belki ilginizi çeker
· pontiac solstice
· optimus prime
· michael bay
· f22
· ironhide
· hayatını kolaylaştır (reklam)
gündem

transformers the movie   

adana çık aradan

1. gösterime giriş tarihi 4 temmuz 2007 olarak belirlenmiş, michael bay'in yöneteceği film. bu tarih ve cast daha değişecek gibi görünüyor. şöyle de bir official sitesi var:

http://www.transformersmovie.com/
    (jugis nomen, 27.06.2006 07:52)
  2. izlemeye sahip olduğum 2 decepticon ve 1 autobot ile gitmeyi düşündüğüm film.seneye kadar g1 ve g2 yi çekip izlemek lazım hatta.daha da abartıp isteyen arkadaşlarla robotları sergileyebiliriz her türlü fikre açığım.

film müziklerini , mümkünse tema müziğini yine lion a yaptırsınlar , işte o zaman yüz yılın filmi derim.
    (zaknafein, 16.07.2006 18:50 ~ 28.09.2007 18:10)
  3. son fragmanını sinemada izlediğim zaman beni benden alan filmidir. bu kadar güzel bir görsellik ve robotların ihtişamı gözlerimi kamaştırdı.

düşünsenize çocukken 7-8 yaşlarında çizgi filmlerden hayran olup oyuncaklarını aldığınız çantasını sırtna taktığınız, kalem kutusuyla optimus prime olup okulda gezdiğiniz, izlemek için yemek yemediğiniz müziğini hala bildiğiniz transformers'lar film olmuş geliyor. hem de nasıl geliyor.

robotlar dönüşmesi, aksiyon sahneleri, atmsoferi, robotların canlılığı ve gerçekçiliği çok heycan verici gerçekten.

not: heycanımdan dolayı kopuk bir giri oldu farkındayım.kusura bakmayın

http://www.youtube.com/...
    (lucifer, 11.06.2007 15:54)
  4. gösterimi 6 temmuza ertelenmiş ya da dünyada 4 temmuzda gösterilip türkiyede 6 temmuzda gösterime girecek. hernenyse ben 6 temmuzda izleyeceğim filmi. bir keleme olarak da filmin yapımcısı steven spielberg. keşke yönetmeni de o olsaydı, hatta peter jacksonla beraber yönetselerdi filmi çok şahane olurdu. tabi michael bayden* kötü beklentilerimiz yok, merakla ve heycanla bekliyoruz. coming soon.
    (maglor, 23.06.2007 18:29)
  5. ilkokulda sırt çantalarımızı ters takıp (göğüs nahiyesine) oynadığımız transformerscılık adında bir oyun türetmemize vesile olmuş çizgi filmden uyarlanan film. hasretle bekliyoruz.
    (muddlehead, 26.06.2007 04:37 ~ 04:38)
  6. (bkz: it's prime time)
    (rafael, 28.06.2007 13:56)
  7. (bkz: @1662580)
    (cursedpower, 07.07.2007 01:30)
  8. bi aydır vizyona girmesini büyük bir heyecanla beklediğim, izlerken nostalji yaptıracağını düşündüğüm, çocukluğumun o saf ve temiz günlerini hatırlatacağını* umduğum film. bugün girdi vizyona lakin bendeki şans bu kadar; param yok .mına koyiim. p.tesi giderim artık. bir aydır süren heyecan iki gün devam edecek galiba.
    (viktorrap, 07.07.2007 01:37 ~ 01:38)
  9. türkçe dublajının tırt olduğu, henüz altyazılısını izlemeye nail olamadığım, robotların e-bay'den alışveriş listelerini dikizlediği, binlerce yıl önce donmuş megatronun çatır çatır dünyalıların dilini konuştuğu halde uzaydan gelen autobot ve decepticonların dünya dillerini interneti kurcalayıp öğrendiği,tüm bunlara rağmen yine de film bittikten sonra "ohannesburger" diye silkindiğim,özel efektleri dolayısıyla sinemanın halı zeminine düşen çenemin açtığı çukura takılıp düştüğüm, mükemmel olmasa da harika film.
    (entipüften, 10.07.2007 21:02)
  10. bir yıl önce mars üzerinde parçalanan bir robotyun görüntüsüyle geliyoruz gümbür gümbür mesajı veren filmdi.

dün gibi hatırlarım ilk trailer'ı. "zaman su gibi akıp geçiyor işte", "daha dün gibi hatırlıyorum ilk trailer'ı" demeye gerek yok.

ilk önce filme büyük tedirginlikle gittim. çünkü bu tarz uyarlamalar - çizgi roman, çizgi film- genelde bekleneni vermez. yönetmenin " ben farklıyım ona buna bağlı kalmam. özgürüz olum biz" şeklinde tavır almasından dolayı boka döner. transformers'la michael bay'in konuyla pek alakalı olmadığı düşününce aynı şüpheye düşmüştüm. fakat ilk fragmanı izledikten sonra etkisinden saatlerce kurtulamadım. ama hala içimde bi şüphe vardı. ne fragmanlar izleyip gaze gelip sinemadan " hay amına koyim" tarzı fütursuzca edilen küfürlere çıkmıştım.

ama transformers tan sonra yüzümde cool bi sırıtma (bu bana özeldir) ve "inanamıyorum" diyerek çıktım. şimdi abarttım gibi geldi biraz ama benim için yeri çok büyüktür bu robotların. çocukluğum oyuncakları, kalemkutuları, çantalarıyla geçti. boru mu?

bu sene beklediğmi filmler arasında 1 numaradaydı ve deydi kesinlikle. 2 saat 20 dakika boyunca bir an olsun sıkılmadan kah gülerek (autobotların evin etrafında saklandığı bölüm), kah hüzünlenerek ( bumblebee'nin yakalandığı bölüm), kah kontrol dışı bir şekilde huuaaa , hoaaa, ohaaa tarzı sesler çıkarark (starscream'in şov bölümü) izledim filmi.

eleştirmenlerin bazılarının 2 saatlik bir reklam filmi yorumlarına katılmıyorum o kadar çok. nokia reklamı dışında öyle abartılan bi reklam yoktu. kanımca en fazla the strokes reklamı yapılmış. çocuk film boyu o t-shirt'ü giydi. ayrıca bu filmin bütçesiyle ilgili bi bilgim yok ama bu kadar taşşaklı bi filme kaynak sağlamak için elbet reklamlar olcak. normaldir bu.

filme gelince o kadar çok söylenecek söz var ki. uzak çekim aksiyon sahneleri kusursuzken yakın çekimlerde biraz izlemekte zorlandığımız oldu. megathron'un uçağa dönüşmesi dışında o kadar büyük bir eksi yoktu. tabii filmin süresi düşünülürse abartılan bir evde gözlük arama muhabbeti var. robotların kendi aralarındaki muhabbetlerin az olması tadını damağımızda bıraktı. insanların diyalogları biraz boktandı. özellikle yüzbaşımıdır nedir onun çocuğu güldüğünde "osurmuş olabilir mi hayatım?" demesi çok boktan ve yapmacık geldi.

filmi türkçe seslendirmeli izlemenin dez avanatjını yaşadım. optimus prime'in sonda yaptığı anlamlı mesaj ve ayar dolu konuşmayı orjinal sesiyle dinlemeyi çok istiyorum. muhtemelen harika bir dvd'si olcaktır bu yapımın.

starscream'in daha çok konuşmasını daha çok coşmasını isterdim. ama öyle bir sahne yapmışlar ki starscream için akıl almaz olmuş. vuruyım mi abi kıvamındaki autobot'un (adını unuttum) ateşlerden kaçarak kadının üstünden atladığı bölümde hiç fena değildi.
    (lucifer, 11.07.2007 13:48 ~ 13:49)
  11. (bkz: transformersgame.com)
    (neverlander, 31.07.2007 01:18 ~ 01:18)
  12. zamanında kendisini seyretmek uğruna hergün sabahın yedisinde kalktığımız için hakkında pek de objektif yaklaşamadığımız sevgili çizgi dizimizin sinema uyarlaması.

zira perdede hareketsiz bir optimus prime resmi olsaydı bile sinemadan çıktığımda "hacı über olmuş şahane" der gezerdim, o derece. hal böyle olunca mech krizimi giderdiği içim yönetmene teşekkür etmekten başka yapacak pek yorum kalmıyor.

ama "megatron ile son dövüş sahnesi biraz daha ihtişamlı olmalıydı" demeden de duramıyor insan.

(bkz: eleştirmeden duramamak)
    (kane, 08.02.2008 14:36)