tunfisch 

adana çık aradan

1. almanların bir türlü tuncay diyemediği bir ortamda ortaya atılmış olan bir lakaptır. ton balığı anlamına gelmekle birlikte. tuna olarakta kullanılmaktadır.küçük yaştaiken bunu söyleyenler bir çok küfür ve hakarete maruz kalmışlardır, ancak saçlarımın dökülmeye başlamasıyla birlikte kendim bu lakabı kullanmaya başladım.
    neyse ki yazarken fabrika diye yazabiliyorum ama söylemede zorluklar meydana geliyordur. işletme, üretimhane demek zorunda kalıyorum. biri bana yardım etsin dir halim.
    (tunfisch, 31.07.2007 11:55 ~ 03.08.2007 16:11)

2. ilk tanışmamız sanırım askerliğimin bitmesine denk gelir. coughlin yasası, tukaka ve benzeri bilumum erdevatla oturmuşken bir tip geldi; böyle her konuştuğu 5 kelimeden biri almanca, ikisi ingilizce...
    kim bu yaa? dedim. sanki millette refleks olmuş yok kardeş ya iyi adamdır kraldır falan dediler hep bir ağızdan.

günler günleri kovaladı, galiba askerliğin verdiği o saçma psikoloji üstümden yavaş yavaş gidiyordu. yine karşılaştık tunfischle. baktım hakkaten kıyak adam, bize geldi yattı kalktı, evden biri oldu, kardeşim naber? kelimesi onunla özdeşleşti. bir baktım ki 2 gün görmedimmi istem dışı olarak elim telefona gidiyor.

kral adamdır, bildiğin kofti balıktır, lost izlemeye başlaması ile beraber geçici bir durulma, akıllanma, sakinleşme ve erken eve gitme pozisyonları baş göstermiştir. geçici bir olaydır. en yakın zamanda film tadında ortamlara akacaktır.
    (manha de carnival, 31.07.2007 11:57 ~ 18:25)
  3. isterse karşısındakini konuşarak bayıltma yeteneğine sahip sevimliliği ile kızları kendine hayran bırakan arkadaşlarının iyliğini canı yürekten isteyen esprileriyle ortalığı kırıp geçiren onu tanımaktan dolayı kendimi şanslı hissettiğim dünya insanı
    (tukaka, 31.07.2007 12:17)
  4. almanca-japonca kırığı türkçesi ile kah güldüren, güldürürken de allahım benim burada ne işim var dedirten faprikatör.
    (coughlin yasası, 31.07.2007 12:20)
  5. accayip çizgiroman delisidir kendileri. çoğu zaman çenesini tutamayan, bu sebeple yanındakilerin yüz ve mide kaslarını sızlatan şahsiyettir. harbiden gözlerinin içi gülen adamdır, özdür, candır. gel desen gelirdir. ama hala fabrika diyemez.
    (coughlin yasası, 03.08.2007 16:00)
  6. gecenin bi vakti arayıpta ben geliyorum diyebilen adam, canı sıkkınken telefon faturasını kabartabilen kişi, sevimli, cana yakın, ilerde inşallah fabrika sahibi olmaz
    (poşetçay, 06.08.2007 20:37)
  7. hakkında yazılabilecek çok şey bulunan nadir adamlardan, sevecen, sempatik aynı zamanda zeki, fazla çalışan beyniyle insanları mutlu eden bir yapıya sahip yakışıklı kardeşimiz.
    (poşetçay, 16.08.2007 14:59)
  8. mükemmel ticaret kafası ve müzik zevklerine hayran olduğum insan.en büyük zevki salondaki koltuklarda uyumaktır.aynı zamanda cokta karizmadır.
    (of pof, 22.08.2007 22:44)
  9. taçev ortamlarında 90 dakikayı çıkaramamasına rağmen oyunda kaldığı süre boyunca olumlu işler yapmıştır.
    (manha de carnival, 27.01.2008 20:49)
  10. makinalı tüfeğin insan bedeninde hayat bulması diyerek derinleştiriyorum tanımımı. ya arkadaş bu nasıl bir konuşmadır, cümleler doğru ve yerinde kullanılıyor ama nefes almak yok,

t- ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta!

rene- ab...

t-ta ta tatatatata ta ta ta ta

rene- ee öö..

t- ta ta ta ta tatatatatata

rene-(pes eder)

pozitif, güleryüzlü ve hoş sohbet bir arkadaş. kendisini son zirve de tanıdım. yorumlara baktığımda makineli tüfek lakabını gayet iyi taşıdığını başka ağızlardan da gördüm. vhs kaset esprisi dışında çok güzel dakikalar yaşadım kendisiyle teşekkür ederim.

t-mesela ta ta ta bu arkadaş tata ta askerliği ta ta yapmamış, ta ta doğru bildim değil mi ? (tssss..ısınan namludan böyle bir ses çıkar ya o bu efekt işte)

r- ee.öö evet de a...

t- ta tatatatatatatatata, ratatata ratatata rat ratatata !

t-(almanca kelimeler dökülüyor oy oy oy du hast mich, ich liebe di, doğrumu yazdım, şayzeyi biliyorum bir de ) ta ta ta ta ta !!!.

r- (delik deşik mermilerden) (* anam anam anam).

tabi tüm gece aynı süratle devam edebilmesi için insan üstü bir gücün hasıl olup bünyesini ele geçirmesi lazımdı, zirve sonuna doğru uyku halinin derinliklerinde gezinmekte idi, yastık varmı diye bakınıyordu *. namlunun fazla ısınmasından kaynaklanmış bir sorun olabilir bu uyku hali diye düşünüyor, sevgiler sunuyorum.
    (rene, 02.02.2008 01:07 ~ 01:29)
  11. pek bir kıçı kalkmış gibi geldi bana. mutlaka zirve yapmak gerekiyor aga'yı görmek için.
    (manha de carnival, 08.07.2008 23:27)