uçmak*  

adana çık aradan

1. dünyada ilk kez uçmayı başaran, hazarfen ahmed çelebidir.
    (benign, 13.08.2004 10:17)
  2. ot,ecstasy ve benzerlerini kullandığınızda başınıza gelmesi muhtemel hadise
    (arch angel, 13.08.2004 10:25)
  3. basit mj hareketi
    (giberling, 20.08.2004 22:28)
  4. insan, rüyasındayken, rüyada olduğunun farkına varırsa işte o zaman dünyanın en mükemmel uçuşları yapılabilir. zira başıma sayamayacağım defa geldiği için, rüyada bilinçli bir şekilde uçmanın verdiği zevk eşşizdir diyebilirim.
    tavsiye ederim.
    (hell guardian, 20.08.2004 22:38)
  5. motorlu ya da motorsuz bir hava taşıtıyla seyahate verilen isim. özellikle özgürlük duygusu çok yoğundur. bunun ticari olanlarında hostes adındaki görevliler eylemi iyice konforlu hale getirirler.
    (comatose, 08.07.2005 23:46)
  6. yamaç paraşütüyle kısmen yapabileceğiniz eylem.
    (pisi, 14.04.2006 21:42 ~ 21:43)
  7. insanoğlu uçmak için yaratılmamışsa bile, bir gün başarsın ve müthiş keyif alsın diye var olduğunu düşündüğüm eylem.
    yerden yükseldikçe, insanlar, yaşadığım yer ve onlarla ilintili sorunlar, mutsuzluklar, çirkinlikler, hayal kırıklıkları, çekişmeler uzaklaşıyor benden.* aldığım haz o denli yüksek ki, yine onlarla ilgili iyi duyguları, yaşamı, sevinçleri, kazanmaları, aşkları, güzellikleri unutuyorum. hatta kendim bile aklıma gelmiyor.* tam kendimi herşeyin üzerinde görmeye başlayacakken, benim de üstümde derinleşen gökyüzünün, ufkun, uzakların, çokluğun ve sonsuzluğun farkına varıyor ve bu küstahlıktan vazgeçiyorum.
    (airborne, 25.07.2006 23:33)
  8. ''rüyalardaki uçuşun eşi benzeri yoktur.istediğin hızda uçarsın,istediğin irtifaya çıkarsın.g basıncı gibi bir etmen yoktur.tüm manevraları yapabilirsin.yemeğimi suyumu versinler ben bir ömür boyu rüyamda uçabilirim. ''

cümlelerini bana kurduran,anlatılmaz yaşanır deyimine örnek olan eylem.
    (peacemaker, 07.03.2007 13:26)
  9. (bkz: sıkıldım sıkıldım uçmak istiyorum)
    (deniz büyücüsü, 07.03.2007 13:32)
  10. hep hayalini kurduğum ve bunun için denizli'ye giderek yamaç paraşütü yaparak denediğim ve 15 metreden yere çakılarak ayağımı kırdığım, jandarma telsizinden haberi duyan yerel basının benden önce hastaneye üşüştüğü ve yazın sıcağında 40 gün alçılarla yatmama sebep olan eylem. pamukkale'yi 15 metrede olsa uçarak görmek güzeldi.
    (sengotra, 07.03.2007 14:46)
  11. türkçe, öldükten sonra göğe yükselmek,cennet.
    (aytok, 01.07.2007 13:33)
  12. (bkz: towelie)
    (bkz: south park)
    (stewartgilligangriffin, 01.07.2007 13:35)
  13. şöyle bir şey olsa gerek;

http://uk.youtube.com/...
    (tazmanya canavarı, 08.12.2007 21:58)
  14. bu fiil en çok mutluluğu tanımlar.neden mi? 'çünkü uçmak mutluluğun en net ifadesidir!'
    (sour times, 03.01.2009 20:55)
  15. daha dün rüyamda gerçekleştirdiğim şahane, fevkalbeşer bir eylem.
    (kimyasalıgüzelinsan, 18.01.2009 15:00 ~ 07.08.2009 17:37)
  16. bu yeteneğe sahip olmalarına en çok karşı çıktığım ırk böcekler. abi hayvan uçabiliyor, istediği yere gidebilir. yemek derdi yok, her boku yiyor zaten. tuvalet derdi yok, istediği yere yapar. gel gelelim bu geri zekalı hayvanlar, artık ne sikim varsa yanan lambanın etrafında 3568791 tur atmaktan acayip zevk alıyor olmalılar ki bütün gece oradalar. git işte lan, 10 metre ötedeki eve bile gitsen içim gam yemeyecek. orda dönüp dönüp duruyorsun, ertesi gün cesedini topluyoruz ordan. döne döne ölmüş salak. hayır, o dönerken bana yaşattığı korku ayrı, kendine yaşattığı azap ayrı... neden ama? neden? uç git işte. insanlar bunu elde edebilmek için ne teknolojiler geliştirdiler. sense 100 walt'luk bi lambanın etrafında harcıyorsun bu yeteneği. yazık. yemin olsun, yazık.
    (gitana, 20.07.2009 20:12)
  17. otostopçunun galaksi rehberi bu konuda şöyle der:

''denir ki uçmak bir sanatmış ya da daha çok bir marifet.
    aslında bütün marifet kendini yere doğru fırlatıp yeri ıskalamakta yatıyor.
    bunun için güzel bir gün seçin ve deneyin.
    birinci bölüm kolaydır.
    gereken tek şey kendinizi olağanca ağırlığınızla öne doğru fırlatabilmeniz ve canınızın yanmasına aldırmamaya istekli olmanızdır.
    çünkü yeri ıskalamayı başaramadığınız zaman canınız yanacaktır.

...

açıkça bellidir ki, zorlukları doğuran da işte bu ikinci kısım, yani ıskalama kısmıdır.
    birinci sorun, yeri kazayla ıskalamanız gerektiğidir. bile bile ıskalamaya çalışmakta hiç fayda yoktur, çünkü bunu yapamazsınız. dikkatinizi, yarı yoldayken, aniden bir başka şeye çevirmeniz gerekir, böylece düşmeyi, düşeceğiniz yeri ya da ıskalamayı başaramadığınızda canınızın ne kadar yanacağını asla düşünmezsiniz.''

bana oldukça inandırıcı ve denemeye değer geldi.
    (ikiguzelhareketbirden, 30.08.2009 02:50)
  18. (bkz: uçmayı öğrenmek)
    (magdelena, 18.10.2009 01:36)
  19. eski türk inanışlarında ahiret inancının var olduğunu belirtir, islam'daki karşılığı cennet'tir.
    (dünyayı kurtaran adam, 27.10.2009 10:06)