müritleri/öğrencileri arasında yer aldığım insandır.
dtcf deyince akla gelenlerin başında yer alır.
roman, senaryo, düz yazı, eleştiri, tiyatro oyunu yani kısacası tüm yazım alanlarında ihtisas yapmış ve yüzlerce öğrenciyi bizzat kendi eliyle adam etmiştir. bu alanda türkiye'nin birkaç kuramcısından biridir.
cumhuriyet geleneğiyle yetişmiştir. aynen
muazzez ilmiye çığ gibi,
sevda şener gibi,
metin and gibi... cumhuriyetin güvendiği ve yetiştirdiği gönüllü öğretmenlerden biridir kendisi. geleneklerinden ödün vermeyen birisidir.
laiklik ve cumhuriyet devrimleri konusunda kırılmaz ve yıkılmaz duvarlar örülmüştür kafasında. dolayısıyla askeri mekanizmayı bir ilericilik anlayışı olarak da görebilir kendisi. bu konudaki tam fikirlerini bilmemiz olanaksız elbette. rahatına düşkündür. rahat olabildiği için kuram konusunda olsun diğer alanlarda olsun kendisini daha iyi geliştirebilmiştir.
kendisi hakkında atıp tutmak kolay olmasa gerek, zira ben bile bu hakkı kendimde göremiyorum.
yazdığı yüzlerce oyunla gençliğe, yazıma, kuramlara büyük katkı sağlamıştır. genelde işlerin siyasi boyutuyla ilgilenmemeye uğraş verdiğini biliyorum.
kendimce de işe yaramaz bir ton oyuna imza atmışlığı vardır. tutup uğraşmaya değmeyecek oyunları, yazıları olduğunu düşünürüm, fakat karakter dizmesi, karekter yaratımı ve dramatik kurgu anlamında kendisi türkiye'nin sayılı insanları arasındadır.