bazılarının üzerinden kürtleri ve kürtlerin bulunduğu şehirlerin kendi sömürgeleriymiş gibi konuşmasına ve içlerindeki sömürgecilik anlayışını ortaya çıkarmış trt kanalı.
şimdi öncelikle şu tespiti yapmakta fayda var: (bkz:
ne isa ya ne musa ya yaranamamak)
öncelikle milliyetçiler bunu ülkenin bölünmesine kadar götürebilecektir. ne kadar aptalca bir düşünce olduğu roj tv ve öncüllerinin varlığıyla ıspatlanabilir. hayır bir televizyonla bölünecekse eğer bir ülke çimentosu o kadar zayıfsa bırakın bölünsün zaten. en hayırlısı olacaktır herkes için. "sözde ezilmiş kürtler"-bu arada sözde kelimesi nefret kelimesinden daha fazla nefret uyandırdı bende- bunu yeterli bulmayacaklar ve hatta bunu akp'nin bir seçim oyunu olarak değerlendirenler çoğunlukta olacaktır. ki gayet yerinde bir tutum. bu ülkenin başbakanı daha geçenlerde tek devlet tek bayrak tek dil derken nereden çıktı bu kürtçe kanal, kürt dili ve edebiyatı olayları sizce? "bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü?" diye düşünüyordur kürtler bence. yani yıllar önce ahmet kaya kürtçe bir klip çekeceğim. bunu yayınlayacak kanal arıyorum derken linç girişimine maruz kalmışken, kürtçe'nin okullarda seçmeli bir dil olarak okutulması için dilekçe veren binlerce üniversite öğrencisini okuldan atan, okuldan uzaklaştıran, eğitim hayatlarına kasteden zihniyete ne oldu da birden bire ortada böylesi ciddi bir kamuoyu ciddi bir beklenti yokken böylesi atılımlarda bulundu acaba?
ha şunu net ortaya koymak lazım ki sen böylesi hakları istediğin kadar genişlet kürtler tatmin olmayacaklardır. çünkü sen hala mecliste kürtçe kelime kullanıldığında bu ülkede milyonların anadili olduğunu bildiğini bir dili "anlaşılmayan bir dil" olarak değerlendiriyorsun. çünkü bu ülkede hiçbir yasada bu ülkede "kürtler"in de var olduklarına dair en ufak bir "kürt" kelimesine hala rastlanamıyor. bu ülke yasalarında "kürt" kelimesi geçmedikçe bu kürtlerin tatmin olacağına inanmıyorum.
bir diğer nokta bu ülkede hala
çok dilli belediyecilik anlayışıbölücülük yapıldığı gerekçesi ile yasaklanıyor. oysa bu avrupa ülkelerinin
avrupa özerklik şartı'nda var olan bir maddedir. ama eminim o avrupa sırf türkiye'ye inat bu maddeyi koydurdu şarta(!)
ha bir de yok efendim lazlar çerkezler için neden böyle şeyler olmuyor. bunun için teröre mi başvurmak gerekiyor deniyor. keşke lazlar için de çerkezler için de olsa..istemeyenin gözü çıksın. yahu hiç mi sosyolojiden anlamazsın?sosyolojik koşulların bazı şeyleri dayattığını hiç mi anlamazsın. toplumsal dinamikler diye bir kelime duymadın mı hiç?
neyse gelelim
şeş tv'ye;
ortada bir sorun vardır, bu sorunun adı da
kürt sorunu'dur. bu sorun da öyle şivan perwer'in katılacağı, ciwan haco'nun se se diyerek coşturacağı, rojin'in hejaye diyerek kırıtacağı bir tv ile çözülmez.