solda okuduğum başlıkların hepsinin alt alta ağız ile ilgili olması sebebiyle, nerden çıktı bu başlıklar diye merak edip araştırmam sonucu karşıma çıkan yazar. önce, bu yazarın ağız ile ilgili bir yaşanmışlığı, bir derdi mi var acaba diye düşünsem de sonradan gerçeğin farkına vardım. tüm deyimlerin anlamlarını yazıp sözlüğün boşluğunu doldurmakmış amacı. hizmeti için teşekkür ediyoruz. umarım b harfinde sıkılıp bırakmaz
aynı sözlüğe sahip olduğumuzu düşünüyorum, sabah gazetesi promosyon olarak dağıttıydı o sözlüğü biliyorum. yorulursa bana mesaj atsın ben devam edebilirim kaldığı yerden. ciddiyim bak hea.
-trasker hadi gel yemek hazır
-yemek bir dalda kuş vurmak itmez ite
-ne diyosun olm?
-al alını sarmaladım bel belini kırmaladım
-aha gitti oğlan!! iyi misin yavrum
-tel kenara kır olunca gelin yeksan olur imiş
-hadi ye yemeğini de git uyu biraz çok yoruldun sen
-evlat hadi deyince öteden peder uçarmış
-sabahtan beri bilgisayar başında oturursan olacağı budur işte.
-at oturmaynan it somurtmaynan
-iti miti bırak da git dinlen hadi
-uyku uykuyu uykuda öpermiş
-!?!
-dün dününe gelmeyenin el düğününe gelmezmiş
-sakin tamam geçti sakin
-ellerine ot bulananın götüne kot bulanırmış
şu anda copy paste, tematik vs. yapıyor olsa da sol frame'de bugüne kadar duymadığım deyimleri görmemi sağlamıştır. günlük hayatta belki hiç kullandıldığına şahit olmayacağım deyimlerdir bunlar. belki seçerek yazıyor bu girileri. beni rahatsız etmiyor yaptığı iş. buna karşın tematik ve çoğunluğu alıntı giriler sözlük alemlerinde hoş karşılanmıyor, ancak çoğu tematikçi gibi o buna aldırmıyor (sanırım).
yazdığı deyimlerin çoğunun çocukluk çağlarımdan tanıdık gelmesi ile ömer asım aksoy kimdir diye bakılmış, gaziantep'li olduğu öğrenilince durum aydınlanmıştır.
şu sıralar meşgulsün biliyorum. yaptığın işi de sonuna kadar takdir ediyorum. yarın öbür gün başka biri çıkar, başka sıralı bilgiler yazar buraya, o zaman onu da takdir ederim. ben böyle insanları takdir ederim hep.
lakin gördüğün üzre, temelde nedeni asla anlaşılamayacak bir sebepten ötürü, ''deyimler ve atasözü ile kafamızı skti'' düşüncesi ile saldırıyorlar sana. ''pis'' diyorlar, ''kaka'' diyorlar, ''dur'' diyorlar. bekliyorlar ki, ''nar kokulu taşşak biti'' gibi betimler yapasın, hiç olmadı skindirik diyaloglar giresin. o da olmadı göze batmayan silik biri olasın. halk bunu istiyor trasker.
halk, iki gün sonra manası kalmayan gündelik eğlencelikler istiyor dostum. ve egemenlik onların. onlara istediğini vermelisin. bunu kendin için yapmalısın.
onların istediği gibi biri olmalısın, kendin istediğin gibi değil.