görseller
turgut özakman 

belki ilginizi çeker
  1. · korkma insancık korkma
  2. · diriliş çanakkale 1915
  3. · mustafa
  4. · cumhuriyet
  5. · rıza nur
  6. · mustafa balbay
  7. · türklerin kitap okuma alışkanlığı
  8. · oğlunu kerhaneye götüren baba modeli
  9. · arşivlenmesi gereken kitaplar
  10. · atatürk bir diktatördü
gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · mutluluk veren küçük şeyler
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  7. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  8. · gone with the wind
  9. · ctrl alt del

turgut özakman  

1. lise arladaşımın dedesi. edebiyat hocalarının hepsi el pençe divan dururdu önünde, lakin benden 2 sene sonra mezun oldu çocuk.
    (pastaci, 11.08.2005 08:20)
  2. kurtuluş dizisnin senaryo yazarıdır.
    (easy company, 30.10.2005 11:25)
  3. şu çılgın türk
    (srce, 31.10.2005 00:00)
  4. taksim'deki kitap fuarında ilk gün satılan 700 kopyasından birine sahip olabildiğim için kendimi şanslı saydığım kitabın yazarı...
    (angelusjr, 14.11.2005 21:45)
  5. kendisi ile sohbet etme şansına erişebildiğim için çok mutlu olduğum zat. kendisi aynı zamanda çok alçakgönüllü, çok kibar bir beeyfendi. "bu başarı, kitabın başarısı değildir,türk halkının başarısıdır. bir kitapla olacak iş değil bu" "kitapta benim emeğim çok azdır, gittiğim köylerde kasabalarda konuştuğum insanların kitabıdır bu" gibi sözleri de bunun göstergesi.
    (cyd, 29.11.2005 22:26)
  6. şu çılgın türkleradlı kitabıyla bilinmesine karşın bence romantika en güzel eseridir. muhteşem bir dil ve anlatımla aşkın, romantizmin anlatıldığı kitapta bir şifreleme tekniği de mevcut
    (yiiit, 06.01.2007 19:06)
  7. 'bir şehnaz oyun' adlı eserin yazarı. pek de güzel oyun olmuştur...
    (enfazlaellikarakterolabilir, 20.03.2007 12:20)
  8. şu çılgın türkler kitabının yazarıdır.kitap 350'ye yakın basım yapmıştır.akabinde "şu çılgın türkler oyunu"kitabını yazarak ilköğretim okulları,eğitim kurumları, amatör tiyatrolar için oyunlaştırmışıtr.
    (krem karamel, 11.08.2007 20:43)
  9. 1 eylul 1930 ankara doğumlu yazar..2002 de eskişehir belediyesinin açtığı ikinci tiyatroya adı verilmiş olan avukat,dramaturg,devlet tiyatroları eski genel müdürü hatta anadolu üniversitesi 'fahri doktor' ünvanına sahip insan..derslerine sakallı gelen erkek öğrencileri derse almamakla ün yapmış üniversite hocası..
    (allahına kadar ateistim bacım, 01.09.2007 14:54)
  10. aynı lisenin ankara atatürk lisesi mezunu olma onurunu üstlendiğim yazar
    (nommo, 09.09.2007 16:05)
  11. lisedeyken oynadığım, ah şu gençler adlı oyunun yazarıdır kendisi.
    (nervikan, 09.09.2007 16:14)
  12. (bkz: diriliş)
    (ichgeheindaskino, 19.03.2008 23:10)
  13. eskişehir şehir tiyatrolarında adına sahnesi açılmış olan, her yıl bir oyunu oynanan, güzel oyunların sahibi, iyi bir tarihçi ama benim için ilk önce tiyatro olduğu için tiyatrolarıyla ünlü yazar...eskişehir turgut özakman sahnesinde ise genellikle çocuk oyunları ile az kadrolu (2-3kişilik büyük oyunları) oyunlar oynanır...
    (bkz: bir şehnaz oyun)
    (bkz: fehim paşa konağı)
    (bkz: resimli osmanlı tarihi)
    ha bir de çoğu oyunu mu desem tüm oyunları mı desem bilemedim ama hepsini okumasam da okuduğum oyunlarında ve seyrettiğim oyunlarında hep anlatıcı rolü vardır... güzeldir...
    bir şehnaz oyun hoştur, seyrediniz, seyredemezseniz okuyunuz gülünüz...
    (abdüş şuküfe, 03.04.2009 20:48 ~ 20:56)
  14. oyun ve senaryo yazma tekniği kitabının yazarı.

söz konusu kitap, alanla ilgilenenler için istifade edilebilecek başarılı bir kaynaktır.
    (harputi, 05.04.2009 13:13 ~ 13:15)
  15. okuldaki tarih derslerinin aksine,bana tarihi sıkmadan öğreten,hem türk olmamdan gurur duymama sebep olan hem de tarihimize ne kadar az sahip çıktığımızı gösterdiği için utanç duymama sebep olan diriliş ve şu çılgın türkler kitaplarının yazarı.
    (antimoor, 21.04.2009 13:10)
  16. o kadar çılgın türk'tür ki, kendisi 12 eylül faşist cuntasının emriyle, halit refiğ'in yorgun savaşçı filmini yakan komisyonda yer almıştır. bakmayın şimdilerde timsah gözyaşı döktüğüne. neyse kitaplar iyi sattı, adam iyi kazandı, üstelik o kadar da ipe sapa gelmez yanlış var kitaplarında.
    (avluda oturan sizofren, 15.10.2009 14:02 ~ 17:08)
  17. korkma insancık korkma adlı şaheser romanın sahibidir. dil-tarih'te zamanında adamın müritleri vardı; öyle çok sevilirdi. buna ben de dahilim.
    (hale yediler, 15.10.2009 14:05)
  18. müritleri/öğrencileri arasında yer aldığım insandır. dtcf deyince akla gelenlerin başında yer alır.

roman, senaryo, düz yazı, eleştiri, tiyatro oyunu yani kısacası tüm yazım alanlarında ihtisas yapmış ve yüzlerce öğrenciyi bizzat kendi eliyle adam etmiştir. bu alanda türkiye'nin birkaç kuramcısından biridir.

cumhuriyet geleneğiyle yetişmiştir. aynen muazzez ilmiye çığ gibi, sevda şener gibi, metin and gibi... cumhuriyetin güvendiği ve yetiştirdiği gönüllü öğretmenlerden biridir kendisi. geleneklerinden ödün vermeyen birisidir.

laiklik ve cumhuriyet devrimleri konusunda kırılmaz ve yıkılmaz duvarlar örülmüştür kafasında. dolayısıyla askeri mekanizmayı bir ilericilik anlayışı olarak da görebilir kendisi. bu konudaki tam fikirlerini bilmemiz olanaksız elbette. rahatına düşkündür. rahat olabildiği için kuram konusunda olsun diğer alanlarda olsun kendisini daha iyi geliştirebilmiştir.

kendisi hakkında atıp tutmak kolay olmasa gerek, zira ben bile bu hakkı kendimde göremiyorum.

yazdığı yüzlerce oyunla gençliğe, yazıma, kuramlara büyük katkı sağlamıştır. genelde işlerin siyasi boyutuyla ilgilenmemeye uğraş verdiğini biliyorum.

kendimce de işe yaramaz bir ton oyuna imza atmışlığı vardır. tutup uğraşmaya değmeyecek oyunları, yazıları olduğunu düşünürüm, fakat karakter dizmesi, karekter yaratımı ve dramatik kurgu anlamında kendisi türkiye'nin sayılı insanları arasındadır.
    (elpinoras, 15.10.2009 14:19 ~ 14:23)
  19. son kitabı cumhuriyet-türk mucizesi ile bir kez daha hayran olduğum yüce insan.45. baskı dedikoduları var,rekora gidiyormuş.nice 45 baskılara!
    (gjpoı, 07.11.2009 22:28)
  20. kurtuluş savaşını ve öncesini, abartıya kaçmadan, "oo biz türkler var ya..." ruh halinde ya da iman gücü hissiyatında göstermeden ve tarihi olmasına rağmen insanı hiçbir sayfasında sıkmayan bir kitap yazmayı başarmış yazardır.
    (görmedimduymadımbilmiyorum, 07.11.2009 22:51)
  21. (tatar, 07.11.2009 23:49 ~ 23:50)
  22. 25 gün önce geçirdiği ameliyatla akciğerinin yarısı alınan yazar. kitap fuarına katılmaya söz verdiği için, bu durumdayken gelmiş, eldiven ve maskeyle imzalamış kitaplarını. helal olsun...
    (sonbahar vurgunu, 09.11.2009 16:50)
  23. kimi kendini bilmezler onu atatürk'ün üzerinden rant sağlamakla suçlasa da turgut özakman bizlere, küçüklere, yediden yetmişe herkese atatürk'ü ve yaptıklarını kalemiyle geçmişten alıp günümüze taşımaktadır.

onu bizlere öğretmekte ve bunu yapan da tek yazar olma özelliğini taşımaktadır. allah gecinden versin onu kaybettiğimizde değeri daha da anlaşılacaktır. keşke onun için "rant sağlıyor" diyenler de atatürk'ü bizlere yazabilse de biz de okuyabilsek. onu eleştirmek için fırsat kollayan bu kitle de onun fanus içinde tüyap'ta imza atmasını beğenmemiştir. oysa ki bu kitle bilmez ki turgut özakman'ın akciğer kanseri olduğunu!

yeni ameliyat olmuştur ve imza gününe katılmıştır. allah uzun ömür versin yeni kitaplar yazsın. turgut özakman bir daha dünyaya gelmez ama, onu "rantçı" diye eleştiren pislikler hergün bol bol kanalizasyona karışır.
    (heykeli dikilecek adam, 10.11.2009 21:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil