bir döneme damgasını vuran kırmızı noktalı yarışma programı. sunan eleman o kadar uyuzdu ki alatılamaz ,yanında ki ablalar tam tersi acayipti. hep merak ettiğim şey neden iki hatun değil de bi hatun bi erken yarışmacıların olduğuydu, en güzel tutti frutti kızı da kiraz dı.
eskiden gece yarısından sonra show tv'de başlayan erotik meyve kokulu kızların şovu. yaş itibariyle ergenlik döneminde olan çocuklara hitap eden bir programdı.
bop bopa-a-lu a whop bam boo
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
a whop bop-a-lu a whop bam boo
got a girl named sue, she knows just what to do
got a girl named sue, she knows just what to do
she rock to the east, she rocks to the west
she's the girl that ı know best
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
got a girl named daisy, she almost drives me crazy
she knows how to love me, yes indeed
boy ı don't know what you're doin' to me
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
(a whop bop-a-lu a whop bam boo)
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
she knows how to love me, yes indeed
boy ı don't know what you're doin' to me
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
tutti frutti, oh rudy
80lerde çocuk olanların, kamışına su yürüdüğü 90lı yıllarda aile efradını yatırıp televizyonun başına geçtiği soğuk kış günlerine tekabül eder yayınlanması. 25 civarı yaştaki, şimdilerin eşek kadar heriflerinin hafızlarında güzel bir anı olarak kalacak programdır. bir yılbaşı (1992-93) turkish versiyonu mu vardı, hatta mehmet ali erbil mi sunuyordu, hatırlayamadım bak şimdi, tü bana.
sanırım 1996 yılını karşıladığımız akşam show tv nin 3 boyutlu olarak yayınladığı program. 3 boyutlu gözlüğün karaborsaya düştüğü dönemde sadece 1 adet edinilebildiğinden ve 3d tutti frutti seyretmek için abiyle gece yarısı 2 de kavga edilmesine neden olan program.
sonuç: evet gerçekten hatunlar önünüzde striptiz yapıyor gibi oluyordu. show tv den bu hizmetini tekrarlamasını bekliyoruz.
çocukken nedense heyecanla izlediğim nostaljik bir yarışmadır.adama sorar sunucu dayı,evet hangi meyve?ben atlarım çileeeeeek,yok yok muz.kesin muz.adam gider tropik bi meyve söyler,mango falan.tabi o zaman mangoyu duymamışım bile.az puan çıkar yengeden.basarım kalayı,"ulan o meyve değil lan ayı...uydurma bişey o..ne salak adamlar var".çocukluk salaklık olsa da güzeldir...
on iki on üç yaşlarındaydım babamla izlerdim ben bunu. annem napardı hatırlamıyorum. ama yıllar geçsede unutamayacağım babamın o sözleri geliyor aklıma bazen:
- muz muz muzzzzz..
kultur shockun çok güzel yorumladığı bir şarkı.
şarkı sözlerine ulaşamadım bir türlü.
ama şarkının sonlarına doğru "kominista zapatista" gibi bişeyler söylüyor.
(bkz: http://uk.youtube.com/...)
bir gece annemlere tutti frutti ne die sorduğumda meyve programı derlerdi ben de hep kalkıp meyvaları seyretçem derdim nerden bileyim onun o olduğunu çocuk aklı işte
(bkz: sözlükte çocukluk anılarını anlatmak)