29 temmuz 2010 perşembe
günün başlıkları: 986 tane »
günün başlıkları: 986 tane »
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·öğrenciliğin keyfine var (reklam)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·isis (2)
- ·tyler durden (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·yahşi batı (6)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
belki ilginizi çeker
trişka 
- traştan,dandik,kolpa gibi anlamlara gelebilen argo kelime.
- (bkz: trişkadan nağmeler)
- trişka da neymiş yavv deseler...
üç anlamsızlığın, üç saçmalığın bir cümle oluşturabileceğinin kanıtıdır benim için. gizli üç tane tarihtir, kesişim kümesidir, iç açıları toplamı 180 olmayan bir üçgendir.
endişedir bazen, özlemektir bu aralar, anımsamaktır gülümseyerek, asla eskimeyendir, hep çocuk kalan yanımızdır, troyka olmayan olmak da istemeyen üç müthiş bedendir.
uyumdur, kafiyedir, her hecesi özenli ama tutarsız şiirimizdir, bazen aldığım her nefestir, bazen kağıda yazılan yazıdır.
kendi adıma bir başarı öyküsüdür, diğer yarılarımızdır, elele tutuşunca asla aynı tempoda yürüyemeyen bıcırık bedenlerdir, üç beş sekizin değişmez üçlüsüdür, king sevdalısı kahve düşkünleridir, heroesu süper oynayan canavarlardır, omertada birbirini savunan mafyatik tiplerdir.
kim ne derse desin dostluktur, kan kardeşliğidir hiç kan akıtmadan...
hayatımızı belli standartlara kavuşturmayı düşündüğümüz dönemimizde alt üst oluşumuzla beraber hem yepyeni bir dünya yaratanlardır kendilerine, hem de geçmişe açılan kapımızdır oyun bahçemizdir gizlice kaçılan, eyvah mahmut hoca diye telaşlananlardır aniden...
hayatımdaki gizli öznelerdir. - etrafına enerji saçan,konuştuğunda bıkmadan kendini dinletebilen, bilgisine ve aklına şüphe etmeden güvenebileceğiniz, dördüncü nesil itü sözlük yazarı. hoşgelmiş...
- rus klasiklerinde eserlerin herhangi bir yerlerinde mutlaka bir şekilde ihtiyaç duyulan terzilerin tamamının adı.terziyi çağırın gelsin buyurulunca , geldiğinde adı muhakkak trişka olur. ortada bir trişka dolaşıyorsa mesleği muhakkak terziliktir.ya da bebeğin adı trişka mı kondu, büyüyünce kesin terzi olacaktır.
- zirvede tanışmamızın ikinci dakkasında şahsıma ayar vermeye çalışmış, sıcakkanlı arı.bu hızı beni afallatmış olsa da, yıldıramamıştır*.aynı zamanda meslektaşım olup, kendisini kürsümü alır almaz asistanım yapacağımdır*.
edit:yılbaşı hediyesine de gözüm gibi bakıyorum artık, merak etmesin* - yılbaşına kişe zirvesi'ne geç gelmiş ama biz yazarlara hayatımızın dersini vermiştir. efendim bu yazar zirveye avucunda misketlere geldi. sonra hepimize bi tane olmak üzere paylaştırdı misketleri. sonra da kenara çekilip bizi izledi, gözlem yaptı, not tuttu "hmm" diyerek kendine onay verirircesine kafasını salladı (ama headbang yapmadı). neyse biz bu misketleri alınca bi anda o havalı, karizma halimizi bi kenara bırakıp misketlerle oynamaya başladık. fotoğrafını çektik misketlerin falan. sonuç olarak trişka bize "yaşınız kaç sizin kuzular alın bi misket gördünüz coştunuz" mesajını vererek zirveye damgasını vurdu. ya yaa...
- bu kadarmı kafa olunur, hiç yaşının adamı diil* dediğim sevgi kelebeği yazar. aralık soğuğunda dışarıda bırakmayıp evini de açmıştır bize. gerçi kaza süsü verip gözüme limon sıktı ki sabotaj olduğunu düşünmüyo da diilim. netice itibariyle süper insan, yanaklarından mıncırmak lazım.
- girilerini okurken çok güldüğüm, katıldığım, keyiflendiğim yazar. konuşma dilinin, yazı diliyle aynı mizaha, sevimliliğe sahip olduğu varsayılırsa, evlere şenlik bir şahsiyet olduğu hükmüne varılabilir.
- tepesine sömürge valisi tıynetinde dayı oturtulmuş yazardır. ama dayı dediysem, bildiğin dayı yani. şu türk ailelerinin en korkulanlarından olan dayı. erkek çocukların sigara içtiğini öğreneceğine babasının öğrenmesini tercih ettiği dayılardan. gençlerin yaptığı ettiği anne-babasının haberdar olduğu muzurluklarını "ne anlar ki o" deyip tırsarak saklamaya çalıştığı piskopat türk dayısı.
valiye haraç olarak bolca özgürlük vermiştir, yazık olmuştur. - son zamanlarda bana deli dese de benden aşağı kalır yanı olmadığını düşündüğüm, az biraz bana benzediğinden yıllardır peşinden ayrılmadığım güzel insan, gözleri parıl parıl sözlük yazarı.
"fırt fırt" lafıyla birebir uyuşan bir hayatı vardır ayrıca. kendi lafıdır, bu lafla onu tanımlamak en doğrusudur. herşeyi çabucak yapmak ister,dayanamaz, sıkılır hemen fazla vakit kaybederse. hatta evlilik mevzunda bile böyle yapacağa benzer. bir bakmışsınız trişka artık istanbul'da."fırt fırt" yapmalıdır herşeyi, güzel laftır be, alışkanlık
yapmıştır bende de.
yığınla ayrıntının içerisinden birkaç kelime, cümle seçebilmişimdir. boru değil 7 yıl oldu herhalde tanıyalı ama yeterlidir işte "onla beraberken gözlerim gülüyor, eğleniyorum bolca, onu da bir güzel gıcık ediyorum" demek. - uzun zamandır gördüğüm en güzel, en mutlu gelin. mutluluğu daim ve sonsuz olsun.
- istanbul'a yerleşmiş sevgili dostum.
belki de ilk defa birinin nikahında içim gıcıklandı. trişka uzaklara gidecek ondandır bir yandan, bir ikincisi tam tamına "vay be bu günleri görecek miydik" halidir. belki çok klişe ama öyle "cuk" oturuyor ki bu laf bu evlilik için. yıllardır beklenen andır çünkü bu, belki de benim beklediğim an. tatlı insanlar çünkü ikisi de şeker gibiler...
kendini özletecek bol bol... - enerjisini, her ne kadar bu aralar yalnızca işine ayırabilse de, enerjisini özlediğim güzel insan...
eklemeden edilmez nereden de söylediyse zamanında "soldier of fortune" u...