belki ilginizi çeker
  1. · erdal sarızeybek
  2. · devletin kurumlarını yıpratmayalım
  3. · tsk yı eleştirmek
  4. · yasemin çongar
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · babaların garip huyları
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · mutluluk veren küçük şeyler
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · orman meyveli
  9. · renault f1 road show istanbul

tsk yı yıpratma çabaları  

1. tsk yı tabu olarak görenlerin eleştirilemez bir kurum sananların diline pelesenk olmuş klişedir bu...
    şemdinli olaylarını eleştirirsin tsk yı yıpratma çabaları derler,asker sivil ilişkilerinde ideal olanı normal olanı istersin tsk yı yıpratma çabaları derler,darbelere karşıyım askeri vesayet altında yaşamak istemiyorum asker siyasetten elini çeksin siyaset sivillerin işi dersin birileri yine buna tsk yı yıpratma çabaları der.

millletin gözbebeği tsk milletin tanklarını milletin üzerine yürütmesin dersin yine aynı klişe karşına çıkar..

bunlar bi yana gerçekten tsk nın ülkenin bekasının teminatı olduğunu düşünsen bile birilerinin gözünde asker düşmanısındır.

bütün bunları söyleyince yine tsk yı yıpratmış mı oldum acaba?bilmem ki..
    (asfur, 20.09.2007 17:10)
  2. ılımlı islam projesi kapsamında son direnişin gerçekleştiği fakat en çetin kaleyi yıpratma çabası olarak tanımlanabilir.
    (enterprice, 21.09.2007 13:00)
  3. doğrudur;
    askeri ihalelere fesatı ben karıştırdım, kışlalarda askere ana avradı en düz ben gittim. daha derin olsun diye devletlüm, çatlıları besledim, diğer yandan 'öteki'ni de beslemedim astım. ha bu arada 17'sindeki erdal'ın da ipini ben çektim, 20'sindeki denizlerin boynuna ilmeği de. “yönetime el koyduktan sonra hemen çekip gitmek yok ha! en az 4-5 yıl iş başında kalacağız. emeklilik de yok, ona göre!” diyen de evren değil, bendim.

işte böyle de çok acib, debdebeli bir şahsiyetim. ki buna rağmen, hala yıpratmaya çalışıyorlar beni!
    (ipimlekusagim, 21.09.2007 13:05 ~ 13:06)
  4. türk silahlı kuvvetleri'ni savunmak için kullanılan en gülünç argümanlardan biri. şu kısa ömrümde "abi tamam doğru söylüyorsun da türk silahlı kuvvetleri'ni yıpratmayalım lütfen." şeklinde cümlelerle sıklıkla karşılaşmış biriyim, o yüzden rahat konuşmamın kusuruna bakmayın.

nato ile ilişkilerini eleştirirsin >> "yıpratmayalım lütfen."

abd'ye, ab'ye karşı suskunluğunu eleştirirsin >> "abi bi bildikleri vardır onların. yoksa niye sussunlar? aa yıpratıyorsun bak."

11 askerinin başına çuval geçirildikten sonra en ufak bir tepki vermemesine bozulursun >> "sen daha iyi mi bileceksin lan? yıpratma tsk'yı!"
    `
    laiklik` söz konusu oldu mu muhtıra üstüne muhtıra yayınlamasını ama iş `terör`e geldiğinde, teröre destek verenler için ağızlarının bıçak açmamasına içerlersin >> "yeter ulan, yıpratma diyorum yıpratma!"

kürdistan için "savaş nedenidir" demesini, ama oyak'la tonlarca çimentoyu k.ırak'a taşımasını, kürdistan'ın kurulmasına bizzat kendi elleriyle yardım etmesinden bahsedersin >> "tutmayın lan beni, şimdi sktim belanı!"

bunun sonu nereye gider bilinmez. ama türk silahlı kuvvetleri'nin iki-üç eleştiriyle yıpranacak bir kurum olduğunu iddia edenler, türk silahlı kuvvetleri'ni eleştirilemez bir kurum hüviyetine sokanlar nasıl bir hayal aleminde yaşıyorlar hala çözebilmiş değilim.

türk silahlı kuvvetleri hiç hata yapmayan, her şeyin en iyisini bilen, her zaman devletin ve milletin iyiliğini düşünen bir kurum değildir. yeri geldi mi laikliğe en büyük zararı vermiş, yeri geldi mi terörün en büyük destekçisi olmuş, yeri geldi mi de demokrasiye en büyük darbeyi vurmuştur. bu ülkenin nasıl medyasının, siyasetinin, ekonomisinin içine sızılmışsa, askeriyesinin de içine sızılmıştır. bu kurum kendi içinden, kenan evren gibi bir genelkurmay başkanı, çevik bir gibi bir orgeneral çıkarmıştır, başka söze gerek var mıdır? türk silahlı kuvvetleri'nin dışı kurşun geçirmez bir zırhla kaplanmamış, koruyucu bir kalkanla etrafı sarılmamıştır. bazılarının bunu anlamasında yarar vardır.
    (strateji, 21.09.2007 13:18 ~ 29.06.2008 08:08)
  5. büyük devlet, tüm kurum ve kuruluşları doğru ve düzgün çalışan (yasalarla belirlenmiş görevlerini eksiksiz yapan), bu nedenle de vatandaşlarının saygısını ve güvenini kazanmış devlettir. böyle devletler diğer devletlerden saygı görür. türk silahlı kuvvetleri de türkiye'de görevini eksiksiz yapan ve tüm kamuoyu araştımalarında en güvenilir olarak tespit edilmiş bir kuruluştur. avrupa birliği de durumu farkına varmış ve turkiye'yi militer bir devlet olarak tanımlayarak tsk'nın görev ve yetkilerini tırpanlamaya çalışmıştır. türkiye'de şeriat devleti kurulması özlemiyle yanıp tutuşanların da tsk'yı tehdit olarak algıladıklar tabiidir. bu durumda tsk'nın kamuoyundaki saygınlığını azaltmak için türlü oyunlara kalkışılabilir. şemdinli olayları, ergenekon davaları, vs. bu nedenle, tsk tabiiki eleştirilebilir, ancak türkiye'nin şartları gözönüne alındığında bu tür haberlere inanırken iki kez düşünülmelidir. tsk'nın akıbeti ve kamoyundaki güvenilirliğinin seviyesi türkiye'nin geleceğini etkileyecektir.
    (enver paşa, 23.06.2008 23:25)
  6. (battlestar galaturka, 25.06.2008 21:58)
  7. tsk eleştirilemez değildir ki eleştiri olmazsa ilerleme de olmaz, eleştireceksiniz tabii ki, ama bi kişinin yaptığı şerefsizlikler yüzünden tümden kötülemeyeceksiniz. elma sepetindeki çürük elma dolayısıyla bütün elmaları atmazsınız, çürüğü aradan alırsınız o kadar. geçmişte yapılmış gördüğünüz yanlışlar olabilir eleştirilir, ama eleştirinin de bir sınırı olmalıdır kanatimce.
    özellikle yapılan anketlerde türkiyede en güvenilir kurumların başında gelmektedir ordu ve bu ülke üzerinde ister kabul görsün ister görmesin var olan değerlere yönelik inanılmaz bir yıpratmaya yönelik psikolojik harekat uygulanmaktadır. bütün değerlerimiz ayaklar altına alınmaktadır. bir paşa zimmetine para geçirdi diye ordu kötülenir mi hayır ama bilinçaltımıza enjekte ediyorlar bazı şeyleri biz farkında olmasak ta.

eleştirelim ama yıkıcı değil yapıcı olsun. neden hala operasyonel yapılanmasını tamamlayamadı tsk çağın gereklerini tam olarak yakalayamadı, şu an neresinde bunun? gibi
    ya da türkiyede ordu söz sahibi olmalı mıdır bu hakkı nereden almaktadır gibi sorular özgürlükler açısından demokrasi açısından değerlendirilerek yapılabilir ama sebeplerini de gözardı etmemek gerekir diye düşünmekteyim. bu ülkede tsk çökerse zannetmeyelim ki demokrasi içinde kardeş kardeş avrupayla amerikayla yaşarız. nah yaşarız! akbaba gibi oyarlar hepimizi ıraka döneriz alimallah. korku paranoyası içinde olduğumu söyleyebilirsiniz de ama bu bence realite.
    demokrasi sözcüğünün batı tarafından uydurulmuş bir yalan olduğunu düşünüyorum eğer demokrasi adınaysa kaygılar.
    sadece ideolojik açıdan fanatik bir biçimde bakılıyorsa olaya objektiflikten uzak kalır söylemler.
    (emru17, 29.06.2008 01:18 ~ 01:19)
  8. tsk'nın basın açıklamalarında (sözün gelişi açıklama, yoksa tsk gibi hikmetinden sual olunmaz bir kurum biz fanilere açıklama yapmak zorunda değil. ne münasebet. üstler astlarına ancak paşa gönülleri dilerse açıklama yaparlar. netekim öyle oluyor) -hele bu aralar- sıkça geçen suçlama. aynı zamanda ahmet insel'in geçen haftaki radikal 2'de yer alan yazısının ironik başlığı.

"taraf gazetesinde tsk bünyesinde yürütülen bazı karargah çalışmalarının belgeleri art arda yayımlandı. dağlıca baskınında yaşanan normal olmayan durumla ilgili belgeler de aynı gazetede yayımlanmıştı. bundan bir yıl önce, yayın hayatına kısa zamanda son vermek zorunda bırakılan nokta dergisinde yer alan, özden örnek’e ait olduğu iddia edilen hatıraların darbe hazırlıklarıyla ilgili bölümleri de bu dikkat çekici yayın politikasının ardılıydı.
    bugün sol kanatta, bu belgeler aracılığıyla haberdar olduğumuz olguları tartışmak yerine, bunları haber yapan yayın organını sorgulayan, enerjisini esas bunun üzerine yoğunlaştıran bir kesim var. bunu yaparken, ya gizli kalması gereken bu çalışmaların toplum tarafından öğrenilmesinden rahatsızlık duyuyorlar, ki böyle bir rahatsızlığın anlamı açıktır, ya da kendi başarısızlıklarının, beceriksizliklerinin, güçsüzlüklerinin yarattığı haseti dışavuruyorlar."

devamı: (bkz: http://www.radikal.com.tr/...)
    (fantaghiro, 01.07.2008 10:05 ~ 10:12)
  9. sonunda kabağın masum ve idealist kesimin başına patlayacak iştir. arka fondaki bir iki taşaklı tipin piyonlara verdiği cukka ve gaz sayesinde vuku bulan olaydır. karaktersizce ve korkakçadır.
    (gebesh, 01.07.2008 14:15)
  10. (gvz, 01.07.2008 18:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil