özene bezene yaratmış tanrım
sipariş mi vermiştim şimdi anladım
kırılmıştı çoktan kolum kanadım
aşkın gözü kördür şimdi anladım
sıkıntıya gelemem kim olsa olsun
beni benden çaldın inan helal olsun
hiçbir yerde bu kadar rahat değildim
sayende dünyamı da unuttum gittim
yanakları al al, dudakları bal bal
al beni al al tuba, tuba canımı al
saçları tel tel, o nasıl ince bel?
sanki bir ömre bedel
tuba, tuba yel gisin yel yel
kaşları kara, gözleri bela
açtın içimde yara
tuba, tuba çok şükür tanrıma
tu tu tu tu tuba, tuba
sakın sen bu aşkı asla unutma
tu tu tu tu tuba, tuba
sakın sen bu aşkı yabana atma
hamdullah bey'in eğitim sistemimizdeki çarpıklıkları düzeltebilmek için ortaya sürdüğü tez. tuba ağacı tezi kökleri yukarda meyvesi aşağıda olduğu için önce eğitim sistemindeki eğitimcilerin düzeltilmesi gerketiğini savunur....
en güzel bayan adlarından anlamı ise cennette ters duran ağaç kökü yukarıda, dalları aşağıda, tek bir kökten çıkan ağaç... arapça kökenli olup aslı tuba dır fakat tuba uzatıldıgı için türkçeye geçerken ğ yi de almıstır. ama cogu kısı tuba diyerek hitap eder. ayrıca tubiş yada tubik diyenlerde vardır... bence aşkın sevginin anlamıdır tuğba...
"tuba" hakkında yazabileceğiniz bir şey varsa ortam sizin: (güzel yazın), demiş sözlük...
aslında o kadar çok şey var ki söylenecek... o kadar çok... ama ne fayda... sen başka dünyalardasın, ne desem anlamsız kalır...
seviyorum desem haksızlık ederim sevmeye... sevmiyorum desem de yalan..gözlerimi alamıyorum, yürek rahat durmuyor...
ah bir dinlesen...
dinlemediğin için farkında da değilsin...
söyleyip neden ziyan edeyim...
sonrasını biliyorum...
çekilmez bir adam oldum yine..çekilmez... huysuz, aksi...
bu isme sahip kızlar nedense belirtmek istiyorlar "u" ve "b" arasında yumuşak g olmadığını..
bıcır bıcır konuşuyorlar..pasaklı oluyorlar..kafası çalışıyor bazılarının..kafası çalışanlardan birisi size denk gelirse hemen ona bir görev verin..adapte edin kendinize.."sen bundan sonra benim sağ kolumsun" diyin mesela..çok işinize yarayacak..inanın!!