görseller
tunustunus
tunus 
belki ilginizi çeker
  1. · tunus caddesi
  2. · ra ismindeki tanrıya inanan mal mısır medeniyeti
  3. · dayı
  4. · türkleri vizesiz alan ülkeler
  5. · akdeniz kadını
  6. · fas
  7. · 2006 dünya kupası formaları
  8. · maghreb
  9. · tunalı hilmi caddesi
  10. · afrika korps
gündem
  1. · hayatında hiç nutella yememiş insan
  2. · bursaspor
  3. · kadınları sinir eden erkek davranışları
  4. · bilgisayara format atabilen kız
  5. · alkolik kız vs çıtırpaneharcı
  6. · kürt çocuğa dipçik ile vuran polis
  7. · 2 yıllık mı 4 yıllık mı
  8. · gömeç
  9. · itü maslak yerleşkesi

tunus  

1. uzun yıllar diktatörü tarafından modern ötesi kurallarla yönetilmiş ülke, mesela başörtüsü, erkeklerin sakal bırakması uzun yıllar yasak olmuştur, fakat nedense bu derece laik (!) olan bu ülke hiç gelişememiştir, acaba bizi geri bırakan türbanlı uzaylılar değil midir diye bir şüphe düştü içime.*
    (organometallic complex, 24.10.2005 22:11)
  2. tunus devletinin başkenti. bu devletin para birimi tunus dinarıdır .bağımsızlılarını fransızlardan 1956 yılında almışlardır.
    (chixculub, 25.09.2006 13:44)
  3. antik kartaca uygarlığı'nın bulunduğu topraklar.
    hannibal ın memleketi.
    (tekmeleyen kuş, 14.03.2007 01:34 ~ 01:34)
  4. tunuslu arkadaşımdan duyduğum kadarıyla camilerin namaz vakitleri dışında kapalı tutulduğu bir memleket. kilitli oluyorlar yani. şaşırtıcı bir bilgiydi benim için.

bir de eski osmanlı topralarının sakinleri arasında türkleri en çok sevenlerden birisi de tunuslular diye tahmin ediyorum. osmanlı'dan sonra fransızlar gelmiş çünkü. onları tanıyınca bizim kıymetimizi anlamışlar*.
    (recai pengül, 13.04.2007 09:23 ~ 09:56)
  5. (magnum çikolata mmm, 13.04.2007 22:53)
  6. yemeklerinin rezilliğinden, markette ülker bisküvileri bulunca deli gibi sevindiğim ülke.
    yemekleri elleriyle tabağa koyup servis yapan, otelde hamam böceği var şikayetine tepki olarak "korkmayın zararsızdır" tepkisi veren temiz ülke(!)
    (bilgin, 18.06.2007 15:12)
  7. yıl 2007 (hatta neredeyse 2008) ve bu ülkede kadınların sigara veya nargile içmesi yasak. içerseniz türkiye'de "hayat kadını"na nasıl bakılıyorsa öyle bakılırsınız. turistik yerlerini bilemem tabi.
    (ness, 11.12.2007 15:09)
  8. türklere vize uygulamayan ülke.
    (celibon, 04.01.2008 21:51)
  9. osmanlı sonrasında fransız sömürgesi olan ülkeler arasında en mütevazi olanıdır. misal geçen gün bir tunuslu ile pasta üzerine sohbet ederken, "istanbul'da leziz pasta yok, tunus bu konuda iyidir, malum 400 yıl kadar fransız misafirlerimiz vardı ve bize herşeyi çok iyi öğrettiler" dedi. içten içe tebrik ettim tarihle barışıklığı.
    (celibon, 31.01.2008 21:43)
  10. günümüz halkının genel itibariyle osmanlı hakkında bir şey bilmediği, bir çoğunun fransa ve fransız hayranı olduğu ülke. içlerinde kendi çabalarıyla tarih bilgisi edinen vardır muhakkak, ama maalesef genel durum hiç iç açıcı değil.
    tarih derslerinde fransa'nın göklere çıkarıldığı, fransa'ya duyulan hayranlığın fransızca için "ana dilim" denmesine kadar vardığı bir ülkenin neden böylesine geri kaldığı da açıkça görülür.
    içten içe kızmadan edemiyorum şu tunuslulara, kızmadan edemiyorum. ama bir yandan da hak veriyorum, ben de çocukluğumdan beri fransa'nın belirlediği konuları görsem okulda, fransa'nın öğrettikleriyle yetişsem ben de hayran olurdum heralde. sömürge mi? yok canım! yardım ettiler fransızlar sadece.. değil mi ya?
    yazık.
    (ness, 31.01.2008 21:58)
  11. amel mathlouthi nin ülkesidir, yani orada mı doğup büyüdü bilmem ama üretmesini sağlayan kültür, o memlekettedir, gerisi laf-ı güzaf...
    (pembe diş macunu, 08.11.2008 22:36)
  12. türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen bir afrika ülkesi.
    (dünyayı kurtaran adam, 02.04.2009 11:18)
  13. azerbaycan kadar dost ve güvenilir bir ülkedir. bu ülkenin insanları eskiye dayanan tarihi gelişimden dolayı türklere ve türkiye cumhuriyeti'ne, hatta ve hatta ulu önderimiz mustafa kemal atatürk'e bile hayranlık duymaktadırlar.
    (eses taraftari porsuk canavari, 01.06.2009 17:05)
  14. kuzey afrika ülkeleri içerisinde en gelişmiş ve en modern olanı.
    (erdemetal, 03.07.2009 01:47)
  15. taksinin çok ucuz olduğu bir ülkedir. başkent tunis'te (sanıyorum hammamet ve diğer şehirlerde de aynıdır) taksi açılışı 30 dinar, kilometre başına da 25 dinardı diye hatırlıyorum. tunus dinarı 0,8 türk lirası civarındadır. yani 10 kilometre giderseniz ödeyeceğiniz para 3,5-4 tl kadardır. ama taksi şoförleri bizimkileri aratmayacak kadar tursit kazıklamayı seven bu ülkede kazıklanmanız işten bile değildir. türküm müslümanım geyikleri yaparsınız biraz belki kardeşlik ayağına sikmez bizi diye ama nafile. mesela havaalanından avenue de liberte'ye 5 dinar yazan mesafeye taksici 20 dinar almıştı benden. namussuz herif kazıklamasın diye taksimetreyi de açtırmıştım ama onu da nasıl ayarlıyorlarsa 25 dinar yazıyordu.
    (007, 27.09.2009 19:46)
  16. bu ülkenin genç kızları türk erkeklerine hayrandırlar. bunun en büyük sebebi kıvanç tatlıtuğdur. çünkü bu adamın oynadığı bütün diziler tunus'da yayınlanıyor, üstüne üstlük birde reyting rekorları kırıyor.
    (nombre de usuario, 31.01.2010 01:49)
  17. ingilizcenin yabancı dil olduğu, arapçanın günlük konuşma, fransızcanın ise ticari anlaşmalar, tıp, eğitim gibi alanlarda kullanıldığı ülke.
    (dondiego, 15.02.2010 11:16)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook