turnike uygulaması saint josephin "kendinden küçüklere her istediğini yaparsın, hocalarda bişey diyemez çünkü ne de olsa onların büyükleridir ne yapsalar yeridir" geleneğinin bir parçasını oluşturur.
küçük bahçedekilerin yine mağdur duruma düşmeleridir asıl olay.
bahçedeki tuvaletlerde her kabinin içine bir sürü liseli adam doluşur. kapılardan birinin arkası boştur, diğerlerinde ise itiş kakış 4-5 kişi beklemektedir. küçük bahçeden zavallı çocuk seçilir tuvalete sokulur.. aynı turnike yarışmasında olduğu gibi bir kapı seçmesi gerekmektedir. eğer seçtiği kapının arkasında insanlar varsa o kabinden çıkan insanlar zavallı petityi döver.. eğer çocuğun seçtiği kabinde kimse yoksa * bu sefer diğer kabinlerdeki abiler de çıakr ve zavallıyı hep beraber döverler.
tabiki hocalar hiç bir şey diyemez ne de olsa büyüğüdür.
ehliyet almak için gidilen kursların ilkyardım derslerinde öğretilen ama birçok insanın nasıl yapıldığını bilmediğine inandığım kaza sonrası yapılan ilkyardım müdahalesi ...
itüde bir çalışıp bir çalışmayan öğrenciyi de maymuna çeviren nesneler. makinada uzun bir süre çalışmayan turnikeler çalıştırıldığı zaman hızla gelip garç diye bindirmiş; o tork ile düşeyazmıştım. sonra kartımı çıkarıp okutmaya çalışmış okumaması üzerine iyice delirmiş, sonra bir de güvenlikteki kadının homurdanmasına maruz kalmıştım. neyse ki güvenlik ziyaretçi kartını sürterek beni geçirdi. peki sonra ne oldu? arkamdan gelen turnikenin kolunu önce kendine doğru çekip aradaki boşluktan hoppadanak geçiverdi. ben de salaklığıma doyamadım.
yakın bir zamanda güner ümit tarafından yeniden başlaması olası olan program.eski bölümlerinde pokahontas,amerikalı,sarı şeker gibi hoş hosteslere sahipti sarı şeker olarak sıfatlandırdığı bayan ise şu sıralar kanal 7'de bir şaka programını sunmaktadır.
yıllar sonra tekrar star'da başlayan program..
an itibariyle güler ışık bombayı patlattı ;
güner ümit : a harfiyle başlayan bir kuş?
güler ışık : karga.. aa ama o söylendi di mi?