tutulursun. yoldan geçen birine tutulursun bazen. oğlanın kirpikleri kıvırcıktır, fena olursun. kızın eteği sallanır, senin dengen bozulur. adam, nice yılı temize çekmiş gibi bir anda verir sigara dumanını dışarı, sen anladığını sanırsın, tutulursun. kadın, tam o doğru anda omzunu uzatır yumuşak, boynun çocukluğuna döner uzanır, yine tutulursun.
biri geçer yoldan bazen, bu hayat karşısında "tam tutulma" denen hadise gerçekleşir, güneş'in görünmez olur. ah! o bir anlık karanlıkta neler cancağızım, neler olur...
sonra güneş tutulur. aklın tutulur güneş'le bir.
baran gündüzalp'in kısa filmidir. sansüresansür ekibinin yoğun çalışmalarıyla herbir platformda izletilmeye çalışılmaktadır. bir arkadaşımız facebook'a eklemiş olduğu bu filmin, facebook yöneticilerine atılan mesajlardan ötürü kaldırıldığını söyledi. güldük beraber, ironi falan dedik, yakışıklı laflar ettik.
sinemtografik olarak bakarsak bir sorunu yok bu kısa filmin. çerçeveler iyi , geçişler iyi vs.. buraya hiçbir lafım yok. içeriğe geldiğimiz zaman ise bir kısa film içeriği olabileceğini düşünmüyorum. kısa film = az zamanlı film midir ? bence değildir. çok uğraşılmış belli. oyuncular vs .. her şey çok iyi ama dediğim gibi bu tip bir film kısa film olmaktan çok trt 2 de ya da başka kanallarda sabaha karşı yayınlanabilecek bir sivil toplum örgütünün tanıtım ya da ''hadi insanları sansüre karşı tepkiye , bulundukları durumun farkında olmaya çağıralım'' kaygısı taşıyan bir film gibi. şahsi fikrim şudur ki kısa filmlerde aradığım ilk şey konunun orjinalliği. bende ''aaa nasıl yani ya ?'' falan diye düşündürmesi. fakat bu sosyal içerikli mesajlarda her şey hazır oluyor. sansüre karşı ! , savaşa hayır ! , kadın hakları ! vs ..
emeğe sonuna kadar saygı. güzel çalışma olmuş özellikle görüntü yönetmenliğine bayıldım.