son dakika golü düşünenler için "eşşedü en la ilahe..."
(devil, 22.03.2007 13:34)
önceden göze kestirdiğiniz kızı sikmeye çalışmak, cezaya inat sigara yakmaya çalışmak, telefonu açıp video çekmek, biznıs kılas a girip istediğin içkiyi tüketmek, tanrı dan bütün hataları için af dilemek... yada geriye kalan 1 dakikanın tadını çıkarmak
beklemek.
bulunduğunuz yere düşüyorsa uzaklaşmanızı öneririm. üzerinize düştüğünde öldürücü olabiliyor uçaklar.
o anda insanın içinde bir sıkıntı olur doğal olarak bu durumda yapılacak en iyi şey hava almak için kapıyı pencereyi kırıp dışarı atlamaktır.
motorlar durduysa yeniden başlatılabilir. yerküre ile arasındaki dar açı 30 dereceden az ise son güç ile manevra yapılabilir. ne bilim iniş takımları felan açılabilir. yapacak hiçbişey yoksa karakutu için bol bol arıza/hata kayıtları bırakılmalıdır ki olay sonradan açıklığa kavuşsun. kule hatalıysa illa ki boku pilotaj hatasına atacaktır.
dış tarafına tırmanıp, tam yerle buluşacağı anda olan güçle havaya zıplamak. hiç düşen bi uçakta bulunmak istememişimdir ama bunu da hep yapmak istemişimdir. aynı şey boğaz köprüsünden geçerken köprünün yıkılmasıyla denize çakılacakken de otobüs üzerinde denenebilir. bunu başarıp ölmeyen insan, hayatına 20 yıl bonus süre eklenmeyi hak eder kanaatimce.
inananlar için: 3 kuluhuvalla, 1 elham.
inanmayanlar için: koy götüne lavman gitsin.
kokpite girip uçağın ait olduğu şirket yönetimine küfür etmek.
(bkz:
kara kutu)
gözlerini kapatıp lost adasına düşeceğini düşlemek.
üzerinize yastıkları dizmek.
national geographic de izlediğim bir belgeselde orta yaşlı bi dayı kabanını üstüne geçirip bütün bulduğu yastıkları üzerine koyuyordu. uçak gerçekten de düşünce kurtuluyordu kazadan.
bir tek o mu kurtuluyor du? hayır başka kurtulanlar da vardı. ama kurtulunca hemen o yastıklardan bildi bu kurtuluşu. hiç şükretmek falan yok. hemen kendim kurtuldum havalarına girdi.
valla yere çakılan uçakta üstüne yastık dizmek düşmesin diye kanat çırpmaktan daha fazla işe yaramaz herhalde. ölmeyen ölmüyo işte.
(klorak, 31.08.2009 00:44 ~ 00:45)
rahat olunulması gerekmektedir. zira istatistiklere göre uçak kazaları en az rastlanan kaza statüsünde olsa da uçak kazalarından kurtulma şansı da bir o kadar azdır. artık rahat rahat cep telefonunuzdan sevdiklerinizi arayabilirsiniz. iyi yolculuklar.
(cromm, 31.08.2009 00:47)
altına sıçmak, kalp krizi geçirmek, ciğerlerini kusana kadar bağırmak, sara krizi geçirmek...
uçağın iniş takımlarının açılmadığı anons edilince yapılacaklarla aynıdır. bir şey yapılmaz aslında. yapmak ne kelime düşünemiyor bile insan. öyle hayat film şeridi gibi de geçmiyor gözünün önünden. gözüm kararıyor demek daha anlamlı olur. derken bir mide bulantısı kısa çapta baygınlık. sonra yandaki amcanın hiç durmadan "çok şükür çok şükür" demesi gelir kulağa. manyak mı ne diye düşünür insan. korku dolu dakikalar sonrası uçak inmeyi başarır. kendime geldiğim anda amcaya neye şükrettiğini sordum tabi ki cevap da ilginçti
"daha uçak düşmedi diye şükrediyordum kızım." bu da yapılacaklardan biri tabi ki.
önce acil çıkışına yakın oturan birini ensesinden tutup atarak o koltuğa yerleşmeli...
can yeleği ve oksijen maskesi ihmal edilmemeli...
sonra diğer yolcuları gözlemlemeli, düşerken dışarısı nasıl görünüyor ona bakmalı...
hosteslerin davranışları incelenmeli...
kurtulduğunuzda bir kitap yazar, paraya para demezsiniz valla...
*
gerekli önlemleri alıp düşüş anını beklemek..
+ manzaraya daldım ses çıkarma !
- .....
(melll, 13.09.2009 00:37)
düşmeye 2 metre kala atlayıp, "bu mesafeden atlayınca bir şey olmuyor" cümlesini haklı çıkarmak.
ona buna don't worry, it's normal, demeyin. jack dedi rose'a, gördük işte sonunu. ben o rose'un yerinde olacağım da onca şeyden sonra o jack'in "normal" diyen ağzını burnunu kır... yok be kıyamam ben ona, bir şeycik diyemem. yirim.
efendim ne kadar konuşursak konuşalım çok büyük bir oranla isteyerek veya istemeyerek aşağıdaki iki şeyden birini yapacağızdır:
eğer korkak bir insansak, bağırıp çağıranlara eşlik edecek, çığlıklar atacağızdır.
değilsek, kabinde oturup hayatınızı, size verilen ömrü nasıl değerlendirdiğinizi, arkanızda bıraktığınız sevdiklerinizi vs.. düşünüp sessizce ölümü bekleyeceğizdir.
(razor, 13.09.2009 00:47)
alternatif
melih gökçek çözümünlerinden yola çıkarsak eğer, 5. kattaki komşuya çıkmalı.
yada köy'e veya tatile.
gazı olan varsa osurmak.
rahat yaşayamadık bari rahat ölelim yahu.
(bahti, 13.09.2009 00:53)