ülkemizde yaygın olan, direkt dalma tekniğine karşı geliştirilmiştir. kapının kilidi varsa kapı sadece zorlanmakla kalır sorun yoktur.ancak yoksa içerideki kişi vahim durumlarda yakalanabilir.bu nedenle bir ayak kapının önüne sabitlenir, böylece içeri dalan kişi, kapının diğer tarafından gelen tepkiyle içeride birisinin olduğunu rahatça anlar.
böyle bir durum vukuu bulduğu anda eğer akla bir hal çare gelmez ise kapının kilidi açılmalı ayağa kalkılmalı ve içeriye girmeye çalışan kiş ayakta karşılanarak eli sıkılmalı vedumura uğratılmalıdır.
şahıs aceleyle helâya girmiş ayakta işemektedir ve kapı da o aceleyle kapatılamamış, ardından gelen bir dallama da şırıl şırıl su sesini duyduğu halde kapıdan dalmak ister:
-(kapıyı iter) tangudu tungudu(hacet gideren şahısa çarpar)
- bam-güm, tak tuk (kapı aynı hızda geri itilir)
a.(haysiyetli insansa, son bir toparlama girişimi) afedersiniz.
b.(değilse) vınnn!... (arazi olur)
şeklinde örneklenebilinecek olaydır.
bazen de söze gerek kalmaz...
sıkışan insan olanca aceleyle gelir kapıya abanır. kapının zayıf olan sürgülü kilidi kayar ve kapı açılır.
göz göze gelinir ve sıkışan adam bir duvar dibine yapmak üzere hızla olay yerinden uzaklaşır. diğerine de ya sabır çekip kapıyı kapatıp ıkınmaya devam etmek kalır.*
en sağlamı kapıyı kitlemektir, çünkü dolu olduğunu höykürdüğünüz halde, ısrar ve inatla girmeye çalışan arkadaşlarınızı başka türlü durduramazsınız..
ama kilidin olmadığı durumlarda bir eli kapıya dayamak suretiyle kısmen de olsa bu saldırılardan kurtulabilirsiniz.
1. sözlü anlatım: dolu kardeşim başka kapıya!
2. yazılı anlatım: tuvalet kapısına ''kapalı' yazısı asmak(cumaya gitmiş esnaf modu)
3. dolaylı anlatım: öksürmek ya da ossurmak.
bu konu için yardımımızı emrah ablak'ın çizdiği tübütak serisinden alalım:
taktik 1:
-***tak tak tak***
-(kapının altından mendil üstünde bir parça dışkı atılır)
-?!?!?!
-gözünüzle göremediğiniz tuvaletin doluluğunu kanıtlamak için sunduğum numuneler sizi tatmin etti mi?
-e..evet
-numuneyi alabilir miyim?-
-?!?!?!
taktik 2 (favorim)
-***tak tak tak***
-(kapı açılır)ne var?
-şey..tuvalet dolu mu diye şeyetmiştim...
-***çaat***