belki ilginizi çeker
  1. · şarköy
gündem
  1. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · boylumlama
  4. · ugg
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · 29 kasım 2009 sivasspor beşiktaş maçı
  8. · sakal istirahati
  9. · birbirine benzeyen ünlüler

uçmakdere  

1. tekirdağ şarköy ilçesine bağlı hoşköy'den tekirdağ'a doğru gider ikenki efsane patika üstünde, ulaşırken çekilen eiyetlere değen belki de marmara'nın en muhteşem yeri. yolu, iki arabanın yer yer zor geçtiği bir tarafı denize doğru uçurum bir tarafı kaynak suları fışkıran dağdan oluşur. bir kere arabayla uçma tehlikesi geçirdiğim yolu en son bu yaz dinamitlerle patlatıp genişletmeye çalışıyorlardı.

ev şarapları yapılır burda. çevresinde eski manastırlar bulunur. çok eskiden de ipek böcekçiliği yapılırmış. ayrıca denizi de marmara'dan beklenemeyecek kadar temizdir.

ekstra bilgi olarak : burda cep telefonları genelde avşa veya marmara adası istasyonlarından çeker.

(bkz: şarköy)
    (wondrous, 31.03.2005 18:16 ~ 18:16)
  2. ilk kez 15-16 yıl önce gittiğim gizli cennet. çocuktuk o zaman, kenarlarında derin uçurumlar olan stabilize yolda babam arabayı kullanırken ben bir yandan hayranlık bir yandan korkuyla çevreyi seyrediyordum. hatta babamın yanında oturan eniştemin, "bu yol açılırken yol çalışmasında kullanılan araçlardan biri uçurumdan yuvarlanmış" cümlesinden sonra uzun süre gözlerimi açmamış ve uyumaya çalışmıştım arka koltukta.

çok güzeldir uçmakdere. yanılmıyorsam bir kez atlas dergisinde, birkaç kez de bazı gazetelerde hakkında yazılar çıktı ama halen keşfedilmemiş ve bilinçsiz turizmle harcanmamıştır.
    (aqua, 31.03.2005 18:27)
  3. bir yanı dağ diğer tarafı deniz olan virajlı yolu izlerken, bir anda yolunuza çıkan, yerlileri iç kesimde otururken son yıllarda yazlıkçı arkadaşlar sayesinde sahile kadar uzanan köy
    (16v, 31.03.2005 19:43)
  4. bir kızıl derilinin yoldan geçen birine arabasının dereye uçtuğunu anlatırken kurması muhtemel cümle.
    (lapsus, 31.03.2005 20:07)
  5. gündüz vassaf'ın pazar günleri radikal'de yazılarını koyduğu köşeye verdiği ad.
    (pasta polish, 07.03.2006 22:03 ~ 22:04)
  6. tekirdağa 35 kilometre uzaklıkta bir doğa harikasıdır.son yıllarda yapılan yol çalışmaları sayesinde ulaşım büyük ölçüde kolaylaşmış ama bu ulaşım rahatlığı o eski dokunulmamış doğasının yavaş yavaş kaybolmasına yol açmıştır.birkaç yıl sonra büyük ihtimalle kirli bir denize ve bir sürü yazlık eve sahip olacaktır bu gidişle.
    (qualyn, 31.03.2008 05:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil