treasure island   

adana çık aradan

1. bir de bunun ikincisi vardır; define adasına dönüş.
    çoçukluğumda defalarca okuduğum kitaplardandı her ikisi de, epey uzun bir süre her tıkırtıda uzun john silver'ın tahta bacağının sesini duydum, her gizli yaptığım işte arkamı dönsem beni enseleyecek sandım...
    (pandoranın email kutusundan, 19.04.2006 14:17)
  2. kaptan flint ve serdümen long john silver'in maceralarını anlat eser.
    (subaquatic, 01.07.2006 14:06)
  3. (bkz: define adası)
    (vikartindur, 20.08.2006 23:36)
  4. iskoç yazar robert louis stevenson'ın 30 yaşında yazmaya başladığı, yayımlandığı 1883 yılında yazara büyük bir başarı kazandıran, büyük çoğunluğumuzun okul yıllarında okuduğu tadından yenmez roman.

93 ya da 94 yılında trt'de bu romanın dizi versiyonu yayınlanmıştı. dizi, orijinal senaryoya sadıktı ancak uzay çağında geçmekteydi. long john silver'ı da anthony quinn oynardı.

kısa bir imdb aramasından sonra dizinin italyan yapımı l'isola del tesoro olduğunu buldum: http://www.imdb.com/...
    (vikartindur, 20.08.2006 23:42)
  5. robert louis stevenson'un üvey oğlunu eğlendirmek için yazdığı kitaptır.

yazarın deneyimlerinin ve seyahatlerinin meyvesidir. babası mühendis olan yazarımız - sanırım dedesi de mühendismiş- onun da mühendis olmasını istemiş ama o hukuk fakültesine kaydolmuş çok da istekli olmayarak. en büyük düşü yazar olmakmış. ilk yazdığı eserler ilgi görmeye başladığında-para kazanma dönemi diyebiliriz- zamanını çeşitli ülkelere seyahat ederek geçirdi. bu macera kitabının kaynağı da bu seyahatlere dayanır.

düş gücünü geliştiren bir eserdir. bir sandıkta define haritasının bulunuşuyla başlar; gemiler, korsanlar, macera, korku ve hazine sizi sürükler...
    (sunflower, 21.08.2006 00:35)
  6. "fifteen men on the dead's man chest
    yo-ho-ho, and a bottle of rum".
    (vanguard, 27.04.2007 12:04)