belki ilginizi çeker
  1. · enough is enough
gündem
  1. · kar yağarken hissedilen duygular
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · google wave
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · demirciler çarşısı cinayeti
  9. · avrupa fatihi

tsk dan atılan öğrencilere yök piyangosu  

1. gazetevatan.com'un haberinde cumhuriyet gazetesi yazarı orhan bursalı'nın iddiasına göre tsk'dan "her ne sebeple olursa olsun" atılan öğrenciler yökün talimatıyla çeşitli üniversitelere "tepeden inme" şekilde yerleştiriliyormuş.
    haberde ayrıca boğaziçi üniversitesi'ne geçilen bir kararda ".....türk silahlı kuvvetleri’nden ilişkisi kesilen ekli listede isimleri.. üniversiteniz mühendislik fakültesi endüstri mühendisliği bölümü’nde eğitim görmesine karar verilmiştir...” ifadelerinin yer aldığı iddia edilmektedir.

detaylar için;
    http://haber.gazetevatan.com/...
    (oerlikon, 03.09.2009 10:55 ~ 10:55)
  2. böyle iki satırlık bir gazete yazısı okuyunca önemli bir şey sanıyor insan, o doğaldır. çünkü gazetenin hatası. gazete şunları yazmayı unutmuş sanırım: bu öğrenciler tsk "adına" sivil üniversitelerde okuyan öğrencilerdir ve büyük bir kısmı atılmamış, kendi isteğiyle ve sistemin zayıf noktalarından faydalanarak "kendini attırmıştır".

ayrıca yök, üniversitesinden ilişiği kesilen bu öğrencileri, girdikleri seneki öss puanlarını baz alarak yerleştirmektedir. bunların yanı sıra daha bu seneki öğrenci affı kapsamında gelişen bir durumdur.

ek olarak sadece tsk değil, polis akademisi var orada. tamam yıpratmaya çalışıyorsunuz da, enough is enough. (türkçe anlatamadık napalım)
    (gxix, 03.09.2009 11:35)
  3. hiçbir boktan bilgisi olmadığı halde birilerine saldırma hakkını kendisinde hisseden insanların türemesine neden olmuş sözde piyangodur.

evet, harp okulundan ayrılmış biri olarak karşınızdayım. o alçak zekaları ile o 800 kişiyi "irtica ve bazı nedenlerle" atılmış olduğunu iddia eden beyni kıt zihinlere sesleniyorum.

o okullarda bulunduğum süre içerisinde 1000'den fazla kişiyi tanımama rağmen irtica nedeniyle atılanı ne tanıdım ne duydum. bunlar zaten girişte eleniyorlar.
    af ile yerleştirilen 800 kişiden irtica ile atılanların sayısı %5 bile değildir. bir çoğumuz kendi isteğimiz ile, kişisel sebeplerle ayrıldık. 800 kişinin atıldığını iddia etmek büyük ayıptır.

taraf gazetesi de ayrılanların çokluğu hakkında tsk'ya saldırmayı seçiyor. burada ortada olan tek şey, askeri okullardan ayrılan öğrencileri sadece maşa olarak kullanıyorlar. üzerimizden herkes biryerlere saldırıyor, bizim koyun halkımız da bir bok anlamıyor, olan o cahiller yüzünden bize oluyor.

af olayına gelirsek, harp okulları eğitim seviyesi zaten teknik üniversiteler seviyesinden aşağı değildir. askeri liselerin eğitimini ve olanaklarını hiçbir fen lisesi sağlayamıyor. e harp okullarında alınan mühendislik eğitiminin affı söz konusu. af ile harp okullarına dönmek mümkün değildir çünkü tazminatlarımızı ödedik. bunun yanında, orayı istemeyip ayrılanlar neden tekrar dönsün?

e mühendislik eğitiminin affı da, harp okullarındaki başarı puanına göre üniversitelere yerleştirilmekle oldu. merak etmeyin, odtü-boğaziçi gibi yerlere yerleşme oranı da yüksektir. o okuldan ayrılıp da öss'ye girip açıkta kalan öğrenci de yoktur.

herkes de yüksek üniversitelere yerleşemiyorsa bunun tek nedeni öss başarımızın düşük görünmesidir. askeri lise son sınıftaki öğrenciler öss'ye giremiyor. öyle bir hakları yok. ama yds ye girdiklerinden (yabancı dil başarısını ölçmek için özel olarak, genel sıralamaya geçmiyoruz) puanları da hesaplamaya giriyor. bu yüzden, ortanın biraz üzerinde bitiren bana 66 sayısal puanı geldi. bu puan nedeniyle 9000 kişi geri düştüm sıralamada, 25000 olabildim. yine de askeri okullardan ayrılan öğrenciler açıkta kalmıyorlar. 800 kişide 20 kişi boğaziçine yerleşmiş, bence az bile.

son olarak eklemek isterim ki aftan yararlanmadım. irticadan da atılmadım. görüşümü öğrenmek isteyen giri geçmişimi incelesin.

açıkçası 3 gündür böyle bir başlığın açılmasını bekliyorum. niye geç kaldınız?
    (hashus1099, 04.09.2009 15:20)
  4. polis akademisi ve bilimum askeri okulda okuyanların boğaziçi üniversitesine balıklama dalmayı ne kadar hak ettiklerini merak edenler ilgili okulların taban puanlarını inceleyebilirler.
    ufak bir özet geçeyim.
    - haberde bahsi geçen boğaziçi üniversitesi endüstri müh. bölümü say-2 ile ~371 puandan öğrenci almış 2008de.
    - bildiğim kadarıyla en kral teknik eğitimlerden birini veren hava harp okulu ise say-2 ~300 puan istiyor ve sonra 1 sınav daha yapıyor kendisi
    - polis akademisi say-1 ile öğrenci alıyor.

şimdi benim pek umrumda değil doğrusu kim neden girmiş kim neden ayrılmış askeriyeden, bu haberi götünden anlayıp "yök askeriyeden atılan dincilere kıyak geçiyor" sonucu çıkaranlara da alt metinde bu mesajı vermek isteyenlere de kafam girsin. bunları yazdım ki yobaz yaftası yiyip ana avrat sövülmeyeyim.

asıl konuya dönersem ben habere şaşırmadım. zaten askeriye sağ olsun sıklıkla yüksek öğrenim kurumlarının etinden ve sütünden tepeden inme bir biçimde faydalanıyor; varsın askeriyeden kendi isteğiyle ayrılmış atatürkçü laik vatansever süpersonik vatandaşlarımız da giriversin boğaziçine. ne var bunda lan ibne ergenekoncular.
    (togisama, 04.09.2009 15:46 ~ 15:50)
  5. yanlış hatırlamıyorsam bu zaten varolan bişeydi.

orada gerekli şartlara uyum sağlayamayan öğrenciler okudukları bölüme denk olan bir devlet üniversitesine koşulsuz kayıt yaptırabiliyordu.
    (master of puppets solosu, 04.09.2009 15:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil