ilk telefonumun bozulma nedenidir. o zamanlar tecrübesiz olan bünye telefonu anteninden tutup çıkarmış, ekrandaki yazıları da görünce "hah çalışıyo bu" deyip, üstüne de telefonu yıkamıştır. ekrandaki yazılar ise bir süre öylece asılı kaldıktan sonra silinmiştir.
1 sene kadar sonra başka bir telefon yine tarafımca paletin içinde unutulmak suretiyle denize sokulmuş, bir başkası da fırının üzerinde unutulup yakılmıştır.
genelde alaturka tuvaletlerde olması muhtemel boktan durum.tahminimce olay şu şekilde vukuu bulur zıçma eylemini gerçekleştirmeye niyetlenen a şahsının tembellik edip pantalonunu tamamen sıyırmaması ve bu tembelliğin tesiriyle biranda telefonu bi dakka evvel yapmış olduğu sanat eserinin üzerinde bulması.
insana o anda telefonunu kaybetme korkusuyla garip bir cesaret veren durum. aynen elinize poşet geçirir içinde ne var ne yok bakmaksızın bismillah diyip çıkartırsınız.işemeden düştüyse şanslı gününüzdesiniz demektir.
başa geldiği takdirde telefonu delikten çıkardıktan sonra (yiyosa!) bir şişe maden suyu ve iki kaşık sofra tuzu bir kaba konup homojenize edinceye kadar karıştırılır ve daha sonra delikten çıkarılan telefon üstünden kabaca temiz su ile geçilditen sonra bu kaba bırakılır. bu işlem telefonun gerek fiziksel gerekse hijyenik sağlığı açısından çok önemlidir. merak etmeyin, telefonunuz eskisinden daha iyi olacaktır! denenmiş, isbat edilmiştir!
geçmiş olsun....
genel olarak ortalıkta dolaşan "telefonu suya düşürünce suyun içinde tamirciye götürün"prensibinden yola çıkılarak tuvalet suyunda götürdüğünde jackass e konu olabilicek durum.
(bkz: o telefon değil)
lisedeyken bir arkadaşımın tuvalette ıkınırken,bir yandan da mesaj çekmek!!gibi bir aptallıkla bulunduğu,sonucta telefonun elinden kayıp kendi yaptığı bokların üzerine düşürdüğünde,başarmış olduğu olay.daha sonra da o telefonu çıplak elle!!almıştı.okul biene kadar o kıza elimi sürmedim.
ele poşet geçirip tuvalet deliğinde araştırma ve kurtarma çalışmasının yapmanın yeterli olmadığı durumlarda evin bir köşesinden bulunan mıknatısla tuvaletteki nesneyi yukarı çekmek. ancak bunu uygulamak için (bkz: tuvalete araba anahtarı düşürmek) gerekir.
yıl 2001 o zaman orta3 lise 1 çağlarındayım, ablamın düğünü var e bizde gelinin kardeşi olarak karizma yapacağız ya dönemin en lüks telefonlarından 8310 'u amcamdan emanet aldım. yaşımızın (cehaletimizin) de verdiği gereksiz triplerle saate bakmak için bile her 2dk da bi telefonu çıkarıp sağa sola hava atıyorum. neyse bu hava atma olayı el alışkanlığı yapmış olacak ki, wc'de yapmaya kalkıştım bunu. asıl tuvalete girme nedenim olan boşaltım işlemi çoktan bitmiş tam ayağa kalkmak üzereyim (mekan : alaturka tuvalet) telefon cebimden kayıverdi, önce karşımdaki fayansa çarptı, ki ilk hamleyi havada yaptım telefona temas ettim ama tutamadım. daha sonra tuvalet taşına düştü, basketbol topunun basket olmadan önce çemberin etrafında dönmesi gibi, her seferinde yörüngesi küçülerek deliğin etrafında döndü döndü, tam yakalayacakken basket oldu ve düştü içeri. normalde ultra titiz bi insan olmama rağmen,telefonun emanet olması fazla tereddüt etme fırsatı bırakmadı ve bismillah deyip daldırdım eli, tek hamlede tuttum çıkardım. musluğun altına tuttum temizledim,bataryayı çıkardım. saç kurutma makinesi ile kuruttum. sonra bataryayı taktım çalışmadı. o kadar emek verip, o rezalete katlanıp karşılığını alamadığına mı yanarsın, sağ kolumun dirsekten aşağı kesmek isteyecek kadar tiksindiğime mi yanayım şaşırmıştım. sonra tahminen 323 kez felan yıkadım elimi, çamaşır suyuna kolanyaya kaç kez başvurdum hatırlamıyorum. yeterli olduğuan kanaat getirdikten sonra telefonu tamire götürdüm, sadece 5 tl lik bi entegre değiştirdikten sonra telefon hayata dönmüştü. telefondan tek bi sms atmadan koşarak amcama götürmüştüm. o gün bu gündür, emanet telefon mu? wc mi? ben almayım kardeşim.
o bok çukuruna bütün herşey göze alınıp el sokularak çıkrtıldıktan sonra böğüre böğüre telefonu kurtarıcam die içini açıp saç kurutma makinesiyle kuruturken yanlışlıkla en sıcak ve en yüksek devirlisinden havayı gören telin devrelerinin yanması sonucu duyulan büyük pişmanlıklar bütünü.
(bkz: bir eli çişte bir eli bokta)
(bkz: bok değilde çiş)