gündem
  1. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  2. · mutluluk veren küçük şeyler
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  5. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · sawady
  9. · karşılıksız aşk

trip yaparken dayanamayıp arayan insan  

1. (bkz: hansvoralberg)

benimdir efendim bu insan.

haklısınızdır. hani üstün dökmen'in bir sözü vardır. hiç bir zaman %100 haklı olamazsınız çünkü karşınızdaki de bir insandır der. ben onu da geçin diyorum. %100 haklısınızdır. karşı taraf çok büyük ayıp etmiştir. bunu ödetmelisinizdir. sinirlenirsiniz. konuşmak istemezsiniz. hatasını anlasın. üzülsün. sizi tekrar arasın. "afedersin, ben bir eşşeklik yaptım sen haklıydın." desin.

yok arkadaş, hayatta aranmazsınız. siz de aramazsanız; özellikle de muhatabınızın cinsi bir keçi kırması ise yıllar süren bir suskunluk süregelebilir. durum muhakemesi yaparsınız, içinize bir kaybetme korkusu peydah olur. aslında durumun o kadar da vahim olmadığı ya da büyüklük ben de kalsın tesellileri beyninizde dolanır. sonunda yine siz ararsınız. karşı taraf sizin tribinizi sahiplenir. bir de kendinizi affettirmek için neredeyse yalvarırsınız...

"bu ne lan?" dersiniz içinizden... biraz daha değer kaybetmişsinizdir muhatabınızın gözünde. hani ogs için belli bir para yatırırsınız, sonra yatırdığınız miktarı takip edemezsiniz ve arabayla her köprüden geçişte acaba şimdi mi kredi az sinyali gelecek diye bir tedirginlik yaşarsınız ya. işte durum bu merkezdedir. ne zaman terkedileceğinizi düşünmeye başlarsınız. sonra bunları yaşattığı için karşı tarafa trip atmaya karar verirsiniz.

kısırdöngüye hoşgeldiniz....
    (hansvoralberg, 03.10.2007 21:38)
  2. karşınızdakinde katır gibi bir inat varsa haklı da olsanız haksız da olsanız hep siz ararsınız onu, yaptığınız kötü değildir insanlıktır, mutlu olunuz efendim.
    (acayip biri, 03.10.2007 21:55)
  3. (chocolattes, 03.10.2007 22:12)
  4. tezcanlılık, iradesizlik gibi kavramlarla yakinen alakalıdır.
    kendine sözler verirsin, çok kararlı başlarsın filan; ama dakikalar geçtikçe içindeki kurtlar oynaşmaya başlar. dayanamayıp aradığında da ya hala tripkar modda konuşarak mahvedersin, ya da direkt yelkenleri suya indirerek mahvedersin. yani bu paragrafın anafikri illa mahvedersin.
    bir arkadaşım "yaptıklarımla değil yapmadıklarımla bu noktadayım." demiş ve beni daha iradeli olma konusunda fark etmeden ikna etmiştir bile. ha ben olabiliyor muyum? bir ölçüde..
    (pembe domuz, 03.10.2007 22:19)
  5. karşı karşıya kaldıkları katır inatlı bireyin bünyelerinde idrar söktürücü etki yapmasıdır. küs kalınan süre içerisinde hep acabalar içerisinde yaşanır, ne yapmanız gerektiği konusunda iyice sıkışırsınız en sonunda da koy verip gidersiniz ve işte o rahatlamanın huzuru size kalan ikramiye niteliğindedir.
    (karakoncolos, 04.02.2008 00:38)
  6. şahsen bizzat benimdir.
    -sen bana küsemezsin hiç uğraşma.
    -sen öyle san küstüm bile
    (2 hafta görüşülmez, karşı taraf konuşmaya çalışır konuşulmaz?
    -aman iyi be ne halin varsa gör.
    (bir hafta daha geçer)
    -naber nasılsın?
    -sen bana küsmemiş miydin?
    -yok canım. nerden çıkardın?
    (dide, 04.02.2008 00:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil