trt ile iran devlet televizyonu arasında yapılan işbirliği anlaşması uyarınca trt'nin yayınlamak üzere iran dizilerini ve filmlerini satın alması durumudur.
iran devlet televizyonu irib’in başındaki izzetullah zergami ve yanındaki heyet 10 ekim’de, trt genel müdürü ibrahim şahin’in davetlisi olarak geldikleri ankara’da trt stüdyolarını gezerek iki ülke televizyonları arasında yakınlaşma çabalarını değerlendirmişler. tahran times gazetesinin haberine göre görüşmelerde iran televizyonunda yayınlanan dizi ve filmlerin trt’ye verilmesi konusunda uzlaşmaya varılmış. zergani ve şahin, devlet televizyonları arasındaki işbirliğinin artırılması için hazırlanan protokole imza koymuşlar.
buna göre trt ve irib her iki ülkede yayınlanan dizi ve filmleri değiş tokuş edecekmiş. uluslararası alanda ve eğitim alanında işbirliği yapacak olan iki kurum ayrıca ortak prodüksiyolar gerçekleştirmeye de çalışacakmış. zergami bu anlaşma karşılığında bir jest olarak iranlı ünlü şair muhammed hüseyin şehriyar’ın hayatının anlatıldığı “şehriyar” dizisini trt’ye vermiş.
işte budur diyorum. abd, ingiliz dizilerinden bıktık. sıkıldım ben artık kıç baş görmekten. artık başı açık kadın görünmesinin yasak olduğu, ibadet sahnelerinin şart olduğu diziler izlemek istiyorum. hatta ezan vakitlerinde trt yayınına ara versin istiyorum, çok şey mi bunlar? nerde demokrasi, nerde özgürlük. amin.
bu arada iran dizilerine uyarlama isimler getirerek trt'nin işini kolaylaştırmak istiyorum. saygılar.
(bkz:
ibadet yelleri)
(bkz:
mollalar vadisi)
(bkz:
binbir rekat)
http://haber.gazetevatan.com/...