belki ilginizi çeker
  1. · bitiremeyenler
  2. · tutunamayanlar ı tek gecede bitirmek
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  2. · yaran diyaloglar
  3. · yılmaz özdil
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · thierry henry
  7. · onur öymen
  8. · çanakkale şehitlerine
  9. · şirin babanın veliahtı

tutunamayanları bitiremeyenler  

1. oğuz atay'ın her yerde sözü geçen kitabı tutunamayanları bitirmeye defalarca heves edip de bir türlü bitiremeyenlerdir. kendimden devam edersem; psikolojisi, hayatının çoğunluğunda eşikte devam edegelmiş insanın kitabın gücü karşısında korkup bildikleriyle yaşamayı seçmesidir.
    (impala, 27.04.2009 17:17)
  2. (bkz: bitiremeyenler)
    (tembel, 27.04.2009 17:19)
  3. başlamaya cesaret edemedikleri için canım kitabı rafta bekletenlerdir. misal ben cesaret edemiyorum arkadaş. bir de yorumlar etkiliyor insanı, yok çok sıkıcı bilmem ne!

zevk meselesi falan ama etkileniyor insan. halbuki ne için yazıldığını, neyin ne anlama geldiği de bilinmekte ama bir bismillah diyemedik. hayırlısı...
    (idiot, 27.04.2009 17:21)
  4. turgut'un hayatındaki saçmalıkları okumaktan sıkılıp ''banane'' diyenlerdir..
    (selase, 27.04.2009 17:26)
  5. bunların bir de bitirdiği halde bir şey anlamayan versiyonları vardır ki o kişilerden biri bizzat ben oluyorum.

(bkz: @1482764)
    (van den budenmayer, 27.04.2009 18:47)
  6. (bkz: theuthras)
    (falasquil, 27.04.2009 18:49)
  7. aşağıda özetlediğim insan gruplarından birine dahil olan kişilerdir.

a- hiçbir zaman tutunamayan olmamış insanlardır

b- tutunamayan olduklarının idrakine varamamış, bilinçsiz tüketicilerdir

c- kitabı bitirmeye ecelleri müsade etmemiş, ömürleri kitabın belli bir kısmında sona ermiştir

d- orta öğrenimleri boyunca türkçe ders kitaplarındaki 'okuduğunu anlama' kısımları, hocaları tarafından hiç işlenmemiş, dolayısıyla okuduğunu anlama becerileri güdük kalmış kişilerdir
    (acil pizza sipariş hattı, 06.09.2009 03:19)
  8. alıp bir 70 sayfa okuduktan sonra 'aman be bir türlü tutunamadı bunlar' diyip kitabı tozlu raflara atandır.
    (lahanaturşusu, 06.09.2009 03:26)
  9. başkalarına bitiremeyeceklerini düşündürerek, başlamaya korkutanlardır. kitabın boyutu buna yetiyor da artıyor bile.
    (lillkill, 06.09.2009 03:39)
  10. tutunamayanları bir macera romanı şeklinde okuyan, adam dirilir mi sonunda be ya, katil kim soruları zihinlerini kurcalarken sonunda aradıklarını bulamayacağını anlayan insanlar da olabilir.
    ya da benim gibi kütüphaneyle sorun yaşayıp, tekrar almaya henüz fırsat bulamayıp yarıda bırakmak durumunda kalmışlardır bir süreliğine.
    (lucy, 06.09.2009 03:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil