uçakta verilen yemeği varoşluğundan yemeyen ezik   

adana çık aradan

1. eğer benim gibi sık sık seyahat eden biriyseniz, uçak-havaalanı güzergahı arasında yaşanan, giriş çıkış-kabin dahil her yere sirayet eden gülünç türk enstantanelerine fazlasıyla tanık olmakla beraber, kendisine uzatılan ikramı bile geri çeviren bi varoş görürsünüz ki, işte o an sizi kimliğinizden utandıran zavallıdır o.

etrafının duyacağı şekilde yeni yemek yediğini söyler. öyle bi bakar ki gelen hostese, sanki sürekli uçakta yemek yiyor, kanada-kamboçya dahil tüm ülkeleri yalayıp yutmuş, görgülü bilgili aristokrat bi gezgin. iş adamı. siktir lan. kimsin ya sen. allah bilir hayatında ilk kez binmişsindir uçağa. sırf uçaktakiler ne denli varoş olduğunu anlamasın diye girme böyle küçük oyunlara, anana babana geldiğin yere saygı duy, kaliteli insan profili çizmeye çalışma. duruşundan, gözlerinden, sikindirik yüz hatlarından, kısacası içinde bulunduğun bayağı ortamın sana yansıttığı tüm izlerden belli kaliten, el veriyor seni o pespaye esnemen. bi kemeri bile heyecandan, neresinden tutacağını sokacağını bilemden götün düşerek bağlamandan belli oluyor lan çıktığın-büyüdüğün delik. kimi kandırıyorsun?

uçakta yemek almayan, hatta daha da ileri gidip su-kola gibi içeceklere de artist tavırlarla uzak kalan insan kompleksli bi varoştur. karnının tok olması mazeret değil lan sünepe. alırsın yemeğini durursun bi köşede. utandığından alamıyorsun dimi? millet seni adam zannetsin, uçaktaki yemeğe ihtiyacı yok bunun, vay be zengin, kim bilir nerde yedi diye düşünsün diye. halbuki bilgili, cool, elit adam rahat tavırlarla yemeğini alır, gerekirse hiç dokunmadan öylece bırakarak sağa sala sataşır. hosteslere ölçülü komplimanlar yapar. allah aşkına daha fazla düşürmeyin kendinizi. bi de uçaktan inerken yalandan gülümseyerek hosteslere-pilota filan “iyi günler-akşamlar” filan der bu gerzekler. ya hakikaten merak ediyorum nasıl bişeysiniz siz ya.

bi de hayatında hiç uçağa binmemiş tipler var ki, onlara diyecek söz bile bulamıyorum, ulan otobüs parasına lan bazı şirketlerin biletleri, fakirliğin de bokunu çıkardınız be. bulun bi yerlerden üç kuruş.
    (kayser sozer, 10.07.2007 14:13 ~ 15:06)

2. (bkz: varoşun amına koyayım sana birşey olmasın)
    (gulersem, 10.07.2007 14:26)
  3. varoş kesimi ezik diye adlandırmak ne derece doğrudur orası tartışılır fakat varoş dediğin hayata geldiğinden beri, bir çok defa seyahate çıkan başarılı arkadaşlarımız gibi bolluk içinde olamamıştır ve edindiği eziklik birçokları gibi karakterinden dolayı değil imkansızlığından dolayıdır. belki de bilmiyordur nasıl davranması gerektiğini, varolduğu dünyanın dışına ilk defa askere gitmek için aldığı uçak biletiyle çıkıyordur ve hatta bu yüzden ezik varoş olarak adlandırılacağı aklından bile geçmiyordur.
    (pinkwings, 10.07.2007 14:45 ~ 14:46)
  4. belki de gerçekten daha az önce yemek yemiş tok kişidir.
    (choochoo, 10.07.2007 14:46)
  5. az önce yemek yemiş karnı tok, yada uçağa binmenin heyecanıyla yemek yemeyi istemeyen orta kesim insandır. bunun başka nedenleri de olabilir, uçağa binmeyi bir bok sanan yolcuya bakıp iştahı kaçmış olabilir, veya gerçekten kendisini ezik hissediyordur. belki de az önce uçağa binmeyi bir bok sanan yolcu, burnunu havada tutmak isterken görmediği bir anda bu varoşun ayağına basıp ezmiştir.
    (nothing, 10.07.2007 14:59 ~ 15:00)
  6. (bkz: kayserin dilinden anlamamak)
    kayserce öğrenseniz bile anlamayacağınız,anlayamayacağınız tanımlar bütününden yalnızca bir tanesidir..
    hiç uçağa binmemiş bir insan olarak,bu başlığa yorum yapıp kendisini kimliğinden utandırdım mı diye merak ediyorum..
    (ruhsuzkz, 10.07.2007 15:02 ~ 15:09)
  7. bu davranışı sergileyenlerden biri de benim annemdir..gelen yemeklerin çoğu kendisine dokunduğundan yiyemez ama çantasına atar ki evdekiler yer belki diye..seyahatlerinden döndüğünde mutlaka peçeteye sarılmış kek ya da ekmek çıkarır çantasından..bir sürü kolonyalı mendil, plastik çatal, bardak da cabasıdır..*ses çıkarmayız biz ona..varoş ya da ezik değildir sadece düşünceli bir insandır benim annem...
    (babysmurf, 10.07.2007 15:12 ~ 15:18)
  8. (bkz: ezik varoş)
    (bkz: pis dinsiz)
    (bkz: iktidarsız gözü bozuk erkek)
    (bkz: kayser sozer)
    (janhuntelaar, 10.07.2007 15:16)
  9. "ben hep uçağa binerim. çok güzel binerim. pek de güzel binerim." manasına gelen varoşça deyiş. ayrıca kimi lehçelerde "uçak bileti alacak parası bile olmayanın amına koyum." manasına gelen burjuva atasözü.
    (lethromar, 10.07.2007 15:31)
  10. insanları kategorilere ayırmayı bi bok sanan şahısların söyliyebileceği salak bir cümle. kısaca bu tip insanları kategorize edip şöyle cevap vermek istiyorum:ezik sensin uçakta sana girsin.
    (scorpio, 10.07.2007 15:33)
  11. uçakta sunulan yemeğimsi şeyleri kıtlıktan çıkmış gibi yerken, aynı menüyü yemek istemeyen ama şapıtılara da iğrenip, ayar veren kişiyi küçümseme sözleri.
    (luto, 10.07.2007 16:18 ~ 05.08.2008 01:26)
  12. bu yemeği yemeyi reddedenin varoşlardan olmaması durumunda "varoşlu değilse neden yemedi ayol?" sorusunu akle getirecek olan cümlemsi.
    (korkusuz ördek, 11.07.2007 00:16 ~ 20:33)
  13. evine ekmek almaktan yoksun insanları uçağa binemedikleri için aşağılama aczini gösteren; 40 milyona yakın insanın açlık sınırında yaşadığı, üç kuruşluk toplu yardımlarda insanların çoluk çocuğuna birşeyler götürebilme umuduyla birbirini ezmekten imtina etmediği bir ülkede, hiçbir anlam ifade etmeyen cümleciktir.
    (neredesin soğuk kış, 11.07.2007 13:53 ~ 14:07)
  14. evet, belki de hayatında ilk kez uçağa binmiş insandır.
    ama insandır.
    en azından "bok gibi param var, sıçmaya bile uçakla gidiyorum" diyen kayserden, çok daha insandır.
    en azından "ulan bilete o kadar para verdik, bari şu bedava sandviçi kaçımayalım" diyen kayserden, çok daha insandır.

belki de gerçekten açtır;
    ama ordaki sandviçin kendisini doyurmayacağını, hatta açlığını bile bastırmayacağını bildiği için hiç bulaşmak istemeyen insandır.
    (nervikan, 22.07.2007 10:13)
  15. günümüz türkiyesinde herkesin eşit yaşam koşullarına sahip olmadığı ve herkesin tvde gördüğü uydurukluğa özenerek bir hayat yaşamak isteği içerisinde olduğunu düşününce pek de kötü olarak değerlendirilmemesi gereken bir olay.
    kimsenin kimseyi maddi geliriyle ya da kendini olmak istediği gibi göstermeye çalışmasıyla ya da attığı havanın boş çıkması durumunun görünürlüğüyle yargılayamayacağı ve de varoş diye sıfatlandıramayacağı bir gerçektir.
    (acinreug, 22.07.2007 10:37)
  16. varoşlarda yetişmenin utanılacak bir şey olduğunu bilmeyen, hatta anlayamayacak olan bünyenin karşısındaki insanın hareketlerinden duyduğu rahatsızlığı ifade etmek için seçtiği kel alaka bir tanımlama. hoş, varoş kelimesinin kişi değil semt,mekan tanımladığını bilmemek bu artist tavırların façasını kafadan çiziyor zaten. bir de uçağa binmemiş insanlara karşı "ayyy fakirleeeeaarrr hıh" şeklinde bir yaklaşım var ki (memleketine uçakla giden diğer insanları tenzih ederek) "yavrum biz zaten istanbulluyuz, sikindirik iç hatlar uçağıyla yapılıcak sözde prestije ihtiyacımız yok" cevabının verilmesi şart oluyor...
    (bkz: kel başa şimşir tarak)
    (bkz: öyle göte böyle yarak)
    (attila the hun, 22.07.2007 10:51)
  17. hava alanına bile gitmiş değilim hayatım boyunca dolayısıyla daha önce uçakla hiç seyehat etmemiş bulunmaktayım ki bu beni acayip de heyecanlandırıyor.varoşlarda yetişmiş bir hayvan olaraktan da gökyüzün de verilen yemeğe hayır demiycem,yemeğimi bir varoşa yakışır şekilde tüketicem.hakkını vericem yani.yukarda ki sev gili varoşumuz da eğer yemeğini sikisikine yemiyosa (karnı toktur, alerjisi vardır vs. eywallah) bizden değildir yada ben varoş nedir bilmiyorum o zaman ben de varoş değilim yada ben ne diyorum......
    (pipimpipi, 05.08.2008 02:08)