eğer ki anfide
* ise bu öğrenci.ben hocayı lafa tuttum
* o sırada sen not tuttun.ben olmasam sen bir hiçsin havası yaratılıp elinden notlar alınabilinir.yaşanmıştır.başarılı olunmuştur.
herkesin tuttuğu
* kendine denilesi öğrenci
notlarını yakın çevresindekilere vermeyene farklı bi gözle bakmak anlaşılır bi hareketken, tuttuğu notları herkese dağıtmasının beklendiği ama haklı olan öğrenci
(bınar, 24.10.2004 20:13 ~ 20:13)
katli vaciptir.
arkadaşlarının başarısını kısıtlayıp kendi çanın ucuna kurulmak istemektedir.
sonuçta çalışmayan gene çalışmayacaktır çalışkan öğrenci de bi şekilde çalışacaktır
pinti notlarını vermese de...
(felis, 24.10.2004 21:34 ~ 02.03.2007 15:10)
ağzı-burnu kırılası düzeyde inek olan öğrencidir.
inekliği sadece derslerine peçete koleksiyonu yapan bir ilkokul öğrencisi edası ve de itinası ile yaklaşmasından değil aynı zamanda bir ilkokul öğrencisi kadar çıkarcı ve de narsist olmasından ileri gelir.
(bkz:
eğitim cehaleti örter eşşeklik baki kalır)
(skuba, 28.10.2004 02:48)
kendilerini akıllı ve not tutmamak sureti ile başkalarından geçinebileceğini zanneden öğrenci sürüleri ile cebelleşen öğrenci insanlardır.
kendilerinden not istendiğinde gayet makul bir soru ile kişiye gerekli cevabı vermesini bilen insanlardır bunlar. kendilerini akıllı zanneden, uyanık geçinen tribal enfeksiyonlara karşı söyleyecek sözleri her daim mevcuttur, olacaktır da..
adam gibi adam olan kimse, kendi sorumlulullarını, içinde bulunduğu durumun gereklerini yerine getiren kimsedir.
*
`ne sen zannettiğin kadar akıllısın, ne de ben zannettiğin kadar aptalım`.
çan eğrisi ile kolkola gezen, en kral arkadaşı çan eğrisi olan ve başka da arkadaşı olamayacak olan zavallı şahıs.
quasimodo'nun kendisidir.çancının allahı statüsüne yükselmesi gerekir.
(ninca, 10.03.2005 18:35)
millet derste dalga geçerken, uyurken; aman derse gireceğime taksime, eve vs. gidiyim derken derse giren, not tutan öğrencidir. ağzı burnu kırılası değil, hak verilesi öğrencidir.
derse sadece hocanın söylediklerini yazmak için değil,dersi anlamak için giden insanların asla olmayacağı öğrenci modeli.çünkü bu durumda insan kendi istediği için derse gitmiştir ve derse gelmeyenin ya da not tutmayanın yaptığının kendisini bağlayacağının bilincindedir.
allah belası verilicesidir
(kenny, 28.11.2005 16:14)
notları fotokopicilere satan ve onlarında bize yüksek kar marjı ile satmasına sebep olan öğrenciler.şu anda elimde tuttuğum ,iyi para ödediğim matematik notlarının yazarı nagihan hızlıkan ve türevleri.
hırs kumkuması,çıkışta dövülesi öğrenci tipi
çancının allahıdır başka lafa gerek yoktur!!
tuttuğu başka şeyleri dağıtasıca insanlardır... ya da vazgeçtim, dağıtmasın, bi yerlerine soksun.
bu ipne fakültede dereceye, birkaç sene içinde işinde istediği mevkiye, ama paylaşmayı bilmediğinden eninde sonunda yalnızlıktan depresyona girecektir. aferin.
-eeeauuuuvvv (esneme efekti), abi nasıl uyumuşum var ya. naber x? sabahki derste not tutmuşsundur sen şimdi, ben onları bi fotokopi yapsam??
x: çıkışta alırsın (sonraki derse girilecektir)
-saol yav. şişştt, abiii, yürü kantine de bi kahvaltı keyfi yapalım bee. çıkışta alırım ben notları senden x, güzel yaz, ehuehueee
şeklindeki diyaloglar sonrasında normal bir öğrencinin dönüşebileceği model. neyse ki artık not tutan öğrenciler de kafalarını kullanıp fotokopiciyle anlaşıyorlar, satılan not üzerinden pay alıyorlarmış fotokopiden efendim, böylece (bkz:
alan razı veren razı)
özellikle vize / final haftası öncesinde bir dediği iki edilmeyen iyi davranılan temiz kalpli iyi yürekli pıtırcık.
not : şayet tuttuğu notları vermesse kum torbası muamelesi de yapılabilir.
tümerdir metindir.hiçbir zaman sevilmeyendir.riyakardır."hacı valla arada eksikler çok.en az 4-5 derse girmedim.valla bak."derler bunlar utanmadan.neyse dediğim gibi tümerdir metindir.
bu insan bencillikle suçlanır nedense. kimse benim onlardan olduğumu düşünmesin, ben de not tutmuyorum, arkadaşlarımdan alıyorum. ama arkadaşım bile olmayan biri neden bana not versin?
bizim sınıfta hocanın ağzından ne çıkarsa yazan bir tip var, sanırım bölüm birincisi de olacak. bir makale istese hoca, biz dersten çıkışta fenerbaçe'de, bağdat caddesi'nde gezip tozarken bu çocuk gider onu bulur, akşam çalışır, notlar çıkarır. okulda yazdıklarını evde temize geçer. çalışmaktan başka çaresi yoktur çünkü onun, varsın inek olarak damgalansın. bunu yaşamayan bilemez. başlarda bana da anlamsız gelirdi. notları bize verse nolcak sanki derdim. ama öyle değil işte.
şimdi sorarım derse gitmeden bu kendini derslere vakfetmiş insanın günlerce uğaraşarak tuttuğu notları almak mı bencilliktir yoksa kendinden fedakarlık ederek tuttuğun notları vermemek mi bencilliktir? bence birincisi bencilliktir. bu adamın da dertleri vardır, sevdiği bir kız vardır, ne bileyim maddi problemleri vardır. ama derste bir an bile bunlara dalıp gitmez çünkü çalışmak zorundadır. ben böyle bir insandan not almayı hakkını yemek olarak görürüm. alsam da yüz kere derim hakkını helal et diye. vermeyince gelip böyle sözlüğe yazmam, ibnedir, ağzı burnu kırılasıca inektir, maldır vs. tercih meselesidir. kimse asalak beslemek zorunda değildir. zaten insanlar derse gitmeden mezun olduğu için, ezberleyip geçtikleri için üniversiteler yüksek liseye dönmüştür. derse gelme, not topla, bir de kopya çek. hasbel kader mezun ol, sonra da işsizlik diye ağlarsınız o ibne dediğiniz adam efendi gibi çalışırken.
tenhada sıkıştırılıp önce tokat manyağı yapılması daha sonra tuttuğu notlar ağzına tıkılarak kafasının duvara sürtülmesi ve yere yatırılıp o an ölmüş olur herhalde cesedinin tekmelenmesi en makbulüdür...