devrim rengi oldu o artık. amerikan gazına gelen kukla muahlifler eline aldığı turuncu bezlerle muhalif olduklarını gösterip saldırmaya başladı yönetimlerine civar ülkelerde. oysa aslolan yeşildir.yeşiil, yeşiil
en sevdiğim renklerden biri. en sevdiğim ojemin rengi.
bir de ankarada konur sokakta bir cafenin adıdır. eskiden, bu cafeyi kimse bilmezken hep giderdim oraya. her yer turuncuydu ve eğer o gün üstünüzde turuncu bir şey varsa ilk içeceğiniz bedavaydı. böğürtlen çayı muhteşemdi. sonra "ankara"yı "anghara" şeklinde telaffuz edenlerin zulmüne uğrayan bir yer oldu. şimdi sokakta bu lehçesi bozuklar cafenin el ilanını dağıtıp ilanı almayanlarla kavga ediyorlar. sonra da yukarı çıkıp sevgilileriyle yiyişiyolar. çok berbat bir yer. artık kapısından bile geçmiyoorum.
(bkz: ankara kroları imha edilsin kampanyası)
bu rengi en iyi anlatan nesnenin hakiki köy yumustasının sarısı olarak tam açıklaması yapılabilecek renk, renklerin hası, gökkuşağının kralı, dükü, matadoru, kontu, kontesi, herbişeysi
sıraselviler caddesinde, bambi sırasının sonunda bir pub. raif abi ve kardeşi okan tarafından işletilir. yemekleri çok güzeldir. maç izlemek için uygun bir mekan. ayrıca genellikle boştur dolayısıyla gidip dilediğiniz gibi arkadaşlarınızla muhabbet edebilirsiniz. (tabi maç saatleri haricinde)
enerji dolu, canlı, karamsarlığa yer vermeyen, hayatı daha mutlu algılamayı sağlayan; iletişimi, güven, cesaret, samimiyet ve dayanıklığı artıran, depresyondayken en iyi ilaç olan benim de tutkun olduğun renk.
turuncu insan tipi var bir de; her koşulda gülmeyi becrenbilir, enerji dolu, sıcak kanlı, dost canlısı, sabırlıdır ama hakkını yedirmez.
sertab erener'in 2001 çıkışlı, sertab erener adlı albümünden sonra daha eğlenceli şarkılar vaat eden albümü. ama ben sertab'dan eğlenceli şarkılar değil, daha hüzünlü şarkılar dinlemek isterim şahsen. bu yüzden albümün en iyi parçası bahçede diyebilirim.
playlist'e bakalım;
kumsalda
söz bitti
hani kimi zaman
güle güle şekerim
mi acaba
bahçede
başa döneceksin
seni sevmeye hüküm giydim
oysa
yaklaş
yağmurdan sonra gelen toprağın kokusu