latince de 'üç yol' anlamına gelen sözcük. ortaçag avrupası üniversitelerinde bugünkü lisans eğitimiye denk diyebileceğimiz eğitim sistemi. dil bilgisi (gramer), söylem(retorik) ve mantık derslerinden oluşur. triviumdan sonra da quadrivium gelir.
başında 19 yaşında bir gencin (matt heafy) bulunduğu güzel melodik death metal grubu..
metal dinlemiyorsanız bile dying in your armsı dinlemenizi tavsiye ederim.
heavy'ye ve duayenlerine sıkı bağlılıklarını ifade ederek yola çıkmış bu ziyadesiyle genç metal grubu, bir metal dinleyicisi olmamama rağmen benim de dikkatimi çekti. ilgileniniz.
mukkemmel davul ve gitar dinlemek isteyenlerin vazgeçilmezleri arasında yer alacak olan nacizane grup. şarkı sözleri için (bkz: http://www.darklyrics.com)a bakabilirsiniz. grubun şahsi sitesi için de, (bkz: http://www.trivium.org)
özellikle ascendancy albümünü dinledikten sonra (bkz: rain)(bkz: pull harder on the strings of your martyr) kesinlikle ele avuca gelir amcalar olduklarına kanaat getirdim. ancak gitaristleri dean den dimebag darrell signature model yerine daha kendi istediği bir gitar kullansa daha karakteristik bi ton elde edebilirlerdi düşüncesindeyim...
grubun solisti matt heafy ilk albümde scream ve agresif vokale yer vermiştir.fakat the crusade albümünde vokalleri biraz daha soft tutarak heatfield tarzı vokale dönmüştür ve birçok eleştirmenlerce(-ki bence de çok iyi olmuştur) tam not almıştır.ayrıca grubun yabanı atılmaması gereken önemli noktada bassçıları paolo gregoletto dur.inanılmaz derece iyi çalmakta ve çok sağlam bir teknik kullanmaktadır.
metallicanın yaşadığı süreci copy paste yapmaya çalışan gruptur efenim. mükemmel şarkıları bulunmasının yanında yeni metallica olma yolunda ilerliyorlar.ama bu iyimi değil tabiki.çünkü ikinci bir metallicaya gerek yok. metallica dinlemek isteyen insan zaten metallica dinler niye trivium dinlesinki.ilk yazdığım gibi süreçleri birbirine benzemektedir.matt heafy ilk albümde scream atarken ikinci albümde clean scream,clean brutal ya da çatlak ses diye tabir edebileceğimiz vokale dönmüştür.bu da akla kill em all ve ride the lightning'i akla getirir.tahminlere göre son albümleri yeni master of puppets olcak ve o sene bassçıları ölecek ölmezse öldürecekler 10 sene sonrada load gibi bir hard rock albüm çıkaracaklar.süreç böyle işliyor