görseller
tropic thundertropic thunder

belki ilginizi çeker
  1. · ahmet kaya
  2. · zahidem gurbanımov
  3. · satan s alley
  4. · alpa chino
  5. · kirk lazarus
  6. · prince of persia the sands of time
  7. · golden globe
  8. · steve coogan
  9. · türkçe alt yazı örnekleri
  10. · the day the earth stood still
gündem
  1. · prison brake
  2. · kar yağarken hissedilen duygular
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · ugg
  6. · boylumlama
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · italyanca
  9. · crak

tropic thunder  

1. 11 temmuz 2008 tarihinde vizyona girecek, ben stiller'ın yönetmenlik koltuğunda olduğu ayrıca oynadığı ve yanında bir de jack black'i oynattığı komedi filmi. umarım güzel olur.
    (sycrone one, 09.01.2008 18:49)
  2. gülmekten ağlayabileceğiniz nadir filmlerden. robert downey jr ve sürpriz bir sürü insanı da bünyesinde barındırır.
    (orchidaceae, 08.10.2008 19:56)
  3. tek kelime ile harika bir komedi filmi.mutlaka gidilip izlenmesi gerekir.
    (kendimden biliyorum, 12.10.2008 20:49)
  4. tom cruise' u daha önce hiç bu şekilde görmediniz....

reklam gibi oldu bu da.... son zamanlarda izlediğim en manyak komedi filmi....
    (orochimaru, 23.10.2008 04:14)
  5. -spoiler içerir-

hollywood klişeleriyle dalga geçilmesi bile aslında klişe bir kavram doğruya doğru, ancak pek de haz etmediğim ben stiller bu işi hakikaten layıkıyla ve uygun absürdlük dozajıyla yapmış. sırf simple jack sahneleri bile filmi uçurmaya yeterli. hoş okuduğum kadarıyla alaycı yaklaşımından ötürü epey bir tepki çekmiş o sahneler.

filmin geçirmediği yer yok aslında. ilgi çekmek için evlat edinen ünlülerden ödül almak için nasıl bir "gerizekalı" rolünün oynanması gerektiğine ("asla gerçek bir gerizekalıyı oynama") kadar geniş yelpazede absürd diyaloglarla dolu. özellikle de platoon, rambo ve the deer hunter gibi yapımlara aşina seyirciyi de güzel detaylar bekliyor.

ve tabii ki göbek bağı yiyicisi, scientology manyağı (özetle hiç haz etmediğim) tom cruise bu filmin gizli başrolü. makyajla tanınamaz halde ve sırf sondaki dans sahnesi bile yeterli gülme krize sokmak için. ama asıl favorim uyuşturucu tacirleri ile agresif diyaloglarıydı ki, adama hakikaten komedi yakışmış.

biraz geç kaldığım için sonunu görebildiğim ve gerçek bir film sandığım satan's alley adlı çakma filmin fragmanı da filmden hemen önce gösteriliyor. tobey maguire ile kirk lazarus'un (robert downey jr) gay keşişli fragmanını da muhakkak izleyin, en az filmin bomba sahneleri kadar eğlendirici.
    (iao, 27.10.2008 20:03)
  6. tom cruise un kel recep ivedik olarak karşımıza çıktığı filmdir.

öncelikle filmin altyazılarının türkçe ye nasıl çevrildiğini hakkaten merak ediyorum, sırf bu yüzden sinemaya gideceğim sanırım. filmin dili fazlasıyla argoydu, anlamadığım yerler oldu.

ben stiller ın birkaç filmini izlemişliğim vardır, hiçbirini sevmemiştim. bu filmi merak edip izlememin tek nedeni de robert downey jr. dır.

---spoiler---
    filmi götüren üç isim var robert downey jr, tom cruise ve jack black. performansları gerçekten harika. özellikle robert downey jr döktürmüş. adamın girmediği kılık kaldı mı ya bu arada? gay iydi, iron man iydi, nigger ıydı, ne varsa oynadı. helal olsun.
    şu sıralar moda olan taşşak geçme konulu filmlerden en iyisiydi heralde. yanlış anlaşılmasın, kötülerin iyisiydi. senaryo adına yine sıçmış ben stiller. güzel dokundurmalar olabilir, komik sahneleri de var tabi, lakin pek zeka pırıltısı yoktu bence senaryoda. ben stiller ın şu ana kadar yaptığı tek şey bu zaten, boktan bi senaryoyu kaliteli oyuncularla döşeyip piyasaya sunmak (bkz: zoolander)

filmin başlangıcındaki fragmanlar komikti evet. asıl film çekilirkenki ilk sahneler, savaş sırasındaki konuşmalar, ağlama sahnesi, bunlar da tamam. kirk lazarus un rolünden kopamaması, süper. jack black i ağaca bağladıkları sahne de güzel tamam. peki gerisi? vay efendim yönetmen patlıyo da, bunları gerçek teröristler yakalıyo da, teröristler simple jack hastası çıkıyo da, fidye de bilmem ne de.. olmamış resmen. en azından benim komedi anlayışıma hitap etmiyor.

6 veriyorum 10 üzerinden o da robert downey jr ın hatrına.
    ---spoiler---
    (chev chelios, 03.11.2008 01:21)
  7. bu filme çok gülen de var saçma bulan da küfreden de.
    ben stiller’ın hani yavşak bir tarzı vardır ya o dedikleri bu filmde yok ama, bir yandan da (çok moda olan) kült filmleri “ti”ye alan filmlerden de değil, sulu bir komedi de değil. (burdan sonra spoiler yok valla)

anlatabiliyor muyum?

efendim bu filmi göbeğinizi hoplata hoplata gülmek için seyretmeyin yani, ben stiller tarzı denen şey için de seyretmeyin ya da hollywood’u ti’ye alıyor diye de seyretmeyin (o değil de apocalypse now ile dalga geçilen kısım enfes).

filme damgasını vuran iki aktör var biri robert downey jr öbürü ise tom cruise. robert daha önceden sanırım empire dergisine verdiği bir ropörtajda bir peter sellers’lık var bu rolde diye buyurmuştu. kısacası adam gerçekten sanatını icra etmiş. ayrıca aynı mucizevi değişim o scientologist burnu havadalığına sahip tom cruise’da da görülüyor. adamı tamamen kişiliğine aykırı bir rolde görünce geçirdiğim travma tarifsiz, kelimler kifayetsiz.

benim tavsiyem (hala) izlemediyseniz eğer önce bir dr strangelove’ı seyredip sonra da bunu izlemeniz yönündedir (bu esnada nick'e dikkat ediniz). haşa biri başyapıt karşılaştırmak kimsenin haddine değil ama uzun bir zamandan sonra bu kadar sellersvari bir yapımla karşılaşmak gayet umut verici…

ps: ayrıca yazıyı yazdıktan sonra fark ettim nick nolte hakkında bi şey yazmamışım, ayıp, kendisini burdan çok öpüyorum...
    (strangelove, 04.11.2008 00:40 ~ 00:42)
  8. sıra dışı hikayesi ve karekterlerin bir filmle gerçek arasında gidip gelirken yaşadıklarıyla zaman zaman kahkahalara boğan, zaman zaman daha önceden izlediğimiz filmlere atıfta bulunan, tom cruise'un farklı bir lezzet kattığı izlenilesi keyifli bir film.
    (volakoglu, 15.11.2008 04:37)
  9. yorumlara kanıp ta izlediğim film. aksiyon filmleri ile dalga geçerek daha da dibe vurmuşlardır. hiç beğenmedim 2 saatlik bir zaman kaybı. sırıttığımı dahi hatırlamıyorum filmde.
    (comex, 19.11.2008 01:28)
  10. russell crowe 'un başta olmak üzere bir çok efsane filmin ve kavramların fena halde "ti"ye alındığı zekice yazılmış film.
    (feseler, 08.01.2009 00:12 ~ 00:12)
  11. çok başarılı karakterler barındıran türünün en başarılı örneklerinden biri.

tugg speedman stüdyo sahibine göre "kara delik tarafından yutulmayı bekleyen bir beyaz cüce" ve fizik kanunlarına göre işinin bitmesi kaçınılmaz. "en sıcak gün" adlı film serisinde dünyayı 6 kez kurtaran bir gişe filmleri oyuncusu speedman. bir zamanların en çok kazanan oyuncusu , şimdinin kariyerinin ikinci baharını yaşamak isteyeni. tropic thunder filmi ile yeniden eski günlerine dönmek istiyor. simple jack isimli forrest gump benzeri iğrenç bir film çekiyor ve bu tüm zamanların en kötü filmlerinden biri olarak görülüyor. kısacası bu adamın dibe vurup yükselmeye ihtiyacı var. bu yüzden filme inanıyor. zaten filme inanan tek kişi olduğunu ısrarla filmi bitirmek istemesinden anlıyoruz.

kirk lazarus 5 oscar sahibi ve ekibin içindeki en fantezi oyuncu. dvd yorum kısmına röportaj verene kadar rolünü bırakmayan bir psikopat. sırf bu film için bir zenciye dönüşüyor . filmin sonlarına doğru kendini keşfetmeye başladığı sahnede aslında bir hiç olduğu kanısına varacak kadar problemli. hollywood'un şaaşalı hayatlar yaşayan ama aslında derin acılara gark olmuş ünlülerini sembolize ediyor lazarus.
    entelektüelitenin zirvesinde avusturalyalı bir zenci, bir neil armstrong, bir peder o'malley(fake trailer'lerden satan's alley)'dir o . hollywood'un yetenekli asisidir. gazeteci döver, çıplak balkona çıkar ama sinema konusunda da bir kompetandır.

jeff portnoy ise klasik maganda filmi komedyeni. sadece osurarak çektiği ama bir aile komedisi olduğunda ısrar ettiği bir film serisi var. "insanlar bunun yellenmeden ibaret bir film olduğunu söylüyor. bu bir aile filmi. hem siktirin ordan, siz bunu yapamazsınız" diyor kendisi. eroinman ve yakın zamanda neredeyse kendini bitiriyordu. insanların kendisine saygı duymadığını düşünüyor portnoy.

kevin sandusky , bildiğiniz geek. sinema okulunu yeni bitiren sinema manyağı gençlerden . ergen komedisi ve teen slasher izleyerek büyümüş. ayrıca sinema başta olmak üzere bir çok konuda bilgi sahibi ve tahmin edileceği üzere kızlarla arası hiç de iyi değil. ayrıca jennifer love hewitt hayranı. "ı know what you did last summer " ekolünden yetişen ustaların monologlarını ezberleyen idealist bir genç. (bana benzer yönlerini buldum ve bu beni oldukça korkuttu!) bu filmi yaptığında zar zor bulduğu kız arkadaşı ile yatmayı planlıyor.

alpa chino ise paraya para demeyen afro amerikan bir hiphop'cu . "i love pussy " diyerek ortalarda dolanan bir arkadaş. lazarus'un bir crocodile dundee olmasına rağmen harlem çıkışlı biri gibi hareket etmesi onu deli ediyor.
    karmaşık bir aşk hayatı var, çok karmaşık!

filmle ilgili detaylara girelim biraz da. alpa chino'nun fonetik olarak neyi çağrıştırdığını hepimiz biliyoruz. ayrıca chino da delikanlı adamların memleketi olarak akıllarımıza kazınmış . bana charles branson, clint eastwood (ne bileyim western delikanlısı diye belki de) çağrıştıran bu mekan ismi the o.c dizisinden ryan atwood denilen fanila üstadının da çıktığı yer olarak genç izleyicilerin hafızasında bir kutucuk işgal ediyordur. ayrıca chino denilen pantolon tipi de gayet bilindik bir model. filmdeki alpa chino'nun da kendi ürettiği bir pantolon kreasyonu var. tüm bu erkeksi çağrışımlara ve "pussy lover" imajına rağmen kendisi bir gay. hatta samimi bir konuşma sırasında bunu ağzından kaçırıyor. lazarus da (robert downey jr) "burası hollywood , hepimiz biraz nonoşuz" diyor. bunu onun demesi de oldukça ilginç!

robert downey'in gerçek hayattaki kimliği ile paralellik gösteren bir karakter lazarus. olay çıkaran , hollywood sistemini benimseyemeyen arızalı ama derin, yetenekli, über insan. ayrıca wonder boys'dan sonra tobey maguire ile buluşması ve maguire'nin "mtv en iyi öpücük ödülü sahibi " olarak lanse edilmesi de çok güzel düşünülmüş. sanırım bir oscar töreninde de chris rock "russel crowe tamam da tobey maguire kısa şortlu bir çocuktur en nihayetinde" gibilerinden bir şey söylemişti. e , doğru vallahi!

sürekli straight, hatun mıknatısı, american dream olarak görülen tom cruise'nin les grossman performansı hem ironik hem de şahane. özellikle "evren bize sesleniyor" dedikten sonra şarkıyı açıp dans etmesi ve uyuşturucu üreticisi asyalılarla speedman için pazarlık ettiği(daha doğrusu etmediği) sahnede "orada ne olay dönüyor bilmiyorum ama asya benim bölgem. bir daha düşünün bence. yoksa oraya gelip asya'yı başınıza yıkarım , sizi yok etmeyeyim diye bm'ye arabulucu olması için yalvarırsınız. oraları yakıp yıkarım kodumun manyağı, sizi kılıçtan geçiririm " deyip de "i will fuck you up" ile bitirmesi tarifsizdir. sonra da "biz teröristlerle pazarlık etmeyiz" der ve çalışanların alkışını alır!

filmin en güzel kısmı transa geçmiş speedman'ı geri getirmeye çalışan lazarus'un duygusal boşalması ve diğer karakterlerin ne olup bittiğine anlam verememesi ile başlar. en sonunda:

kevin sandusky: tugg. tugger. you're the last piece of the puzzle buddy. we need you! your men need you. are you with us? (tugg. tugger. sen yapbozun son parçasısın dostum. sana ihtiyacımız var! adamlarının sana ihtiyacı var. bizimle misin?)
    tugg speedman: [bekler] ı'm a rooster illusion.(ben bir horoz yanılsamasıyım)
    kevin sandusky: fuck it. we'll deal with him later(siktir et. bunu sonra hallederiz)

neyse ki speedman "saving private ryan " filmindeki patlama sonrası sessizlik efektinin ardından kendine gelir ve kahramanlığını yapar. tıpkı o filmdeki gibi bir sahnedir bu , tabii portnoy(jeff black)'un "götüm , götüm!" diyerek eli götünde yerde kıvranıp ambiansın içine etmesini saymazsak!
    (setheleh, 02.02.2009 15:52 ~ 15:55)
  12. komik sahneleri olan, yer yer güldürmeyi başarmış gereksiz bir film. ortalama puanının yüksekliği de kadrosunun kalitesinden kaynaklanmaktadır. lan ben iti! sen kimsin de maximus'la dalga geçiyorsun! stiller oradan lan!
    (kaplumbağalar da uçar durmaz yerinde, 01.03.2009 00:40)
  13. robert downey jr'ın kirk lazarus taklidinde iken "i don't read the script, script reads me." şeklindeki beyanatıyla chuck norris'e olan benzerliği göz yaşartır bu filmde.
    (orchidaceae, 01.03.2009 16:00)
  14. ben stillerin filmleri içinde, en güldüreni diyebileceğimiz film. tom criuseın son yıllardaki en iyi performansı. gülmek için çaba sarf etmeyeceğiniz bir film. siz rahat rahat oturun film sizi güldürsün.
    (amedian, 08.03.2009 18:46)
  15. son zamanlarda izlediğim en eğlenceli film.bence olmuş.
    (ms07, 11.07.2009 01:24)
  16. baş rollerde robert downey jr, ben stiller ve jack black in olduğu bir ben stiller filmi. muhteşem bir başlangıçla* beni dumura uğratmış ve gözümden yaş getirmiştir.* ayrıca tom cruiseun da tipine sıçarak adamı ne hale soksan bile iyi bir oyuncu olduğunu hatta iyi bir komedi oyuncusu olabildiğini gösteren komik bir yapım.

ayrıca verilmiş en sağlam ayarlar adına;

---spoiler---
    kirk- oh yeah. simple jack yeah. you went all out on that one? you did. really swung for the fences?
    - thank you. thanks.. yeah it was an intense experience, you know. i just did the work. watched a lot of retarded people. spent time with them. observed them. watched all the retarded stuff they did.
    - then again, i always found mere observation in and of itself is a tad rudimentary. sometimes we got dig deeper to mine the true emotional pat dirt. thus we can diagram the source of the pain and than live it, you know............
    - yeah. hats off for going there, especially knowing how the academy is about that shit.
    -about what?
    - you are serious? you don't know? everybody knows you never go full retard. check it out. dustin hoffman, rain man, looked retarded, act retarded, not retarded. count toothpicks, cheat at cards. autistic, sure. not retarded. then you got tom hanks, forrest gump. slow, yes, retarded, maybe, braces on his legs. but he charmed the pants off nixon, and he won a ping-pong competition. that ain't retarded. peter sellers, being there. infantile, yes, retarded, no. you went full retard, man. never go full retard. you don't buy that? ask sean penn, 2001, i am sam. remember? went full retard? went home empty-handed.
    ---spoiler---
    (laein, 11.07.2009 01:45)
  17. hollywood klişeleri ile dalga geçmek için zeka ürünü bir senaryoya gerek yok. bu da o türden bir film. konu olarak baştan sona tahmin edilebilir doğal olarak. dolayısı ile komikçiliği oyuncularının yeteneğine kalmış. ben stiller'dan zaten hazetmem. robert downey jr. için seyrettim diyebilirim filmi. para harcanmış iyi adamlar oynamış ama güldürükçülük olarak 2. sınıf bir komedi olmaktan kurtulamamış. gülmedim kardeşim zorla mı?
    (easy company, 11.07.2009 01:49)
  18. tom cruise'un tapılası komedi performansı sergilediği film
    (poisongirl, 29.07.2009 03:41)
  19. bu film için "robert downey jr ve tom cruise'dan oluşuyor" diyebiliriz aslında. zira bu ikili dışında ciddi anlamda komedi öğesi barındıran kimse yok filmde. jack black bile kendi standartlarının altında kalmış.

robert downey jr, bilhassa zenci triplerine girdiği sahnelerde sadece mimikleri ile bile güldürmeyi başarıyor.

tom cruise ise şahan gökbakar tarafından izlenilmeli bence. zira kendisi çok feci coşmuş bu filmde ve recep ivedik'ten kat kat daha güzel bir recep ivedik tiplemesi sunmuş. filmin bitişindeki dansı da efsaneleşebilir. ayrıca makyajı çok çok başarılıydı, filmi izlerken epey bir süre les grossman'ın tom cruise olduğunu farketmedim bile.

fekat neticeye baktığımızda film, her sahnesinde bir yerlere gönderme yapmaya çalışan klasik absürd komedilerden fazlası olamamış gibi. biraz fazla patlama efekti var o kadar. ben stiller'a bir türlü ısınamadım, belki ondan komik gelmemiştir film bana. ciddi anlamda güldüğüm tek sahne uyuşturucu krizine giren jack black'in alpa chino'ya yaptığı tekliflerdi. filmi izlerken gülmekten ziyade üstte belirttiğim ikilinin oyunculuk yeteneklerine dikkat ettim, ettirdiler çünkü.
    (yata yata paslandık, 02.09.2009 09:41)
  20. vaadettiği eğlenceyi izleyicilere sunan film... klişe tanımıyla başlayalım; vaadettiği eğlenceyi vermesinin yanısıra absürdlükler göndermeler falan da cabası, robert downey jr.ın replik saçmalamaları baya eğlenceliydi ayrıca... ama genel olarak baktığımda izlerken beni pek sarmadı nedense... "gittik, aldık, geldik" filmi olmuş ama son sahnede tom cruise'un dansı eşliğinde önceki sahneleri bir kez daha izleyince filmi bir kez daha izlemek istiyor insan...

tezatlarla dolu bi yorum oldu, bu ne lan? hay mnrznıskym
    (mgun, 10.10.2009 02:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil