belki ilginizi çeker
  1. · itü maslak kampüsüne orta kapıdan giren araba
  2. · istiklal caddesi ne giriş için kota kampanyası
  3. · nihat beyan
  4. · kızıl baş
  5. · meltem ören
  6. · serdar ortaç
  7. · lcw
  8. · kola çorap takmak
  9. · saint joseph
  10. · tourniquet
gündem
  1. · thierry henry
  2. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · erkekte ses tonu
  8. · futbol dünyasına dair komplo teorileri
  9. · no leaf clover

turnike  

1. güner ümitle zipziyan bir yarışma programıydı bir döneme damgasını vuran.
    (azureel, 01.04.2004 12:11)
  2. okulumuzdaki folloş demir çıbıklı güvenlik sistemi.
    (azureel, 01.04.2004 12:12)
  3. nükleer kapıdaki bıyıklı amcanın bir gün dayak yemesine yol açacak süpersonik sistem.
    (maherl, 01.04.2004 12:20)
  4. turnike uygulaması saint josephin "kendinden küçüklere her istediğini yaparsın, hocalarda bişey diyemez çünkü ne de olsa onların büyükleridir ne yapsalar yeridir" geleneğinin bir parçasını oluşturur.
    küçük bahçedekilerin yine mağdur duruma düşmeleridir asıl olay.
    bahçedeki tuvaletlerde her kabinin içine bir sürü liseli adam doluşur. kapılardan birinin arkası boştur, diğerlerinde ise itiş kakış 4-5 kişi beklemektedir. küçük bahçeden zavallı çocuk seçilir tuvalete sokulur.. aynı turnike yarışmasında olduğu gibi bir kapı seçmesi gerekmektedir. eğer seçtiği kapının arkasında insanlar varsa o kabinden çıkan insanlar zavallı petityi döver.. eğer çocuğun seçtiği kabinde kimse yoksa * bu sefer diğer kabinlerdeki abiler de çıakr ve zavallıyı hep beraber döverler.
    tabiki hocalar hiç bir şey diyemez ne de olsa büyüğüdür.
    (lillymarlin, 15.07.2004 11:25)
  5. ehliyet almak için gidilen kursların ilkyardım derslerinde öğretilen ama birçok insanın nasıl yapıldığını bilmediğine inandığım kaza sonrası yapılan ilkyardım müdahalesi ...
    (erdemetal, 15.07.2004 23:38)
  6. ağır bir yaralanma sonrasında kanamayı durdurmak ve kan kaybını azaltmak amacıyla kullanılan ilkyardım yöntemlerinden biri ...
    (erdemetal, 22.08.2004 01:21)
  7. beden eğitimi derslerinde not alırken başa bela olan hareket
    (dydm, 22.08.2004 13:58)
  8. metro istasyonlarında girişlerde ve çıkışlarda olan ve birçok kere, birçok kişinin * bacaklarını morartan alet.
    (bewitchingwitch, 22.08.2004 21:18)
  9. itüde bir çalışıp bir çalışmayan öğrenciyi de maymuna çeviren nesneler. makinada uzun bir süre çalışmayan turnikeler çalıştırıldığı zaman hızla gelip garç diye bindirmiş; o tork ile düşeyazmıştım. sonra kartımı çıkarıp okutmaya çalışmış okumaması üzerine iyice delirmiş, sonra bir de güvenlikteki kadının homurdanmasına maruz kalmıştım. neyse ki güvenlik ziyaretçi kartını sürterek beni geçirdi. peki sonra ne oldu? arkamdan gelen turnikenin kolunu önce kendine doğru çekip aradaki boşluktan hoppadanak geçiverdi. ben de salaklığıma doyamadım.
    (gelecegim, 29.07.2005 00:06)
  10. yakın bir zamanda güner ümit tarafından yeniden başlaması olası olan program.eski bölümlerinde pokahontas,amerikalı,sarı şeker gibi hoş hosteslere sahipti sarı şeker olarak sıfatlandırdığı bayan ise şu sıralar kanal 7'de bir şaka programını sunmaktadır.
    (benikoyupgitmeneolursun, 17.01.2006 16:04 ~ 16:04)
  11. yıllar sonra tekrar star'da başlayan program..
    an itibariyle güler ışık bombayı patlattı ;
    güner ümit : a harfiyle başlayan bir kuş?
    güler ışık : karga.. aa ama o söylendi di mi?

(bkz: yaran diyaloglar)
    (absinthe, 31.01.2006 20:52)
  12. kanayan yerin, kalp tarafındaki kısmın bir sargı , ip veya lastik gibi maddelerle sıkılması durumu.
    (o kadar mutluyum ki şimdi kusabilirim, 23.07.2008 17:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil