tuncay güney 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. araştırdım sunuyorum;
    kendi halinde bir vatandaş(!)...
    ne var ki bunda, adam "yahudi değilim mesihe inanıyorum" diyor, gidip hahamlık yapıyor,
    stv'de talk show yapıyor,
    derin devletle bağlantıları var, bağlantıda oldukları içeride kendi dışarıda.
    mehmet eymür tarafından bile jitem mensubu gazeteci olarak biliniyor.

gayet normal,
    bu memlekette zaten herşey normal.

birkaç önemli icraatı;

***1996'da abdullah çatlı ve ibrahim şahin'in fotoğraflarını basına veren tuncay güney ve arkadaşlarıydı. aynı kişiler bir süre sonra foto montaj yöntemleriyle ürettikleri bazı fotoğrafları radikal gazetesine satmak istemişler; ancak radikal'e "sahte fotoğraf çetesi" olarak manşet olmuşlardı.

***tuncay güney'e, veli küçük paşa'ya verilmesi amacıyla bir jip gönderildi. güney ve arkadaşları jipi bir süre sonra, sahte plaka düzenleyerek timur büyükelmez ve adnan bilgin'e ayrı ayrı iki kez sattılar. ancak büyükelmez bir süre sonra olayı anlayarak emniyet'e şikayet etti.

jipinin akıbetini soran süleyman gürleyen'in aldığı cevap ise tam bir komediydi,

"genelkurmay'a verdik".
    (börü budun, 24.03.2008 23:57)

2. adı: tuncay güney.
    çorum'un kargı ilçesi nüfusuna kayıtlı.
    1972 doğumlu.
    2001'de aldığı 10 yıllık abd vizesiyle, 7 yıldır new york'ta yaşıyor.
    tuncay güney, cia denetimindeki "new york institutes" adlı web sitesinin genel yayın yönetmeni!

babası, tuncay güney çok küçükken ölüyor. yetim ve yoksul. çorum'da okurken imam hatip lisesi'nde "(vurgula: ağabeyler)" tarafından fark ediliyor. istanbul'a getiriliyor. ünlü "(vurgula: babalar ve oğullar)" uygulamasına maruz kalıyor. kişiliği yok ediliyor. suç işleyecek bir makine haline getiriliyor. (vurgula: irzina gecilerek escinsel yapiliyor). önce ismailağa dergahına yerleştiriliyor.

sonra hızla ilerliyor ve fethullah gülen tarikatına dahil oluyor. 1989-1991 yılları arasında (vurgula: fethullah gulen in ozel kalemi olarak cemaatte gorev yapiyor). altunizade'deki fem dersanesi'nin en üst katındaki fethullah'ın bürosunda randevuları o düzenliyor. görüşmelere katılıyor. samanyolu televizyonunun kurulmasını sağlayan ekipte yer alıyor. o dönemde samanyolu televizyonunda programlar yapıyor.

zamanın başbakanı tansu çiller ve bülent ecevit'i bile programına konuk ediyor. 1993-1996 yıllarında akşam gazetesinde muhabirliğe başlıyor. 1998 ocakında yayın hayatına başlayan haftalık strateji dergisinin haber koordinatörü görevini yürütüyor.

tuncay güney'in o dönemde yaptığı eylemleri de kendi ağzından aktaralım:

-doğu perinçek'in bekaa kampında abdullah öcalan'la yaptığı görüşmelerin fotoğraflarını pkk'dan alıp mit'e getirdim. lübnan'da pkk'nın adamıyla buluşup, fotoğrafları teslim aldım, getirip teslim ettim.

-fethullahçıların erbil'deki kolejinin kapanmasını önlemek için pkk'ya 15.000 doları ben götürüp verdim.

-tansu çiller ile abdullah çatlı'yı birlikte gösteren fotomontaj fotoğrafı dyp milletvekiline 2.5 milyar lira karşılığında sattım.

-büyük birlik partisi'ninin kuruluşu için fethullah gülen'in verdiği para destesini muhsin yazıcıoğlu'na teslim ettim.

ulusalkanal.com.tr
    (börü budun, 25.03.2008 00:01)
  3. 2001 yılında zamanın ünlü emniyetçisi adil serdar saçan tarafından günlerce sorgulanan, sorgu belgeleri ve kayıtları yine adil serdar saçan tarfından arşivin tozlu raflarına veli küçük tarafından tehdit edildiği için kaldırıldığı iddia edilen, o zamanki açıklamaları şimdiki ergenekon soruşturmasına temel teşkil eden şahıs. bir dönem fettullahın özel kalem müdürüymüş, stv'de talk show yapmış. sonra akşam'da gazetecilik. şimdi kanada'da haham olduğu ve baştan beri cia için çalıştığı söyleniyor. bilemem. ama karışık olduğu kesin. aşağıda okuyacaklarınız geçen gün aktifhaber.com sitesinde (iktidar yanlısı) 2001 yılındaki sorgusundan alınma diye haber yapıldı. ilginçtir bu habere şimdi ulaşamıyorum ama allahtan kaydetmiştim. bence açıklamalar bomba. ve bir o kadar bildiklerimizle uyuşuyor. ama tabi dezenformasyon da olabilir. öyle düşünmemiz isteniyor da olabilir. buyrun:

2001’de istanbul emniyeti organize suçlar şube müdürlüğü polislerine verdiği ifadelerle ergenekon terör örgütü’nün şifrelerini polis kayıtlarına ilk kez geçiren tuncay güney’di.

bir video kasetine çekilen konuşmasıyla tuncay güney, şu anda ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli tuğgeneral veli küçük’ün eski mutemedi olarak âdeta örgütün şifrelerini polisin elini vermiş.

o günden bu güne hasır altı edilen ergenekon, şimdi aydınlanıyor.

tuncay güney’in ifadelerinde yer alan sırlar

• mehmet ağar da susurluk kazasında ölecekti. ama nedense arabada yoktu. abdullah çatlı’nın çantasını (kayıp çanta) veli küçük’e getiren drej ali’dir. susurluk kazası kurmaydı. hasbelkader meydana gelmedi!

• doğu perinçek’in susurluk yorumu ‘müttefik kuvvetlerin’ çatlı ve ağar’ı tasfiye operasyonu oldu.

• doğu perinçek’in hücre tipi yapılanmasını kimse çözemez. ama iki isim adnan akfırat ve ferit ilsever tüm yapıya hâkimdir.

• 3 kasım’da susurluk kazası meydana geldiğinde veli küçük ve ekibi adeta kabuğuna çekilir. küçük paşa’nın meşhur bir sözü vardır o dönemlerde: “ben iki darbe yedim, üçüncüsünü kaldıramam.” ilki özal’ın jitem’i bir gecede kapatmasıdır, ikincisi susurluk kazasıdır.

• hizbullah’ı teoman koman paşa kurdurttu veli küçük paşa yönetti.

• dursun karataş, veli paşa’ya mektup yollayıp, “siz giresun’dayken ben bölgede eylem yapmam.” demiş.

• necip hablemitoğlu, fethullah hoca raporu için 50 bin dolar almıştı.

• radikal gazetesi’nde ‘nerede faili meçhul orada veli küçük’ manşeti çıkınca veli küçük, “perinçek gitsin aydın doğan ile görüşsün.” dedi. aydın doğan, perinçek’i dış kapıda karşıladı. doğu perinçek, doğan’ın milliyet gazetesinde haber yapmamaya gayret edeceğini; ama radikal’e karışamayacağını, hürriyet gazetesi her ne kadar benim gözükse de aslında rahmi koç’un dediğini anlattı bana.

• veli paşa iran gladyosu mod ile çok iyiydi.

• gay raporu almamı sağlayan veli küçük’tü.

• doğu perinçek, ulusal tv için avrupa’dan 500 milyar lira getirdi.

• cumhuriyet demek derin devlet demektir, ittihat terakkiciler demektir. amerika ile girintili ilişkiler demektir.

• uğur mumcu’nun katilini bulmak istiyorsanız ofis boyuna sorulması lazım. (tuncay özkan’a dikkat çekiyor)

• veli paşa, bakın mustafa kemal bu ülkeyi çetelerle kurdu, derdi.

• veli paşa hücre yapılanmasını çok iyi bilir? hiçbir birim bir diğerini tanımaz. geçmişte hasan sabbah’ı, yakın tarihte atatürk’ü örnek alır. çok akademik örgütlenme yapıyor hem sağdan hem soldan. bir yandan fazilet’i bölmeye çalışırken bir yandan da tansu hanımla farklı işler yapıyordu.

• akın birdal’ın vurulmasında da veli paşa vardı. veli paşa, yeşil, cengiz astsubay ve semih tufan gülaltay bu işi organize eden ekipti.

• yeşil, veli küçük’ün adamıydı. onun talimatlarıyla sıkardı… arandığı zamanlarda bile askerî tesislerde kalırdı.

• veli paşa koordinatör. hepsiyle görüşür ama hiçbirinin bir diğerinden haberi olmaz.

• ergenekon üyesi 12 kişilik bir şûra var.

• atatürkçü düşünce dernekleri de bu yapılanmanın içinde…

• ergenekoncular devletin sahibi olarak görüyorlar kendilerini. devlet adına devleti ele geçirip yönetmek. ergenekon lazım olan parayı her türlü gayrimeşru işlerden elde ediyordu.

• veli paşa ergenekon’un sözcüsü.

• veli küçük’ün kuzey ırak’ta bir radyosu ve bir de tv’si vardı.

• hizbullah’ı jitem organize etti. veli küçük’ün jitem’deki kod adı abbas’tır.

• veli paşa, kuzey ırak’a giden silahlardan değil, karadeniz’e, elçibey’e giden silahlardan korkuyordu. gazetelere yazı yazdırdı kuzey ırak’a giden silahları çevik bir göndertti diye.
    (panait ıstrati, 11.07.2008 00:33)
  4. ergenekon iddianamesinde nasıl da olmaz dedirten haham, gazeteci, kaçak. iddia sahibi ise hürriyet'in haberine göre avukat vural ergül. ergül şöyle demiş:

"ceza muhakemesi kanununda iddianamenin iadesi için 15 günlük inceleme süresi içerisinde soruşturma dosyasındaki kısıt kararına rağmen tespit edebildiğimiz kadarıyla, tuncay güney'in ne sanık olarak ne de itirafçı olarak iddianamede ifadesinin alınmadığını öğrenmiş bulunmaktayız. iddianamenin iadesini düzenleyen maddede suçun sübûtuna etki edeceği mutlak sayılan mevcut bir delil toplanmadan düzenlenen iddianamenin iade edileceği hususu düzenlenmiştir. bu çerçevede, güya ergenekon örgütünün kuruluş metinlerini yazdığını kendi ağzıyla ifade eden tuncay güney'in iddianamede ifadesinin yer almaması esaslı bir eksikliktir. yani tuncay güney de var ise ergenekon örgütünün mensubu ve suçlusudur. bu halde olsa olsa tuncay güney itirafçı olabilecektir. ancak bunun içinde tuncay güney'in ifadesine başvurulmuş olması gerekmektedir."

http://www.hurriyet.com.tr/...

aylarca kanadalara gidip röportajları yapılan bir adam. ergenekon'u ben ortaya çıkardım diyen bir adam. ama iddianame de yok. davanın aydınlatılması adına büyük eksiklik olduğunu düşünüyorum. bakalım ne olacak?
    (chixculub, 14.07.2008 14:32)
  5. çok ilginç bir adam.

şu anda 32. gün'de karşısında baya sağlam gazeteciler varken, baya kendine güvenerek nutuk atıyor. "ben deneyimli bir gazeteciyim" diyerek ergenekon'u nereden bildiğini anlatıyor. bir de şöyle bir tehdit savurdu: "isterseniz söyleyeyim mehmet ali birand'ın çift meslekli olduğunu ve hangi servislere çalıştığını". ya kavga çıkar, ya da susturulur gibi geliyor bana ama hayırlısı.
    (şiirbaz, 18.07.2008 01:50)
  6. küçümsenen eğitimsiz kahvehanedeki dayılardan, sokak başı delikanlılarından bile beter bir üsluba sahip gazetecimsi. saygı, sevgi olayı sıfır adamda karışındakine. bu adamın dediklerine inanmak mükün değil bu laubali tavırları ile. tam şahan gökbakarlık bir tipleme. acil bekliyoruz şahandan taklidini.

