belki ilginizi çeker
  1. · sabri sarıoğlu
  2. · babasayfa com
  3. · türkiye nin çin e savaş açması
  4. · küçük enişteyi parçalamışlar
  5. · küçük enişte
  6. · bana sevgili mi yok be
  7. · ekşi sözlüğe girmemek için kendimi zor tutuyorum
  8. · geniş aile
  9. · küçük einstein vs felsefe hocası
  10. · madas
gündem
  1. · geniş aile
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · author gibi erkekler
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · yeşim salkım
  7. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  8. · uludağ üniversitesi
  9. · yıllar sonra farkına varılan şeyler

tutmayın küçük enişteyi  

1. "salıverin gitsin" ile devam eden kemal sunal repliğidir. ayrıca bu filmde yine tellioğullarının aile reisi sıyırmadan önce kahvaltıdan sonra küçük eniştenin durumuna karşılık birşeyler yapılması için brifingler vermektedir aileye, o sırada kemal sunal hem sofrayı toplayıp hemde aile ferdiymiş gibi kendi çapında araya laf sokuşturmaya çalışırken aile reisinin "hadi sallanma çabuk ol" demesinden sonra sofrayı örtüsüyle birlikte toplayıp sırtına yüklemesiyle çayın, reçelin, balın ve artık ne kadar sıvı tüketim malzemesi varsa örtüden süzülmesi bu filmin ençok sevdiğim sahnesidir.
    (hacktor, 22.01.2007 03:07)
  2. tosun paşayı izledikten 3 gün sonra bile aklıma her geldiğinde gülmemi sağlamış olan replik.. hele birde ortamda heyecanla, gazla çalışan insanlar varsa insan ister istemez gülüyor..
    (robi ve cuma, 28.09.2008 23:50)
  3. küçük eniştenin baya bi küçük olduğu filmdir. adile naşit ebatlarındaki küçük enişte kavgada sefreroğullarından birinin ensesine atlayarak arkadan devam ettirir kavgayı o derece.
    (jadore, 28.09.2008 23:52)
  4. (bkz: sabri sarıoğlu)
    (heathcliff, 29.09.2008 11:58)
  5. filmde her izlediğimde beni güldüren kemal sunal'ın söylediği cümle.
    (wertyuı, 14.03.2009 14:52)
  6. bu repliğin geçtiği sahne şurada mevcuttur:

http://alkislarlayasiyorum.com/...
    (jugador, 29.04.2009 19:15)
  7. 21 haziran 2009 disko kralı zirvesinde babasayfa.com üyeleri tarafından açılan pankartta yazan tosun paşa repliği.
    (iett, 21.06.2009 17:40)
  8. (bkz: türkiye nin çin e savaş açması)
    (dedimvekaçtım, 08.07.2009 15:27)
  9. bence türk dilindeki en komik söz kalıplarından birisidir, ne zaman nerde duysam küçük bir kahkaha atmaktan kendimi alamıyorum. tutmayın küçük enişteyi sözüyle birlikte yedirilerek bana söylenecek her türlü kötü şeye, "aman olsun canım" diyebilirim gülerek, misal, "annen ölmüş tutmayın küçük enişteyi" ha? olsun ahah ne? ühühü ahaha, "sözlükten atılmışsın küçük enişte" ahah olsun olsun, "küçük enişteyi idam edilecekmişsin tutmayın" ohohaha ha ne? ahaha..

böyle işte. manyak gibi. çok ümit verici.
    (geber marla singer, 15.08.2009 11:25 ~ 11:25)
  10. meydanı boş bulunca sallayan ya da saçmalayan kişilerin yüzüne karşı akl-ı selim kişiler tarafından sarf edilen sözcükler bütünü.

genel olarak tespit sıçmakta, hız tanımayan kişiler için kullanılması elzemdir.

not: akl-ı selim ne lan!
    (aglaures, 27.08.2009 17:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil