tutmayan esprisini devam ettiren adam   

adana çık aradan

1. dövülesi adamdır. duruma göre başı okşanıp sakinleşmesi sağlanmalıdır.
    (tonanozanan, 10.07.2006 15:27)
  2. (bkz: can çekişmek)
    (finch, 10.07.2006 16:08)
  3. pek bi manasız hareket olur fakat böyle bir durumdan kurtulmanın hatta karlı çıkmanın yani milleti güldürerek çıkmanın bir yolu mevcuttur.

ben, a, b, c, d

ben : inci kut'un kitabını aldım ispanyolca öğrenicem
    a : niye len ispanyolca ?
    ben : ispanyol dilini seviyorum
    b : ne alaka be ?
    ben : fransız öpüçüğü ispanyol dili ekiekieki
    a : ...
    b : ...
    c : ...
    d : ...
    ben : ... pek komik olmadı sanırım. neyse olur arada böyle.
    a, b, c : *
    d* : ... (şerefsiz gülsene len dedirtir adama)

ben genelde böyle yaparak kurtarıyorum. hatta cümleyi biraz daha uzatarak kurtarılma olasılığınızı arttırabilirsiniz. şimdiye kadar işe yaradı. denemek de fayda var. eğer yine tutmazsa artık tutmayan esprisini devam ettiren adam olursunuz. çok fazla üzülmemek lazım.

(bkz: battı balık yan gider)
    (meln, 10.07.2006 16:15 ~ 16:16)
  4. (bkz: ama aslında çok komik)
    (guenever, 10.07.2006 16:23)
  5. boşuna çabamalamaktır,içine düştüğü durumu kurtarmak aslında ne kadar komik olduğunu inatla ıspatlamaya çalışmaktır ki bu kişi aslında gittikçe boka batar ve işin acı yönü kişi bu durumun farkındadır.
    (halilius, 10.07.2006 16:33)
  6. (bkz: boka sarmak)
    (applepie, 10.07.2006 16:37)
  7. karşıdaki kişinin anlamadığını düşünerek espriyi tekrarlayan insan evladıdır. kimsenin gülmediğini gören espri sahibi espriyi devam ettirmenin ötesinde,

-aslında yaşayınca çok komik bi durum da şimdi ben anlatamadım.
    -ya gülsenize aslında çok komik, gerçekten!

gibi sözleri de sarfederek battıkça batar.
    (anne ben yazar oldum, 11.07.2006 01:00)
  8. içinden allah'a "lütfen bu espriye gülsünler bari" diye dua eden adamdır.
    sözlükte de bu tip adamlara verilen tepki;
    (bkz: bu giri komik değil allah belanı versin)
    (absent, 11.02.2007 23:21)
  9. azimli adamdır. hayatta başarılı olur bunlar.
    (satiuqea, 04.05.2007 18:10)
  10. (bkz: @382374)
    (neverlander, 29.07.2007 01:08)
  11. acınılası adamdır. espriyi yapmıştır ama kimse gülmemiştir durumu ve karizmayı(varsa tabi) kurtarma operayonu düzenleyip tekrar espri girişiminde bulunup umduğunu bulamayıp, büyük bir yüzsüzlükle esprisine devam eden çoğu zaman lüzumsuz olan adamdır.
    (erken teşhis, 29.07.2007 16:24)
  12. genellikle bayanların bulunduğu ortamlarda "kadınlar komik erkeklerden hoşlanır" tezini kendine felsefe edinen erkek ve yüksek ihtimalle abaza kişilerdir.ömrünü başkalarının yaptığı esprileri ezberleyerek geçirir.kadınların dikkatini çekmek için bu esprileri kullanır fakat karşı taraftan bi tepki alamayınca "anlamadı heralde espriyi" der ve bi espri daha yapar,yapar,yapar, yapar.en son bütün esprileri biter ve hala tepki alamamıştır.işin sonunda salak olduğunu anlar ve ortamı terk eder.
    (axi, 29.07.2007 17:17)
  13. sıçtık bari sıvayalım mantığını güden ancak sıçmaya tazyikli olarak devam eden ve daha da kötüsü bunun farkında olmayan itici insan
    (los lunes al sol, 29.07.2007 17:26 ~ 17:26)
  14. daha önce aynı espiriyi başka ortamda tutturabilmiş insan olabilir bu, yada espirime güveniyorum elbet bir gün tutar diyen insan...

evime en yakın bakkaldan ne zaman yumurta almak istesem, bakkal amca "tavuk yumurtası mı horoz yumurtası mı" deyip yarılıyor kendi kendine... adama amca skecem ama artık espirini de diyemiyorum... çaresizim.
    (nickime kadar, 06.12.2007 01:58)
  15. - adamın adı imdat ya. düşünsene kadın oğlunu çağırıyo camdan, ambulans geliyo falan ahuhahihuhahi
    - üff
    - düşünsene kadın bağırıyo 'imdaat' 'imdaaat' millet aşağıya toplanıyo ekieki
    - ...
    - eheh
    - mal falan mısın
    - ahah komik ya ama
    - ...
    (misty, 06.12.2007 02:12)
  16. (bkz: cem yılmaz ın türk telekom reklamları)
    (raziel, 18.12.2007 20:18 ~ 20:18)
  17. (bkz: battı balık yan gider)

(bkz: zararın neresinden dönülse kârdır)
    (yazar gibi, 18.12.2007 20:24 ~ 20:29)
  18. (bkz: açıklanması gereken hiç bir espri iyi değildir)
    (ahmet karaca, 18.12.2007 21:43)
  19. yanındakilerin gül(e)meyip gözlerini kaçırmasını, can sıkıntısından sağa sola bakıp abuk subuk tespitler yapmasını, hatta artık son çare olarak konuyu değiştirme çabalarını ısrarla anlamamaya direnip ''bak şimdi bi olay oldu geçen gün'' diye başlayıp yeni yeni cümlelerle espri yapma konusunda gayet ısrarlı davranan adamdır. tanım yaptım yer misin?

en sonunda da genelde ''ya şimdi böyle anlatınca komik olmuyor ama orda olsan çok gülerdin'' tepkisi verirler. bazen sıkıcıdırlar, gerçi bu tamamen sabretme potansiyeliyle alakalıdır ama acilen konu değiştirilmeli ya da çok fazla tanıdık değilse bir bahane yaratılıp yanından sıvışılmalıdır.
    (sekizinci cüce, 18.12.2007 21:54 ~ 21:57)