görseller
transformers müziğitransformers müziği

belki ilginizi çeker
  1. · vision one
  2. · melody pm
  3. · electronica
  4. · zeus
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · öğretmenler günü
  5. · zongul ducks
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · ibrahim üzülmez
  8. · dereye inip taş bulamayan adam
  9. · gereksiz ama önemli olan şeyler

transformers müziği  

1. şahsen ilk olarak ceyyar kermit'ten duydum böyle bir benzetmeyi..başka yerlerden de kulağıma geldi..çıkışı bu iblis kafalıdan olabilir..kısacası genre'sinde electronic(a) yazan her tür müziğe bu ismi kullanıyor..diyorsun "daft punk harika", "ne o öyle transformers müziği gibi, ciiuvvv ciuw!" diyor..diyorsun "röyksopp baba", "ne o öyle gay robot müziği!" (bu da başka bir tanımlama olmuş) diye cevaplıyor..

ben de ona diyorum ki; "rock is sooooo dead, baby!"..
    (zeus, 04.02.2009 14:26 ~ 14:28)
  2. anlamadığım elektronik müziğe, kimi müzik otoritelerince** attığım boktur. öyle tabi arkadaşım! ne o öyle "ciiiiiiuvv vooooğiiiiink piiiuuuuvvv" şeklinde sesler, arada "ah-oh-ıh" gibi sesler çıkaran kadın ve erkek backvokaller, tek bir cümle üzerine ilerleyen şarkılar... anlamıyorum arkadaş. ulan transformers'ın çizgi film müziği bile daha çok müzikal öğe içeriyordu. haksızlık etmişim. onlar delikanlı robottu.

daft punk'mış, prodigy'miş, röyksopp'muş (daha adını söyleyebilen adam görmedim ne sikimsonik iştir abicim!) nedir usta bunlar?

bir de kalkmış bana "rock is dead beybi. i <3 electronica!" diyenler var! electronica ne onu da anlayamadım!? neyse, ne diyordum? heh! döverim ulen sizi! allah'ıma döverim! gelmeyin üstüme!

dipnot: electronic ile electronica arasındaki farkı bilen varsa mesaj atsın.
    dipnot 2: illa elektronik müzikse açın depeche mode! mis gibi.
    (ceyyar kermit, 04.02.2009 14:37 ~ 14:38)
  3. sözlerini de yazalım tam olsun.

the transformers,
    more than meets the eye
    autobots wage their battle to destroy the evil forces of the decepticons
    the transformers
    robots in disguise
    the transformers
    more than meets the eye
    the transformers.
    (kitiara uth matar, 04.02.2009 14:40)
  4. ufacık bi emule araştırması sonucu, ceyyar kermit'in kullanım şeklinin ne kadar yanlış olduğunu görebileceğimiz benzetme.

şöyle ki, bu cingle'ın 3:32lik bi heavy metal versiyonu var. hatta zaten kermit şu noktada da yanılmış; 80ler heavy metal'in peynir ekmek gibi kapışıldığı zamanlardı.

demek ki, "transformers müziği" dediği zaman biri "heavy metal" olarak anlayacakmışız *

not: yazar burada ceyyar kermit'e el sallıyor.
    (kitiara uth matar, 04.02.2009 14:57)
  5. çevremde bu transformers müziği terimini en çok kullanan insan ceyyar kermit. zaten başka da kullanan bilmiyorum. nasıl zeus electronica diyorsa, o da transformers müziği diyor.

ama!

sevgili sözlük yazarları! bu ceyyar kermit dediğimiz kurbağa kulaklı mutant, sadece dinlediğimiz güzel müziklere pislik atmak, sert görünmek için transformers müziği terimini çıkarıp onlardan nefret ediyormuş gibi davranmaktadır!

"objection, your honor!?!"
    "overruled, you may go on."
    "thank you, your honor!"

the prodigy'ye "vıcuuuuv vıcuuuuvvv" diyen bu kermit kardeşimizin, yumuşak, naif ve rahatlatıcı müziğiyle ün yapmış röyksopp, air gibi sanatçı ve grupların sanat eserlerine de aynı şekilde tepki vermesi, "vıcuuuvvv vıcuuuuuvvvv robot transformers robot trans---" diye çemkirmesi, ne büyük bir gaflettir? onlar ki bu gaflete düşenler, şüphesiz ki cehennemde ultra yüksek frekanslı sesleri işitmeye zorlanacaktır! (müzik suresi, 11.ayet)

ayrıca!

bu "transformers müziği" terimini kullanan arkadaşımıza "e abi senin dinlediklerinde de bir riff var 7 dk aynı gidiyor, bir de adam/kadın böğürüyor sürekli, o daha sert ve sıkıcı değil mi" sorusunu sorduğumuzda "olm sert işte, delikanlı, sizinkiler gibi gay değil" cevabını vermesi; homoseksüel vatandaşlarımıza büyük bir hakarettir. bu, açıkça ceyyar kermit'in homofobik olduğunu, böğürme içermeyen her müziği eşcinsellikle ilişkilendirdiğini gösterir.

fakat!

"rock is soooo deeaaadd baby!" gibi halkı kışkırtıcı, galeyana getirici ve tahrik edici cümleler kurmak; istenmeyen sonuçlara yolaçacağı gibi, hem de müziğin bu günlere gelmesini sağlayan muhterem rock camiasına hakaret etmektir. her ne kadar bu rock camiasının içinde dorock iblisleri ve -ceyyar kermit tabiriyle- sakatat metal güruhu bulunmasa da, böyle cümlelerin kurulmaması daha yerinde ve mantıklı olacaktır.

"are you gettin' somewhere?"
    "your honor, please, you'll see..."

sonuç olarak!

olm transformers müziği ne mk?! gününün 10 saati böğürme dinlemekle geçiyor, o kadar gürültü dinlesem ben de ota boka transformers müziği derim. sen haberlerde mehmet ali birand'ın da sesini vocoder efektli, robot gibi duyuyosundur zaten. aç o kulakları accık aç! elektronik müzik dediğimiz olay böyle bir şey değil! ilerleyin yahu!
    (noscho, 04.02.2009 16:04 ~ 16:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil