görseller
tsubasa 

belki ilginizi çeker
  1. · captain tsubasa
  2. · tsubasa ozora
  3. · kolpatusubasa
  4. · kene tezahuratı
  5. · genzo wakabayashi
  6. · dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlamaya çalışmak
  7. · 15 haziran 2008 türkiye çek cumhuriyeti maçı
  8. · nostaljik çizgi film
  9. · 84 lü hatunlar
  10. · ishizaki
gündem
  1. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  2. · yeşim salkım
  3. · rasim ozan kütahyalı
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · okan bayülgen
  7. · disko kralı
  8. · not defteri
  9. · oruç reis anadolu lisesi

tsubasa  

1. (bkz. captain tsubasa)
    (man on the moon, 01.09.2004 19:31)
  2. japonca'da kanat demektir.
    (nigra, 29.06.2007 04:31)
  3. (bkz: tsubasa ozora)
    (anne ben itülü oldum, 02.01.2009 14:05)
  4. ahmet mete ışıkara konferasında tsunami olasılığını sormak için ayağa kalkıp tsubasa sözcüğünün ağzından fırlamasıyla okul çapında şöhretlere neden olmuş futbolcu kahraman anime ...
    (bifransızsevdim, 01.03.2009 01:10)
  5. http://img26.imageshack.us/...

sağdaki arkadaşı takıma alması dileğiyle.swh.
    (örümböcük, 31.03.2009 18:59 ~ 31.08.2009 21:50)
  6. çocukluk aşkımdır kendisi.
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 19.05.2009 01:56)
  7. (bkz: kolpatusubasa)
    (mimiksiz kereste, 19.05.2009 01:57)
  8. ilkokul yıllarımızda andımızı söylemek için sıraya geçtiğimizde bir önceki bölümün değerlendirmesini yaptığımız efsane çizgi film.gerçi çizgi filmin adı o değil muhtemelen adını hatırlayamadım ama her ne boksa biz yinede çocukluk yıllarımızda dün tsubasa'yı izledin mi? diye sorardık
    maçın birinde tusubasa yerden 200-250 metre yükseklikte bir rövaşata vuruyor.sonrasında top kaleye doğru giderken hakem süre bitti diye gol olan rövaşatayı saymıyor.bizde cocukluk yıllarımızda bile hakeme küfrediyoruz.çizgi filmi yapanların da futbol bilgisine şaşmak lazım.çocuğuz diye mi kaktırıyorlardı neydi bilmiyorum.basketbolda bile top elden çıktıktan sonra potaya giderken süre bitse bile basket geçerli oluyor bildiğim kadarıyla.yine de bayılırdık eğimli asfaltta taştan kalelerle oynadığımız futbol maçlarında kafamıza bir şapka takıp vakabayaşi miydi ne idi onun gibi takılır kaleden kaleye gol atardık.30 metrelik futbol asfaltımızda 100 metre aşağıya giden topu almaya üşenmezdik.çok arkadaşımız okul bahçesinde agaç gövdelerini kale yaparak oynadığımız maçlarda rövaşata denemesi yapmaktan belini çürüttü bu tsubasa'nın yüzünden.
    (winston, 23.10.2009 22:20 ~ 22:29)
  9. animelerden anladığımız kadarıyla japonya'da çok yaygın bir erkek ismi. hazır lafı açılmışken japon kızlarında yaygın biçimde kullanılan ismin de sakura olduğu sinyallerini animelerin verdiğini belirtmek isterim.
    (bastet, 23.10.2009 22:28)
  10. en büyük kaptan bizim kaptan sloganını akla getirir. birçok çocuğun futbola başlamasına vesile olmuş, birçoklarının da bırakmasına neden olmuştur. zira hapılan hareketler dolayısıyla her çocuk bende kaptan olmalıyım, bende tsububasa olmalıyım diyerek başlamıştır futbola. her ne kadar hiçbiri saçını onun saçı kadar karizmatik şekillendiremese de.. ve futbolu bırakan kesim ise hani şu başlayanlar vardı ya onlardan bir önceki nesildir zira oradaki verkaçlar, kartal vuruşu, topu muz haline getirebilme becerisi hiç bir mahalle çocuğunda yoktur. biz bu işi bırakalım deyip vazgeçmişlerdir futboldan.

ayrıca maçlar gerçekten de hafta hafta oynanırdı ki orta sahaya yarım saatte gelmesi tezahuratlara bile konu olmuştur. 5 gün boyunca 1 maç verilirdi, dumura uğrardık.. ama şimdi her şeye rağmen olsa da izlesek, olsa da oynasak diyorum.
    (istanbulagain, 23.10.2009 22:30)
  11. bir saatte gelliyorsun orta sahaya,
    büyük o.çocuğusun tsubasa
    gol atacan diye bekledik tam 3 hafta
    ananın a.ına girsin kocaman tahta

diye bestesi bulunan japonların çılgın golcüsü*

(bkz: kene tezahuratı)
    (psndyz, 23.10.2009 22:36)
  12. (görsel: tsubasa/110831)
    (dünyayı kurcalayan adam, 14.11.2009 01:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil