trişka   

adana çık aradan

1. traştan,dandik,kolpa gibi anlamlara gelebilen argo kelime.
    (keyif pezevengi, 29.12.2005 13:53)

2. (bkz: trişkadan nağmeler)
    (sükun, 29.12.2005 14:24)
  3. trişka da neymiş yavv deseler...

üç anlamsızlığın, üç saçmalığın bir cümle oluşturabileceğinin kanıtıdır benim için. gizli üç tane tarihtir, kesişim kümesidir, iç açıları toplamı 180 olmayan bir üçgendir.

endişedir bazen, özlemektir bu aralar, anımsamaktır gülümseyerek, asla eskimeyendir, hep çocuk kalan yanımızdır, troyka olmayan olmak da istemeyen üç müthiş bedendir.

uyumdur, kafiyedir, her hecesi özenli ama tutarsız şiirimizdir, bazen aldığım her nefestir, bazen kağıda yazılan yazıdır.

kendi adıma bir başarı öyküsüdür, diğer yarılarımızdır, elele tutuşunca asla aynı tempoda yürüyemeyen bıcırık bedenlerdir, üç beş sekizin değişmez üçlüsüdür, king sevdalısı kahve düşkünleridir, heroesu süper oynayan canavarlardır, omertada birbirini savunan mafyatik tiplerdir.

kim ne derse desin dostluktur, kan kardeşliğidir hiç kan akıtmadan...

hayatımızı belli standartlara kavuşturmayı düşündüğümüz dönemimizde alt üst oluşumuzla beraber hem yepyeni bir dünya yaratanlardır kendilerine, hem de geçmişe açılan kapımızdır oyun bahçemizdir gizlice kaçılan, eyvah mahmut hoca diye telaşlananlardır aniden...
    hayatımdaki gizli öznelerdir.
    (trişka, 03.06.2007 22:15 ~ 18.11.2007 17:51)
  4. etrafına enerji saçan,konuştuğunda bıkmadan kendini dinletebilen, bilgisine ve aklına şüphe etmeden güvenebileceğiniz, dördüncü nesil itü sözlük yazarı. hoşgelmiş...
    (denize yakılan türkü, 10.06.2007 21:03)
  5. yoldaşım, sırdaşım, arkadaşım. daha ne olsun?
    her bir şeyimi paylaştığım sözlük yazarıdır kendisi. dertlerimi mi anlatsam mutluluklarımı mı bilemem bazen. dinler her şeyi işte öyle bir şey. içsek, gezsek, dertleşsek, hiç gitmese yanımdan, hep kalsa dediğim insan. sabahları getirsek birlikte, monopoly oynasak, müzik dinlesek, gitar çalsak iğrenç seslerimizle söylesek salak salak.

belki de hayal gerçek, hayatım mecaz....
    (cisim tamlaması, 09.11.2007 00:33)
  6. (bkz: dance dance dance)
    (ellaam, 18.11.2007 18:45 ~ 18:47)
  7. rus klasiklerinde eserlerin herhangi bir yerlerinde mutlaka bir şekilde ihtiyaç duyulan terzilerin tamamının adı.terziyi çağırın gelsin buyurulunca , geldiğinde adı muhakkak trişka olur. ortada bir trişka dolaşıyorsa mesleği muhakkak terziliktir.ya da bebeğin adı trişka mı kondu, büyüyünce kesin terzi olacaktır.
    (deaftones, 01.12.2007 00:31)
  8. zirvede tanışmamızın ikinci dakkasında şahsıma ayar vermeye çalışmış, sıcakkanlı arı.bu hızı beni afallatmış olsa da, yıldıramamıştır*.aynı zamanda meslektaşım olup, kendisini kürsümü alır almaz asistanım yapacağımdır*.

edit:yılbaşı hediyesine de gözüm gibi bakıyorum artık, merak etmesin*
    (power of the right, 27.12.2007 20:56 ~ 21:13)
  9. yılbaşına kişe zirvesi'ne geç gelmiş ama biz yazarlara hayatımızın dersini vermiştir. efendim bu yazar zirveye avucunda misketlere geldi. sonra hepimize bi tane olmak üzere paylaştırdı misketleri. sonra da kenara çekilip bizi izledi, gözlem yaptı, not tuttu "hmm" diyerek kendine onay verirircesine kafasını salladı (ama headbang yapmadı). neyse biz bu misketleri alınca bi anda o havalı, karizma halimizi bi kenara bırakıp misketlerle oynamaya başladık. fotoğrafını çektik misketlerin falan. sonuç olarak trişka bize "yaşınız kaç sizin kuzular alın bi misket gördünüz coştunuz" mesajını vererek zirveye damgasını vurdu. ya yaa...
    (bulsaraa, 27.12.2007 21:17)
  10. yılbaşına kişe zirvesi günü sabahın 7.30'unda beni arayıp uyandıran sonra da uykulu uykulu ıvır zıvır satan mağzaya sokup ıvır zıvırlara bakmama neden olan insan. neyse bana yılbaşı hediyesi aldı çok mutlu oldum. tabi ıvır zıvırcıdan sözlükçüleri de unutmayıp onlara da misket aldı. dağıttık zirvede.

uzun zamandır kendisine karakedi'den bahsedip duran ben, sonunda onunla karakedi dinleyebildim zirvede. beğendi tabi ki. asena'nın gırtlağına hayran kalmış. bir ara müzik piyasasından konuştuk. "kimse sahip çıkmıyor böyle gruplara" diyerekten pop kültürüne olan hıncımızı dışarı vurduk.

çok üşüdük, çok içtik çok. neyse ki zirve çıkışı bize sahip çıkacak bir trişka annemiz vardı. sağolsun, varolsun.
    (cisim tamlaması, 27.12.2007 22:09 ~ 22:09)
  11. bu kadarmı kafa olunur, hiç yaşının adamı diil* dediğim sevgi kelebeği yazar. aralık soğuğunda dışarıda bırakmayıp evini de açmıştır bize. gerçi kaza süsü verip gözüme limon sıktı ki sabotaj olduğunu düşünmüyo da diilim. netice itibariyle süper insan, yanaklarından mıncırmak lazım.
    (maglor, 07.01.2008 00:38)
  12. özlediğim, bana göre "uzun" zamandır göremediğim insan. detliymiş, hastaymış, yalnızmış...
    duyguları almış bir yere götürmüş onu; dünya'ya haddini bildiresi varmış ama yüzsüzmüş dünya, anlamazmış. dert ortağı sigarasını bile çekmek istemiyormuş ciğerlerine. ağlamak, sadecek ağlamak ve uykusuz gecelermiş.

sıcacık bir sevginin kollarında bulmuş kendini bir gece; insan olduğundan. çarkına tükürdüğümün dünyası işte... halbuki olmasaydı kaygılar, gelecek kaygısı!
    ama var.
    boşver sen, gül trişka! cennet de cehennem de yokmuş çünkü.
    çünkü sevmek suçunu işledi insanlık, bundan bilmem ne kadar yıl önce.
    ve kimilerine göre sevmeye devam etmek için gönderildi dünya'ya.

şimdi benim burda seni güldürmem lazım espiri yapıp. beceremiyorum trişka. komik bi adam değilim ben. ama, ama biliyorsun senleyken gözümün içi gülüyor benim. bu da bir tuhaf durumdur işte...
    ne bileyim. öyle işte.
    (cisim tamlaması, 09.01.2008 15:28)
  13. girilerini okurken çok güldüğüm, katıldığım, keyiflendiğim yazar. konuşma dilinin, yazı diliyle aynı mizaha, sevimliliğe sahip olduğu varsayılırsa, evlere şenlik bir şahsiyet olduğu hükmüne varılabilir.
    (tatalu, 23.02.2008 01:27 ~ 01:31)
  14. (bkz: hikayeden)
    (orchidaceae, 06.04.2008 20:39)
  15. tepesine sömürge valisi tıynetinde dayı oturtulmuş yazardır. ama dayı dediysem, bildiğin dayı yani. şu türk ailelerinin en korkulanlarından olan dayı. erkek çocukların sigara içtiğini öğreneceğine babasının öğrenmesini tercih ettiği dayılardan. gençlerin yaptığı ettiği anne-babasının haberdar olduğu muzurluklarını "ne anlar ki o" deyip tırsarak saklamaya çalıştığı piskopat türk dayısı.

valiye haraç olarak bolca özgürlük vermiştir, yazık olmuştur.
    (chaghdash, 17.05.2008 15:11)
  16. trişka, trişka diye peşinden dolanırdım; şimdi "trişka hanım" olmuşlar. "trişka" da ölmemiş ama, az gözükür olmuş. bir yandan işçileri örgütleyip bir yandan şirketin geleceğini düşünmek... işçileri örgütlemek "trişka"'nın işi, şirketin geleceği ise "trişka hanım"'ın. eskiden deve kuşu kadar görüşürdük şimdi serçe! olsun yine "kuş kadar" işte...
    (cisim tamlaması, 23.07.2008 00:38 ~ 00:39)