|
|
- süper tartışmaların döndüğü, garaj.org dan sonraki en favori müzik/rock sitesi
- kayıtlarda karşılaşılan sorunlar, çözümler, teknik gelişmeler, mevcut cihazların değerlendirmesi, müzik kayıt amaçlı bilgisayar nasıl toplanır, nasıl optimize edilir, kayıt programları ve işin püf noktaları gibi konularda eşsiz bilgiler veren site.
- (bkz: http://www.turkrock.com)
- zaman zaman amatör gruplardan demo linklerini özel mesaj şeklinde istemeseniz bile alabildiğiniz mekan. özellikle amatör gruplar için oldukça yararlı bir site vesselam.
(troke, 26.07.2006 18:04)
- girilen, gezilen onca siteden sonra yer yer, zaman zaman (bkz: okulların tatil olması), (bkz: milli bayramlar) nedeniyle liseli toy tayfanın basmasıyla başlıkların alt üst olabildiği ama kendini toparlayıp eski halini çabucak alabilen, içinde bu müziği her yönüyle tartışabileceğiniz birçok kullanıcıyı ve müzisyeni barındıran, kullanıcı sayısıyla da doğru orantılı olarak (an itibariyle 62859 kullanıcı) en dolu rock/metal sitesi ve forumudur.
- sitesi zaten pek güncel bir yer değildir,asıl aslan payını forumlarından çıkarmakta olan sitedir.fakat ne yazık ki adın duyurmaya başlamasıyla beraber,forumlarının seviyesi de düşmeye başlamıştır.yurdum poserları ve taze ergenler kadar boş gezenin boş kalfası fake hesapçıların da forumu işgal etmesi nedeniyle,adam gibi tartışma ortamları nadiren çıkmaktadır.buna mod-adminlerin siteden soğumaları(!)(bkz: http://turkrock.com/...) ve azalan moderasyon da eklenince,turkrock com yavaştan kendi kendisini yoketmeye yüz tutmuştur.
forum altyapısı olan phpbb artık sitenin ihtiyaçlarını karşılayamadığı için,kuralların uygulanması da sıkıntı yaratmaktadır.yine de bunlara rağmen,hala adam gibi paylaşım yapmaya çalışan hatırı sayılır bir kitle forumu takip etmeye devam etmektedirler.progressive metal,progressive rock ve stüdyo-kayıt işleriyle ilgili çok seviyeli ve öğretici muhabbetler dönmektedir.rock ve metal konusunda gerçekten mantıklı ve bilgili görüşlere sahip insanlarla karşılaşmak mümkündür,ki aralarından bazılarının üzerimde etkisi büyüktür.şu an yaşadığı sorunları çözebilirse,eski güzel günlerine dönebilecek bi forumdur,severiz herşeye rağmen,sabah uykulu gözlerle kontrol ettiğimiz bir yerdir.
- alım-satım kısmının da sıklıkla kontrol edilmesi gereken sitelerden biridir. lakin acele etmelisiniz bazı insanlar 800$a aldığı bir gitarı ertesi gün hiç de gocunmadan 1200$a satabiliyor. neden diye sorulduğunda ise ticaret diyor, bu tip işi ticarete döken kazmaların dışında bir çok sorununuza en kralından çözüp bulup, en kral ekipman dizebileceğiniz sitedir. ayrıca piyasaya etkisi büyüktür, distrübitörler de bu sitedeki görüşlere önem vermektedirler...
- alım-satım kısmında bir türlü aradığım gitarı bulamadığım fevkalade web sitesi.her yönüyle garaj.org la birlikte en iyi siteler arasında.
(bkz: http://www.garaj.org)
- indirdiğim mirc programından dolayı bilgisayarımın amına koyan site.
- kullanıcı seviyesi iyice rezilleşen,önüne gelenin küfür ettiği,laf attığı,geyik kastığı bir site olma yolunda önemli adımlarla ilerleyen forum...
yöneticilerin artık umurunda bile değildir.
yakında kullanıcıların da umurunda olmaz herhalde...yazık...
- bundan birkaç sene öncesinde feci aksiyon olurdu forumlarında. süper tartışmalar dönerdi. özellikle dış kaynaklı rock kısmı manyaktı. o zamanlar arada yazardım birşeyler. ama son bir iki senede bozuldu, kaliteli modlar ve kullanıcılar gitti. zaten son zamanlarda hiç bakmıyorum bile.
(bkz: ruhuna el fatiha)
- sıkıcı mekan!
- ne kadar rocker ayı varsa doluştuğu,herkese ana avrat küfür ettiği chat serverine sahip yer.9 yıllık irc hayatımda bu kadar ayıyı bir arada görmedim.
|