireylerinden birinin "sevgi dolu" öpücüğü sonucunda uçuk virüsü vücuda girer.
    (içimdeki piç bırakma beni hiç, 01.11.2007 12:55)
  21. uçuk virüsü bir defa içinize girdi mi sıçtınız. tam olarak vücuttan çıkması imkansız. her sıkıntılı,stresli zamanınızda bödenek diye gösteriverirler kendilerini.
    (bulamadım, 01.11.2007 13:01)
  22. her ne kadar çağdaş tıp bu hastalığı modern ve pahalı ilaçlarla tedavi etmeye çalışsa da eskilerin kullandığı bir yöntemi burada anmadan geçemeyeceğim. bir tahta kaşık alınır ve bu kaşıkla kaynayan çorba (içeriği önemli değil) karıştırılır. ve ısınan tahta kaşık yaraların olduğu bölüme sıkıca bastırılır.

işe yarayıp yaramadığı tartışılır ama acı verdiği kesin. haaa birde yanıkla uğraşma riski var. siz gene de modern çağın ilaçlarını ve doktorları tercih edin.

(bkz: kocakarı ilacı)
    (diabetik nöropati, 01.11.2007 13:11)
  23. doğal tedavisinde sarımsak kullanımından faydalandığım küçük yaracıklar. sarımsağı kesip suyunu bölgeye sürmeniz iyileşme sürecini epey hızlandırmaktadır. burun direğine olan etkisi de katlanılabilir düzeydedir.
    (billie jean, 01.11.2007 13:19)
  24. yarın kuzenimin nişanı olduğunu öğrenir öğrenmez yüzümün en ön saflarında yerini alan davetsiz misafir...
    (zardanadam, 17.11.2007 00:41)
  25. dün gece bir rüya gördüm: gecenin geç saatiydi ve ev çok karanlıktı. dış kapının yanından geçiyordum ve kapının aralık olduğunu farkettim. korkuyla kapıya yaklaştım ve yavaşça kapatmaya çalıştım. tam kapatacaktım ki aniden kapının diğer tarafından biri kapıyı hızla itti, kapı yüzüme çarptı ve yaşlı, korkunç çirkin bir kadın -bir gözü yeşil bir gözü mavi- öğürerek içeri daldı. çığlıklar atarak uyandım. korkudan ne su içmeye gidebildim, ne de yerimden kalkabildim. sabah uynadığımda üst dudağımda kocaman bir uçuğun beliriverdiğini gördüm. bu, yılda bir mutlaka olur. korkularımın baskın olduğu dönemlerde, bu korkular kabuslara dönüşür ve uçuk şeklinde dışarıya atılır.
    (mia wallace, 12.05.2008 01:26)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil