(bkz:
hansvoralberg)
benimdir efendim bu insan.
haklısınızdır. hani üstün dökmen'in bir sözü vardır. hiç bir zaman %100 haklı olamazsınız çünkü karşınızdaki de bir insandır der. ben onu da geçin diyorum. %100 haklısınızdır. karşı taraf çok büyük ayıp etmiştir. bunu ödetmelisinizdir. sinirlenirsiniz. konuşmak istemezsiniz. hatasını anlasın. üzülsün. sizi tekrar arasın. "afedersin, ben bir eşşeklik yaptım sen haklıydın." desin.
yok arkadaş, hayatta aranmazsınız. siz de aramazsanız; özellikle de muhatabınızın cinsi bir keçi kırması ise yıllar süren bir suskunluk süregelebilir. durum muhakemesi yaparsınız, içinize bir kaybetme korkusu peydah olur. aslında durumun o kadar da vahim olmadığı ya da büyüklük ben de kalsın tesellileri beyninizde dolanır. sonunda yine siz ararsınız. karşı taraf sizin tribinizi sahiplenir. bir de kendinizi affettirmek için neredeyse yalvarırsınız...
"bu ne lan?" dersiniz içinizden... biraz daha değer kaybetmişsinizdir muhatabınızın gözünde. hani ogs için belli bir para yatırırsınız, sonra yatırdığınız miktarı takip edemezsiniz ve arabayla her köprüden geçişte acaba şimdi mi kredi az sinyali gelecek diye bir tedirginlik yaşarsınız ya. işte durum bu merkezdedir. ne zaman terkedileceğinizi düşünmeye başlarsınız. sonra bunları yaşattığı için karşı tarafa trip atmaya karar verirsiniz.
kısırdöngüye hoşgeldiniz....