internetten oynanan bir strateji oyunu. oyunun güzel yanı hiç bir program neyim kurmadan, sadece siteden oynamanız. gerçi daha çok bi atraksiyon yaşamadım, hala bina yapıyorum ama görsellik fena değil. hatta para bayılıp plus üye olursanız daha iyi görsel özellikler oluyormuş. romalılar, galliler veya teutonlarla oynayabiliyorsunuz. kabaca romalılar sosyal ve teknolojik yönden, biraz turan takiği uygulayabilirseniz galliler saldırı ve savunma yönünden üstün. teutonlar ise allah ne verdiyse cinsinden. berserk gibi düzensiz ve disiplinisiz. ama tecrübeli iseniz ortalığı dağıtabilir mişsiniz. öyle diyolar. bir köyle başlıyorsunuz ve bir ordu kurabilecek düzeye gelince etrafınızdaki köylere saldırmaya başlıyorsunuz. oyunda diploması faktörü falan da var ama dediğim gibi daha oralara gelemedim. bağımlılık yapabilecek bir oyun.
sisteminde meydana gelen bir hatadan dolayı dün türkiye saati ile 14:30'dan itibaren yapılan tüm eylemler iptal oldu, bütün oyuncular 14:30 daki durumlarına geri döndü. şu an sistem normal çalışıyor ve sus payı olarak da herkese 1 gün plus üyelik verdiler keratalar. iyi oldu, beleş plus üyeliği sonuna kadar sömürüyorum.
gün itibariyle oda arkadaşımdan özenip oynamaya başladığım oyun.
rivayete göre yeni üyeler 5 gün boyunca dokunulmaz olurlarmış ve bu süre zarfında kastırıp köylerini geliştirmeye çalışırlarmış...
oyuna tek bir merkez binasıyla başlanır. ilk iş,çeşitli hammadde üretimini artırıp seviye yükseltmektir. seviyeleri yeterince yükselmiş olan hammaddelerle cazibeli görüntüsüyle boş köy alanı geliştirilmeye başlanır. sonrasını oynayıp görmek lazımdır. güzel zaman geçirilebilecek zahmetsiz oyundur,diyebiliriz.
zaman hırsızı browser oyunu. kışın başlarsanız uzun süre oynayabileceğiniz ama yaz gelince birde güneş dışarıda parlamaya başlayınca "ulan manyakmıyım ben, bir bina basmak için 1,5 saat beklermi bir insan, dışarıda hayat var" diye düşünüp, bir anda bıraktığım hastalık.
geçen yılın en iyi browser oyunu. "kim seçmiştir,neye göre,kime göre" derseniz cevapsız kalacağım; ama biraz kasarsanız ilerde çok eğlenceli olabilen, bir gece de 2000 askerinizin ölmesi gibi garip olayların başınıza geleceği oyundur.
başlarda eblek eblek baktığınız ancak ilerledikçe deli gibi sağa sola saldırıp taktikler yaptıkça zevklenen browser oyunu. romalıları seçmek en karlısıdır.
s1,s2...s6 ve 1 haziran 2007 itibariyle s7 adlı dünyanın(server) açılmış olduğu,ayrıca diğer dünyalara göre çok daha hızlı ve oynanabilir olan speed adlı serverıyla başlayanı bağımlısı eden strateji oyunu...speed için; http://speed.travian.com.tr
oynadıkça zevkli olan zevk aldıkça daha çok oynadığınız kesinlikle başlanmadan bırakılası browser oyunu. yok bana rahat battı böyle geceleri kalkıp orduma bakmak istiyorum aman bir tahıl basiim hammadde takılııım derseniz buyrun;
(bkz: http://www.travian.com.tr/...)
cermen olarak başladığınızda size yağma zevkini sonuna dek yaşatacak oyundur. cermen olmak yerine galyalı olmayı seçerseniz savunma yönünüz çok kuvvetli olmasına rağmen saldırı gücünüz oldukça düşük olacaktır. bu şekilde ancak kendi birliğinizin hammadde deposu olabilirsiniz. yok ben romalı olucam asil kalicam derseniz, her upgrade icin gereken yığınla hammaddeyi bulmak için sivilceleriniz çikacak, yağma yapiyim kazaniyim derken bu sefer de asker basmanın külfetini omuzlarınızda hissedeceksiniz.
yeni bir server açıldığında oyuncuları ırk seçimi konusunda boyle bir dilemmaya düşüren oyundur kısacası.
başka bir browser oyunu,bazıları için text'ten oluşan anlam ifade etmeyen bi oyun olabilir lakin bunun için saat kurup gece kalkan bilir verdiği hazzı...