(bkz: kuyuya taş atan deli)
    (topal penguen, 18.07.2008 02:20 ~ 02:26)
  7. an itibarı ile mehmet ali birand'ın avrupa'da bir ülke için çalıştığını ve ergenekon çetesi için beraber çalışılamayacak bir gazeteci olduğunu söyleyen gazeteci.
    (pristique, 18.07.2008 02:23)
  8. aynı zamanda doğu perinçeki de ajan ilan etmiştir. solcular hep dediydi zaten.
    (ellaam, 18.07.2008 02:24)
  9. 32.günde stüdyodaki herkese gözdağı verdiği havasında konuşan ve kendisine soru soran herkese tek tek bir iki şifreli isim söyleyip aynı anda ha bakalım aç ağzını sıkıyosa bakışı atan garip insan.kullandığı şifreli isimleri ve iddaları açıklayacak tercümanı da olsaydı keşke (bkz: halk bi bok anlamıyor adamım)
    (amandaaman, 18.07.2008 02:38)
  10. hizbullahında ergenekon bağlantısı olduğunu iddia etmiştir saçına kurban olduğum.
    (bkz: allahım sana geliyorum)
    (disintegration, 18.07.2008 02:41 ~ 02:42)
  11. saat 4'e kadar oturup da, "hadi elle tutulur bir şey söyle de uykusuzluğuma değsin" diyerek 32.gün'ün sonuna dek izlediğim paranoid şizofrenik olduğunu düşündüğüm türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen, kanada milliyetçisi, cesur yürek, ruh hastası, milli felaket. bu adamı dikkate alıp da o iddianame yazıldıysa şayet, vah benim güzel ülkeme.

bir "elimde 6 çuval belge var." bir "bende belge melge yok", bir "isimleri açıklarsam yer yerinden oynar", bir "türkiye'nin delisi ben miyim de konuşayım" diyen tutarsız, hastalıklı bir beyin.

bir ara fethullah gülen için yapmış olduğu günah çıkarma, şirin gösterme seremonisi takdir-e şayandı. cıa de çalışsa bundan büyük gurur duyacak, amerika'ya müteşekkir evlat. senin ben, neyse.
    (penceremdeserçeler, 18.07.2008 10:09 ~ 10:13)
  12. ilginçtir, israil laik düzen yanlısı bir devlet değildir. o yüzden dünyadaki bütün hahamların atamalarına israil dışında olsa bile müdahale ederler.

kendisi hakkında israil'deki hahambaşılığın ciddi açıklamaları var. kendisinin haham olabilecek bir kapasitesinin olmadığının altını çiziyorlar. ne bileyim bana hahamdan veya gazeteciden ziyade meczup gibi gözüktü bu adam. söyledikleri arasında doğrular, yanlışlar var mıdır, bilemeyiz. zaten bunu da yargı çözecek.

edit: imla
    (dünyayı kurtaran adam, 18.07.2008 10:20 ~ 11:48)
  13. tipsiz herif, sokakta görsem gülerim, ki televizyonda da güldüm.
    (sigur ros, 18.07.2008 10:28)
  14. eski gazeteci-yeni yahudi din adamı.
    devamlı excuse me, sorry deyip durdu. kürt meselesi sizin meseleniz dedi. ulan madem bizim meselemiz de sana ne bok yemek düşer toronto'dan atıp tutuyorsun diye düşündük ailece.
    hem 6 çuval belge var der, hem bende belge yok der.
    bu kadar çok şey bildiğini iddia eden bir insanın gözaltına alınmaması da ayrı bir gariplik.

kendisi bir şeye benzemediğinden hakkında yazılanlar da benzemiyor nedense, lülelerine gubban olduğum...
    (kaçınkurbaası, 18.07.2008 11:26)
  15. konuşması bir gürgen öz skecine benziyor.
    (wondrous, 18.07.2008 11:46)
  16. söyledikleri yalan veya yalan değil bunları ben bilemem.ama dün akşam 32.gün'de ağzımı bir karış açık bırakmıştır.bir kere görünüm itibariyle güvenilmesi çok zor olan bir adam,ajdar anik'in politize olmuş hali desem yeridir.
    ama en büyük soru işareti şudur.sen kimsin ki sana bu belgeler veriliyor,bu kadar gizli sırrı seninle paylaşıyorlar,6 çuval dolusu belge senin kapına bırakılıyor,yurtdışına kaçırılıyorsun?niye sen?ben bunu bir türlü anlayamadım.kendisi de programda bu soruya bir cevap veremedi zaten.türkiye'de bunca gazeteci varken niye 2001 yılında,28 yaşında,daha yeni gazeteciliğe başlamış birine bir albay getirip 6 çuval dolusu belge versin.en büyük soru işareti de budur benim için.
    (dream with the fishes, 18.07.2008 14:03)
  17. tam anlamıyla bir siyasi aşure!

adamda ne ararsan var, hatta insan aramadığını bile bulabilir. o derece! iddialar gırla gidiyor. hahamlık, imam hatip mezunluğu, mossad ajanlığı, ismailağa cemaati ilişkisi, samanyolunda televizyon programcılığı, eşcinsellik, fettullah gülen yakınlığı, araştırmacı gazetecilik, cia bağlantısı... ben yoruldum yazarken.

32.gün'deki konuşması sırasında fazlasıyla es vererek ve durmaksızın fincanına uzanarak tamamladığı "bilen adam" profilinin başarısı ise su götürmez. kısmen küresine bakan medyum havası, az biraz "egoizm kokusu alıyorum" soslu rakipsiz gazeteci duruşu. hoş bir karakter yaratım süreci. denenmemiş, yeni, pırıl pırıl ! rıdvan akar'ın ne biliyorsan söyle be adam çırpınışları buna delalet. can ataklı'nın sinirlendiği an da tam bir durum komedisiydi hatta: "ordan bunun peşindeler, burdan onun peşindeler, şurdan 3. dalga, burdan 8. dalga..."

yine de "hangi ülkeler için çalışıyorsunuz biliyorum" dediği an birand'ın yüzüne yayılan alık gülümsemeyi görmeye değerdi. ama ben kendisini hep şu cümle ile hatırlayacağım :

"arkamda profesörler, savcılar, yazarlar yürüyor. ben ne büyük adammışım ya..."
    (tante rosa, 18.07.2008 16:05 ~ 16:05)
  18. mehmet ali birand'ın kendisini programına çıkarabilmek için kaç para ödediği merak edilen don kişot. hayır adamın dünya kadar parasını al, sonra da söyleyim mi kimin için çalıştığını falan de. böylesi görülmemiştir herhalde.
    (sirene, 18.07.2008 19:26)
  19. kim 500 bin istemez ki adlı programa katılan recep ivedik'in, konan bey'i rus hatunlarla âlem yaptığı kasedi yayınlamakla tehdit ederkenki sahne geldi aklıma. bariz recep ivedik lan bu eleman!!! hani olmazdı ya, bir iki de böhühihihiiyy deseydi...

- açuklaruunn... memedaaliii... çif meslekliii... açuklaruuunn... veriyon mu bi coker?
    (şizofren ev kedisi, 18.07.2008 19:43)
  20. doğan medya grubunun bu adama dünya kadar para yedirmesinin tek sebebi olabilir; bu adamın dengesizliği üzerinden davanın içini boşaltmaya çalışmak ya da zaten içinin boş olduğunu göstermek. iyi oluyor böyle, devam etsinler. gece gece eğlence çıkıyor.

''adam meczup, dava mesnetsiz''

çok zekisiniz siz ya.
    (sirene, 18.07.2008 20:37)
  21. dün gece katıldığı 32. gün programını şu adresten seyredebilirsiniz:

mms://dogantv.wmod.llnwd.net/...
    (cerceve, 18.07.2008 22:12)
  22. eğerkonuşursammeydandauçurulmadıkkellekalmazdiyengillerden.bir de niyeanlatacakmışımbuköyündelisibenmiyimdiyengillerden...memlekette onca gövde üzerinde baş(!), onca akıllı adam varken(!); kendi kellemden-kendi aklımdan şüphe etmeme yol açmış insan...
    (zagnem, 18.07.2008 23:20)
  23. ergenekon davasında yeni gündem konusu şahsı.

kulak üstü bukleleri ve çuval çuval belgeleri var. !
    (pincir, 19.07.2008 17:14)
  24. toronto'dan katıldığı 32. gün programında "açarsan dosyaları açarım dosyaları" diyerek hayat romanımın baş karakterine yeni bir ana motif kazandırmış olan kişilik
    (mater matuta, 19.07.2008 17:54)
  25. (bkz: çorumlu imam hatipli fethullahçı haham)*
    (absent, 21.07.2008 19:44)
 sayfa  / 2