yepisyeni bir spor blogu. tamamen sözlük yazarlarından oluşan yazar kadrosu, üstüne uzun süre kafa patlatılan ama sonuçta oldukça basit tutulan şekli şemali, diğer "futbol" bloglarından farklı olma amacıyla her spor dalını bünyesine katan vizyonuyla umuyoruz ki çabaladığımıza değecek.
kim peki bu yazma işini yapacak yazarlar? ilk harfe göre sıraladığımızda; authorization, benikoyupgitmeneolursun, eskiunited, flavius, jugador, korelle, mkopaw ve sycrone one şeklinde bir yazar kitlesi halihazırda mevcut. aslında daha da fazla olacaktı yazar sayısı lakin ne kadar kafamızda bir ton kişinin nicki olsa da zamana yayıp ilgilenmek isteyenleri öyle seçmeyi uygun gördük... (duydunuz zilin sesini, uncle sam seni istiyor!)
peki neden bu blog kuruldu? açıkçası uzun zaman aceto balsamico'dan özenip olur mu olmaz mı muhasebeleri yaptım kendi içimde. neden açmalıydık? sözlükteki yazma şansımız varken ne gibi bir fark yaratacaktı bu blog? onun da cevabı hiç şüphesiz emek verip yazdığımız yazıların birkaç dakika içinde sayfalarca geriye düşmesi ve bu tarz haber, yazı vs. gibi girilerinin takip edilebilmesi için insanların girilerini aratmak gerekliliği en azından beni bu fikre yönlendirdi.
fikri jugador'a açtığımda aslında onun da kafasında böyle bir şeyler olduğunu anladım. sonra bu yukarıdaki kişilerle konuştuğumda da benzer tepkileri alınca "evet evet, yapalım" şeklinde gaza geldim, eye of the tiger açıp şınav çektim odamda.
ve sonuçta kitleyle yapılan görüşmeler, isim seçme süreci, blog tasarımına karar verme gibi uğraşlar sonucunda ortaya bir şeyler çıktı ve bir haftadır da denenmekte. kimselere söylemedik, evimizden, ailelerimizden bile sakladık(jugador iletisine yazmış sadece, dayanamadı).
velhasıl kelam, şimdi tüm dünyaya açıklıyoruz işte. açıldık, saçıldık, "tutar mı ki bu?" dedik, "tutar tutar" şeklinde olmasını umduk. hayırlı uğurlu olsun vatana millete.
sycrone one ile fitilini beraber ateşlediğimiz bir oluşum. ama diğer bütün yazarlar tüm desteklerini esirgemediler ve hepimiz bir çatı altında toplandık. bu süreçte teknik desteği esirgemeyen authorization kişisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.(verdiğim sözler yerine getirilecektir.)
-evet bu bir reklam girisidir.
not: bu hususta bana desteğini esirgemeyen 10'a* teşekkür etmeyi bir borç bilirim.
diğer futbol bloglarından spor yönüyle ayrılacak olan oluşum. sporun diğer dallarıyla pek ilgili olmasam da futbol yazmak keyifli olacak.
oluşumun içerisinde olan hemen herkesin kafasında futbol veya sporla ilgili bir site ya da blog fikri varmış. ayrı ayrı farklı oluşumlar olacağına, sycrone one'ın fikrini bizlerle paylaşmasıyla, birlikten kuvvet doğar diyerek başladık bakalım... tutmayacağını hiç sanmasam da, tutmasa da bir avuntumuz olacak; bizim için bi zevkti diyebileceğiz.
bundan bir hafta kadar önce... sözlükte boş boş takılıyorum.mesaj kutumun ışığı yandı.jugador ve benikoyupgitmeneolursun isimli arkadaşlar yani bir oluşumdan bahsediyorlar ve beni de bu oluşuma katkıda bulunmamı istiyorlar.yazılarımı okumuşlar, beğenmişler... tuhaf oldum.yazılarımın takip edilip bu şekilde onore edilmek beni acayip tatmin etti.kendimi bir an bağış erten gibi hissettim.sonra sycrone one işin felsefesini anlattı.authorization 'ın da verdiği teknik destekle test yayınına başladık.an itibariyle de gerçek yayına.
gelelim tanımıza.farklı şeylerle karşılaşabileceğiniz, sadece futbol değil, sporun tüm dallarıyla ilgili alternatif yazılara ulaşabileceğiniz bir blog burası.en ayrıntılı haberlere, en ilginç detaylara ulaşabileceksiniz.yönetimin dilinden değil kalbinden gelenleri yazan authorization , benikoyupgitmeneolursun , eskiunited , flavius , jugador , korelle , sycrone one ve benim* yazılarımı okuyabileceksiniz.bizi takip edin ve desteklerinizi esirgemeyin.
herşey futbolla ilgili bir giri yazmamın akabinde jugador'un mesaj kutumu yakmasıyla başlamıştı. futbolla ilgili bi giri yazdığım için o konuyla ilgili birşeyler söylüyecek sanmıştım ama bahsettiği aklımın ucundan dahi geçmeyen bir şeydi. o zamana kadar sözlükteki futbol ve spor ile ilgili girilerinden aşina olduğum jugador tıpkı türk filmlerinde gazinocuların köyden kente göçen arabesk sanatçısının eline kartı verip beni ara der gibi mesajında bana msn'ini bırakmış kısaca konuyu anlattıktan sonra ekle görüşelim demişti. bir anda kendimi kamyon kasasında şarkı söylerken gazinocular tarafından keşfedilen ferdi tayfur gibi hissetmiştim. msn'ini messenger'ın kişi ekle kutucuğuna yazıp hemen kendisiyle ''abi bana kartını vermiştin görüşelim'' dedim. daha o gün konuşmamızda karşılıklı fikir alışverişleri gerçekleşmiş, sycrone one ve diğer diğer arkadaşlarında değerli görüşleriyle bu fikirler test aşamasında birer birer projeye dönüşmüştü. özellikle test aşamasında sözlük yazarlarının girilerinin de bir link vasıtasıyla blogta bulunması ve mail list gibi orjinal fikirlerle daha blog kendini geliştirmeye başlamıştı. tabi bu sırada ardı arkası kesilmeden gerçekleşen online msn toplantılarıyla fikirler her geçen gün biraz daha yeşerdi ve bu gün yayın hayatına geçerek son halini aldı. tabiki yeni fikirler ve görüşlerle yeni projelerde hayata geçicek.
özellikle sözlükteki futbol yazılarından ve sözlükteki futbol nostaljisi gecelerinden aşina olduğum authorization, eskiunited, flavius, jugador, korelle, mkopaw ve sycrone one ile tanışmak ve onlarla ortak bir payda altında toplanarak güçleri birleştirme fikri bile mutluluk vericiyken onlarla birlikte yazılan her yazının google gibi bir araç vasıtasıyla bile binlerce kişiye ulaşma fikri gerçekten heyecan verici.
kadrosuna fakespeare'de eklenmiş! açıldığı andan itibaren aldığı tepkiler ve trafiğiyle gelecek için umut vaadeden bu güzel oluşumda yeni eklemeler ve yeni transferler şüphesiz ki eklenecek önümüzdeki günlerde. çok ince eleyip sık dokuyoruz. beklemede ve izlemede kalınız.