belki ilginizi çeker
  1. · versatil kalem
  2. · rotring
  3. · saatlerce çalan araba alarmı
  4. · unutulmayan ilkokul bilgileri
  5. · rotring le kulak temizlemenin alternatifleri
  6. · morning glory
  7. · versatil kalem
  8. · tikky
  9. · ilkokulda statü farkı yaratan nesneler
  10. · eski sevgiliden olabilecekler
gündem
  1. · cehennemin girişinde yazan söz
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  7. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  8. · yağdı yağmur çaktı şimşek
  9. · yapılmış en aptalca dalgınlık

uçlu kalem  

1. faydalı bir nesnedir.sayesinde kurşun kalemin pabucu birazcık dama atılmıştır.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 16.09.2004 21:49)
  2. ilkokul öğretmenlerinin yazıyı bozuyor diye hala çoğu yerde şiddetle karşı çıktığı ve çocukların kullanımına izin vermediği,ucu çeşitli kalınlıklarda olabilen bir tür yazı aracı*
    (yako, 28.02.2006 23:51 ~ 23:51)
  3. baskılara direnen ve kurşun kalemin yerini alan kalem türü. en güzel örnekleri rotring, tombo ve faber-castell tarafından verilir. ucunu sivriltme ihtiyacının olmayışı, gömlek cebini kirletmeden rahatça taşınışı gibi güzellikleri vardır.
    (twinkle, 28.02.2006 23:54)
  4. (nepenthe, 01.03.2006 01:00)
  5. 90 lı yılların başında hayatımıza girmeye başlayan nane.o zamanlar iki çeşit vardı ülkemizde.biri rotring diğeri bakkallarda falan satılan ve değişik renklerde bulunan ucuz uçlu kalemdi.sonraları tombo da girmişti piyasaya.

o zamanlar tıfıl halimizle "annea bana uçlu kalem al"* derdik.sınıfta ekonomik durumu biraz iyi olan ailenin çocuğunda rotring varken biz bakkal kalemiyle yazmaya çalışırdık.sonraları o rotringler de ayağa düştü tabi globalizm aldı başını yürüdü o arada*,çöp kovası başında kalem açarken yapılan sohbetler yerini çıt çıt seslerine bıraktı...
    (sycrone one, 27.10.2006 17:34 ~ 17:35)
  6. ilkokuldayken annemden özellikle 0.5 istediğim, ama onun bana inatla o ağaç kalınlığındaki 0.9u alması..ucunu kırma olasılığım yüzünden.çünkü öncesinde inatla kullanmış oldugum 0.5 kalemin ucu yazı yazma esnasında kırılıp,fırlayıp gözüme girmişti..sonra ortayı bulduk 0.7 aldık.oldu.
    (sebze, 03.10.2007 01:51)
  7. bu konuda kesinlikle kalitesi tartışılmaz :

(bkz: rotring)
    (sinyor, 03.10.2007 02:08)
  8. eğer çok yazı yazıyorsanız hele bir de ucu yazarken kırma potansiyeliniz yüksekse omuzun hemen aşağısında kullandığınız vücut bölgenizin sürekli aynı yerden darbe almaksuretiyle hasara uğratabilecek kalemdir. gerçek o dur ki bu kalemin ucunu açma yöntemi üzerinden bastırmak değil, omuzun hemen altındaki bölgeye sertçe vurmaktır.

bu konuda uzun süren araştırmalarım sonucu bir çözüm üretmenin ve sizinle paylaşmanın mutluluğunu da hissetmiyor değilim.
    araştırmama bu konunun çevrede bir muadilini aramakla başlamıştım. ne var ki sürekli aynı yerden darbe alan birine veya bir şeye rastlayamıyordum. bir gün kanalları gezerken ibrahim tatlıses'in ibo şov da çok sevdiğim bir şarkıyı söylediğini gördüm. tam keyfim yerindeyken kameranın ibrahim tatlıses in davulcusuna dönmesi keyfimi birden kaçırmıştı. davula vurmuyor adeta hunharca dövüyordu onu. evet aradığım eşyayı bulmuştum. davul da omuzumuzun biraz aşağısı gibi sürekli aynı yerden darbe alıyordu. kendisini savunmak için derisine bir yama germiş olduğunu gördüm. araştırdım eminönü'nde buldum aynı yamadan. 15 tane aldım. okula giderken beyaz kolsuz atletimin altına yapıştırıp gittim. ne omuz ağrısı kaldı ne uç sıkıntısı.

pc: yalnız aynı yamayı 2 günden fazla kullanmayın tahriş ediyor. ben 1 ay yettirdim aldıklarımı.
    (ayabakan, 24.04.2008 23:21 ~ 23:22)
  9. çıtçıtlı kalem olarak da bilinen, artık kurşun kalemin tahtına oturmuş yazı yazma aracıdır.
    yalnızca bildiğimiz siyah renkte yazan kurşun kalemin tahtına oturmakla kalmayıp kırmızı yazan kurşun kalemin de vezirliğine göz dikerek yazabilmesine destek olan farklı kalınlıklardaki siyah renkli uçlara kırmızılarını da eklemiştir ki, yazı yazmada yönetimi ele geçirebilsin.

kurşun kalem ile uçlu kalemi birer yönetim şekli olarak düşünürsek; *

kurşun kalem yazı yazma yönetiminde bir padişah işlevi görebilir. öyle ki, yazı yazmak için kullanılan tek bir kurşun kalem bütünüyle iş görüp, tükendiğinde * yepyeni bir kurşun kaleme devreder tahtını. kişi istediği anda kurşun kalemin kalıbı içerisindeki rengi ya da ucu değiştirememektedir.

uçlu kalemin hep aynı olan kalıbına ise kullanan kişi * zamanı gelince ve belki dilediğinde, istediği renkte (kırmızı ve siyah) * bir uç koyarak yazısında değişik renklere sahip olabilir. bu da seçme yazı renginde seçme sansına sahip olabilme avantajıyla cumhuriyet yönetim biçimine benzetilebilir.

*
    (molly, 19.09.2008 21:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil