görseller
trivial pursuittrivial pursuit
trivial pursuittrivial pursuit
belki ilginizi çeker
  1. · varuna
  2. · indira gandhi
  3. · zirve görmemişin zirvesi olmuş zirvesi
  4. · taşşaki
  5. · trivial
  6. · dirk
  7. · pursuit
  8. · theone
  9. · 13 temmuz 2008 judas priest istanbul konseri
  10. · noscho
gündem
  1. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  2. · itü sözlük
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · tahrik edici erkek kokuları
  5. · yaran diyaloglar
  6. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  7. · aklidengegorecelibikavramdir
  8. · bir element olarak tavuk çorbası
  9. · acımak

trivial pursuit  

1. hasbro intertoy'un türkiye'de de çıkardığı genel kültür soruları içeren kutu oyunu. eğlence, sanat ve edebiyat, spor ve hobi, coğrafya, tarih, bilim ve doğa olmak üzere 6 kategori ve 2400 soru var. oynaması kesinlikle çok eğlenceli, takıntı ve hırs yapan güzel oyun.
    (bettyboop, 18.06.2007 22:24)
  2. canımız sıkıldığında varunada ve harabede oynadığımız içinde çeşit çeşit sorular barındıran oyundur.oyunda başarılı olmak birazda şans işidir çünkü kimi sorular çok zor kimisi de çok kolaydır,bileğine kuvvettir bi yerde,uzun sürdüğü için bi süreden sonra sıkan bi oyundur.
    (tye, 11.08.2007 00:34)
  3. tabu diyalogları gibi yaran diyaloglara neden olabilen oyunmuş meğersem.

soru: m.ö 73-71 yıllarında romada gerçekleştirilen köle ayaklanmasının önderi, ordudan kaçıp haydutluk yaptığı için köle olmuş, gladyatör olmak üzere satılmış trakyalı çoban kimdir?

cevap: spartaküs

soruyu bilmesi gereken arkadaşa diğerlerine çaktırmadan kopya vermeye çalışıyorum. spartaküs, spartaküs diye dudaklarımı oynattığımda arkadaşın anladığı kişi ismail tarsus oldu maalesef. kendinden gayet emin olarak ismail tarsus'u cevap olarak yapıştırmasıyla milletin kopması bir oldu.

ulan ismail tarsus'un romada ne işi var. ayrıca ismail tarsus kim?
    (ipso facto, 15.01.2008 03:17)
  4. cafe dört'ün milli takımına 10 numaradan theone'ı önerdiğim oyundur..takımın dinamosu olur mübarek..öte yandan yanına chixculub kan yapar, kombo gerçekleşir, orta saha şahane olur..wondrous'u ise kaleye alıyorum! si ma, resultante importante!
    (zeus, 25.02.2008 12:16 ~ 12:24)
  5. çılgın oyun. zirve görmemişin zirvesi olmuş zirvesinde anladığım kadarıyla öyle ilginç bir oyundur ki bitirmek için bilgi değil şans gerekiyor daha çok. şöyle anlatayım, 4 takım oyunu bitirmek için en az 20 tur uğraştık, hiç birimiz bitiremedik. dostluk kazandı. hep dostluk kazanıyor zaten, bir biz kazanamadık. neyse. chixculub her trivial pursuit oyununda olmalı ayrıca.

bir de:
    (bkz: ben biliyorum)
    (noscho, 25.02.2008 12:28 ~ 13:31)
  6. uzun süre oynandığında sorunun bitmesini beklenmeden cevap vermeye hazır duruma gelecek kadar çağrışım gücü gelişir. hafızanızdaki tanımlar oyunun başında "yaa neydi yaa? of biliyodum bunu" sesleri arkasında gizlenirken. oyun ilerledikçe ortaya çıkarması kolay kelimeler oluverirler.

bazen de yanlış çağrışımların neden olduğu komiklikler vardır tabi;
    soru : bir işlem dizisinin en başında yapılan ufak bir hatanın işlemin sonucuna olan büyük etkisine verilen isim.
    (doğru cevap : kelebek etkisi)
    cevap : fatal error !
    sonuç : ya bi dakka.. bir daha okusana..
    (warbringer, 02.07.2008 15:22)
  7. kesinlikle bağımlılık yapan muhteşem oyun. böylesi yapılmadı, görülmedi. daha yeni kalktım başından kültür doldum şerefsizim. alın oynayın top oliyim ki verdiğiniz 50 yetale'ye değecektir.
    (esekherif, 08.12.2008 23:18)
  8. en zevkli oyunlardan biri kanımca. ayrıca inanılmaz derecede eğlenceli. arkadaşlarınıza soru sorarken gördün mü ebeninkini bakışları, bu soruyu bil götümü vercem, yarrağı yedi şimdi muhabbetleriyle daha da eğlenceli oluyor.

geçen benim hegamonyamda devam eden bir trivial pursuit oyunundan bir diyalog;

- ukd bu soruyu bil aga bütün manisaya beni sikin diye bağırcam.
    - tamam sor.
    - kamelyalı kadın ve mata hari filmlerinde oynamış isveç asıllı amerikalı aktris ? yarağımı bilirsin bu soruyu.
    - greta garbo.
    - beni sikin ulan!
    (uzayi kurtaran dunyali, 29.01.2009 10:09)
  9. yeni tanıştığın adamla önce içki masasına sonra trivial masasına oturacaksın.özdeyişi de benden olsun.şimdi soru cumhurbaşkanının oturduğu yer.adam çankaya köşkü diyemiyor.arkadaşlığı keseceksin mesela.
    (true blood, 30.03.2009 04:32)
  10. aklınızda kalan 2 yeni şeyle bile birşeyler kazanmış sayılabileceğiniz,eğlenirken öğrenelim oyunu.öğrenirken de eğleniyorsunuz merak etmeyin.
    (vız ve de tırıs, 10.04.2009 00:33 ~ 00:40)
  11. iyi anlaştığın insanlarla gayet eğlenebileceğin, bir bok bilmeyen insanlarla oynanmayacak oyun.zaten bilmeyen insanın hemen canı sıkılır ve işi geyiğe vurup her türlü bokunu çıkartır.yanınızda kesici delici alet taşımayın.
    (tmb, 20.04.2009 22:42)
  12. benimle oynanmaması gereken bir oyun.sözelciyim bi kere bi de sayısalcıyla aynı gruba düştüysek rakibi süründürüyoruz.bir de bi kere çıkan sorunun cevabını bir daha unutmuyorum.sallıyorum takribi 2000 kart olsun önlü arkalı bilmem kaç soru eder çarpamadım şimdi*.unutmuyorum be.aman diyim.oynamayın lan benne.*
    (pandalari koruyalim, 30.04.2009 20:34 ~ 20:35)
  13. arkadaşlarla ilk oynadığımda pizzamı pembe katogorideki sorularla doldurduğumu farkettikten sonra eve alıp kendimi geliştirmeye karar verdiğim kültür oyunu.
    (bkz: ak göt kara göt belli olacak)
    (ukaladümbeleği, 12.05.2009 23:04)
  14. eğlenceli oyun her şeyden önce, biraz rezil de etse insanı oynamak için can atılanlardan. ama tavsiyem çok yakın arkadaslarla oynanmasında yoksa cahil görünebiliyorsunuz karşıdakilere
    (hı hı evet, 12.05.2009 23:22)
  15. pis oyundur. mesela gece 3te oynayın hastası olacaksınız. 3 tanesi gsl çıkışlı olmak üzere 2 itü,bir ytü,2 de gsü mezunu adamın biraraya gelerek oynadığı bu oyunda biri cevabı bilmediğinde ona açıkça nah bile çektik bak. ama bazen öyle cevaplar geliyor ki gülmekten diyaframa zarar vermekten korkuyoruz.

soru: yusuf islamın islama geçmeden önceki ismi nedir?

herkes biliyor cevabı ama cevaplayacak olan olaydan bir haber. yolları yaladık hep beraber nah çekmeye hazırız ama o anda şu cevap bizi bitiriyor.

cevap: bob marley!?!?!

attım kendimi marleyin üstüne, gülerken kalp atışları kaç oldu bilmiyorum. tek bildiğim bob marleyin kafa ola ola doğru yolu bulmasıydı.
    (wildboy, 03.09.2009 19:51)
  16. çeşitli üniversitelerin çeşitli bölümlerinde okuyan, farklı farklı sektörlerde çalışan ve aralarındaki en önemli ortak noktaları basketbol olan bir grup bu oyunu oynarsa, üstelik gecenin bir vakti oynarsa evden kovulma riski vardır... tabu diyaloglarını aratmaz bu oyun süresince aranızda geçen diyaloglar...
    şöyle ki:

1)soru: akdeniz ile atlas okyanusu'nu birleştiren 60 km uzunluğunda ve 44 km genişliğindeki boğazın adı nedir?
    cevap geliyor: celal atik!!! * (doğru cevap: cebelitarık tabi ki)

2) x kişisi soruyu soracaktır y kişisine: y!! bu sorunun cevabını bil, balkona çıkıp dönülmez akşamın ufkundayızı söylemezsem adiyim...
    soru: orta asya'da, ceyhun (amu derya) ve seyhun (siri derya) arasında yer alan ve orta çağ'da islamın geliştiği bölgelerden biri olan tarihi bölgenin adı nedir?
    y: maveraünnehir!!!

x balkona doğru koşar ve bağırmaya başlar: dönööğğlmeeez akşamığğn ufkundayığğğmmmm

eğlenceli oyundur vesselam. tarih, müzik, güzel sanatlar, edebiyat, spor, coğrafya, mitolojiye (evet, aynı anda hepsine birden) merakınız varsa açık ara önde gideceğiniz oyunlardan biridir. *
    (kelebeque, 05.09.2009 13:58 ~ 13:59)
  17. sabaha karşı oynandığı zaman daha bir zevkliolan ve ilginç diyalogların ortaya çıkmasına yol açan eğlenceli bir oyundur.

sabah saat 6 civarıdır ve gözler şişmiş vaziyette oyun oynanmaktadır.

soru: kırk haramilerin mağaranın kapısını açmak için söyledikleri sihirli söz nedir?

arkadaşın cevabı: aç kapıyı bezirgan başı...
    (demokles, 06.09.2009 18:58 ~ 18:58)
  18. şansın çok etkili bir faktör olduğu oyundur.

bu oyunda iddialı olan bir arkadaşımın da içinde bulunduğu 6 arkadaş, oyunu oynamaya başladık. pizzaya taş koyamayan sadece bu arkadaş ve ben varız. adam şanssız, köşelerde hep en zor sorular buna geliyor. bana sorulan soruların ise hepsini biliyor adam ben bilmiyorum. millet almış başını gitmiş, bunla ben 0-0 iken sıra bana gelir. turuncu köşe, spor kategorisi. soru şu şekilde:

+ futbol hentbol gibi müsabakalarda kaptanlık pazu bandı hangi kola takılır?
    - laaaaaaaaaaaaaann!!!!!

arkadaş cinnet geçirir, herkes yarılır.
    (durgan, 06.09.2009 19:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil