|
|
- bir sürü turnuvanın, şampiyonanın, olimpiyatların canlı yayın hakkını almış olmasına hepsini berbat eden kanal. önemli yarışların olduğu saatte meclis tv'nin, trt gap'ın veya arşiv görüntülerinin yayının kesmeye kıyamaz. yarışma bittikten sonra kısa bir özetini izlettirir. türk sporcuların serilerini, yarışlarını 1000 kere yayımlar ama finalleri canlı yayımlamayı aklına getirmez.
- küçüklüğümüzde iyi kötü ilk yardım eğitimi veren kanaldı. şokta ne yapılır, kalp krizinde ne yapılır, boğulma da ne yapılır, elektrik çarpınca ne yapılır...
hâlâ ne zaman yakınlarda biri bayılacak olsa, "açılın, ben trt3 seyrettim!" diyerek olay yerine koşasım gelir.
artık ülke olarak eğitime ihtiyacımız olmadığı için trt3 de politikasını değiştirmiştir tabii.
- milli sporcumuzun yarışması varken banttan hiçbir türk sporcusunun yarışmadığı alakasız bir müsabakayı vererek ne kadar gerzek ne kadar bağnaz ne kadar aptalca yönetilen bir kanal olduğunu bir kez daha ispatlamış kurum.olimpiyatlarda neden başarı gelmiyor sorusunun yanıtını almak için oldukça belirleyici bir etken.
- digiturkte trt2 ile ortak yayın yapan kanal.
- 2008 pekin olimpiyatlarını izlerken senkron kayması sorunundan ötürü sinir etmiş kanal. nedir bu çektiğimiz işkence allah aşkına. önce euro 2008'de atv rezaleti, sonra da bu. ulan zaten türk sporcularda iş yok. 1-2 madalya dışında babayı almışız. üstüne bi de senkron kayması sinirlerimi geriyor. ispanya-abd basketbol maçı izliyorum, daha top havadayken "ve basket..." diyor. tövbe yarabbim...
- sürekli buz pateni, kulplu beygir, suya dalış sporlarını veren trt'ye bağlı kanal. acaba ben mi denk geliyorum diye çok farklı zamanlar da açmama rağmen hep bunlara denk geliyorum.
- digitürk'e bir haftadır küfürler yağdırmamım nedenidir.sözde 39. kanalda dönüşümlü olarak yayınlanmaktadır.ama ne gece, ne gündüz bir türlü denk gelinmemektedir.
- 2008 pekin'de basketbol yayınlarını eline yüzüne bulaştıran kanal.
basketboldan anlamayan bir anlatıcı yanına yorumcu olarak ömer üründül formülüyle yarrak gibi bir sonuç elde ediyorlar. hadi ömer üründül rezaletini az çok tahmin ediyorsunuzdur da ben daha çok anlatıcının basketboldan uzaklığına takıldım. oyuncu isimleri tamam bak, o konuda problem yok da başka da bir şey yok amına koyayım. insan bir heves eder de birkaç basketbol terimi falan öğrenir yav. bak ntv yayınlarının spor kitabı var negzel, 22 ytl çim kapak olmayanı [ http://kitap.ntvmsnbc.com ], istersen ben alıp yollayayım bak. yaklaşık şöyle anlatıyor adam çünkü; "evet attı girdi, girmedi sekti, koştu, iyi mücadele, gayretleri yetersiz, fark çok maç sıkıcı oldu." bu düzlüğün dışında şöyle absürdlükler de armağan ediyor tarihe; (serbest atış kullanılmakta) "evet lebron james hazırlandı, girmezse tamamlayacak"; bir dur yav iki dakika. sana ödev bak, bol bol nba tv izle, murat kosova-kaan kural kadrosunu yakalayınca kağıt kalem al hemen eline.
ulan madem beceremeyecektiniz bu adamlara teklif götürüverseydiniz. hiç mi ehil adam yok lan şu ülkede? tarkan'a milyon dolarları bayılan çiftliğiniz bunu da rahat karşılardı. ne istediniz lan bizden? basketbolseverlerin olimpiyat zevkinin içine ettiniz.
- spor spikerliğini o ondan aldı bu buna pas attı,çok iyi vurdu,çok iyi yüzdü,çok güzel servis attıdan ibaret sanan spikerlerle dolu kanal.alın işte adamakıllı teknik yorum yapacak aradada o spor ve sporcu hakkında hoş bilgiler verip insanlara izlerken keyif aldıracak birini ama yok..
- olimpiyat yayın haklarıyla birlikte izleyicilerin keyiflerini sikme hakkını da aldığını sanan kanal ya da böyle sanan yöneticileri var diyelim. çocuk benim değil mi ister döverim ister severim ister sikerim gibi...
- siz kendinizden geçmiş bir halde yarışmaları seyrederken, "düzgün fiziğiyle öne çıkan bir atlet; ee ne de olsa modacı, fiziği de tam bir modacı fiziği" şeklinde saçmalayarak; sporcuların geçmişteki başarıları yerine çocuklarından bahsederek tahammül sınırlarını zorlayan; akabinde eurosport'u açtıran kanal.
- ayrıca tenis finallerini bile verirken dünyanın yeni 1 numaralarından bihaber(bayanlarda ve erkeklerde) olan spikerlere sahipti.geçmişte oynanan bazı maçların sonuçları hakkındada yanlış bilgi verildi.hadi bilmiyosunuz ilgilenmiyorsunuzda insan internete falan bakar işini ciddiye alır.bende anlatırım öyle maçları ne var.
- 2008 pekin olimpiyatları yayınlarında spikerlerinin performansı iç açıcı olmasada, neticede olimpiyatlarda yer alan bir çok farklı dalı gün boyu elinden geldiği kadarıyla bizlere aktaran izleyicilerini spora doyuran kanal.haa! çok rahatsız ediyorsa spikerler sesi kısmakta fayda var.neticede yıllar boyu bu ülkede futbol yayınlarını hemde bu işten para kazanan özel kanallarda gerizekalı spikerler ve yorumcularla takip ettiğimiz için çokta berbat değiller demek gerekiyor.
tabi sorulması gereken şu, acaba bir özel kanal alsaydı olimpiyat yayın haklarını bu kadar çeşitli spor dallarının ne kadarını seyrettirirlerdi bizlere?
bir not olarak şunu belirtelim trt gibi yayın yapan avrupa ve amerika kanalları trt'nin yaklaşık olarak 10 katı personelle gitmişler çin'e.
|