tuzla da toprağa gömülen fenol içerikli variller   

adana çık aradan

1. tuzla'ya bağlı orhanlı beldesinde yere gömülmüş halde bulunan ve fenol içerdiği tespit edilen 1000 kadar varildir. komplo mu diyelim şerefsizlik mi, vatan hainliği mi bilemiyorum.

haber için:
    (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/...)
    (balta, 10.04.2006 00:43)
  2. (bkz: @696603)

bu giride ben sadece kılıfına uydurularak yapılabilecek pisliklerden bahsetmiştim. fakat para hırsının yolunu açtığı pisliklerin ne kılıfa uyanlar ile ne de nükleer santrallerle sınırlı olmadığını gösteren bir olay ile karşı karşıyayız işte.
    (chaghdash, 10.04.2006 00:46 ~ 00:47)
  3. failleri tespit edilmiş varillerdir.

çevre ve orman bakanımız sayın pepe, faillerin kesinlikle en ağır cezaya çarptırılacağını ve bunu bir daha yapmaya hiçkimsenin cesaret edemeyeceğini belirtmişti. fakat bugün yaptığı bir basın açıklamasıyla, malesef yeni çevre yasası meclisten geçmemiş olduğu için, faillerin ancak belediye yer göstermeden çevreye atık bırakmak suçundan paraya çevrilebilir 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabileceklerini ve bu konuda bakanlıklarının herhangi bir hatası olmadığını, mevcut yasaların bu kadarına müsaade ettiğini belirtmiştir.

ormanları satmak için hazırladıkları yasa tasarısını meclisten geçirmek için bolca mesai yapmalarından olsa gerek, yeni çevre yasası meclisten geçmediğinden, toprağa gizlice kanserojen madde içeren varil gömülmesi, burnumuzu sildiğimiz sümüklü mendili yere atmak ile aynı suç anlamına gelmektedir.

yorumsuz bir ek bilgi daha vermek istiyorum, belediye yer göstermeden kamusal alan dahilindeki duvarlara, direklere, trafolara, vb. yerlere konser afişi, siyasi afiş ve iş ilanı asan kişiler de aynı ceza istemiyle aynı suçtan, çevreyi kirletmekten yargılanmaktadır.
    (chaghdash, 20.04.2006 16:43)
  4. bir gazetede şöyle bişey vardı,

soru:ilk olaylardan sonra neden önlem alınmadı?
    pepe*:suçluları yakalamak için.

(valla aynen böyleydi)
    (libertar, 22.04.2006 01:27 ~ 09.08.2007 01:48)
  5. bu varilleri toprağa gönem şirket 21.04.06 günü sabah saatleri itibariyle yaptığı açıklamada onların fenol değil, evsel atık olduğunu belirtmiştir.
    (bkz: oha falan oldum)
    (hobbitt, 22.04.2006 01:32 ~ 01:33)
  6. buzdağının görünen kısmıdır.
    (mosquito hunter, 22.04.2006 01:58)
  7. (bkz: izmir'deki şüpheli variller)
    (troke, 23.04.2006 18:00)
  8. 15 gün boyunca 49 kişiyle kamp kurulmasına sebep olan varillerdir. ayrıca şu soruları da akla getirmiştir:
    5 kişiyle çıkarılamıyormuydu bu variller? bu süre zarfında harcanan paralarla başka yerlerdeki* variller çıkarılamazmıydı? variller çıkarıldı da kurtulduk mu? oradaki toprak ne durumda? variller pirüpak bir vaziyette mi çıkarıldı? iki milyon ton atık üretiliyor ve izaydaş elli bin kapasitede ise kalan atıklar nereye gidiyor?
    (milwaukee, 28.04.2006 12:10)