cybertron gezegeninde hüküm süren, kendilerini uçak, tır, çekici vb. formlara dönüştürebilme yeteneğine sahip iki ayrı robot klanının aralarındaki mücadeleyi betimleyen çizgi film.
pahalı oyuncaklardı. birleşip daha büyük robotlar oluştururlardı. hepsini almak mümkün değil tabi. herkes zor bela aileye bi tanesini aldırır, sonra okula getirilip birleştirilirdi.
bende itfaiye kamyonu var bir tane, mavi, hala saklarım.
decathlon olarak adlandırılan kötü grup kesinlikle daha karizmatikti. eblek iyiler, tıra, vosvosa, doğan görünümlü şahine felan dönüşürken bunlar savaş uçaklarına dönüşürlerdi, ortalığı dağıtırlardı.
buradaki tüm kuşağın çocukluğunu renklendirmiş, şimdikilere nazaran çok daha güzel bir senaryosu ve kurgusu olan aşmış çizgi film serisi.
ah be bir kere optimus prime'ı gebertiyorlardı**, cam çerçeve tampon dağılmıştı da o dandik sarı vosvos kurtarmıştı desepticon'un elinden. ne üzülmüştüm bak şimdi hatırladım.*
unutulmaması, unutturulmaması gereken, burdan tüm kamuoyuna seslenerek bu konuda bir ideolojik halay çekilmesi gerekliliğini hatırlatmayı bir borç bildiğim teknolojik halk kahramanları.
abi o neydi yaaa, her bölüm sonunda ağladığım, bitmemesi için resmen dua ettiğim bi güzellikler silsilesiydi.
belki yapamayanlar bene kıl olabilir ama olmayın. ben o beş aracı birleştirmeye vakıf olmuştum. lakin biraz sentez olmuştu. autobot decathlon ne varsa birleştirmiştim.çok pahalıydı bunlar ben de hepsinden bi temsilci almıştım, bir autobot,bir decathlon,bir traktör, bir helikopter. gövde olarak da sonradan iyilere geçen bi uçak vardı, onu kullanmıştım.
bu arada dekatlon neydi, atletizmle mi alakalıydı. hayırlısı. isim bulamamışlar herhal, küçükler anlamaz diye itelemişler.şimdi iteleseler yine gık diyemem, unuttum ki ne olduğunu.
şu an kanald de yayınlandığını görünce şok olduğum küçüklüğümün çizgi * filmi.hatta bunların oyuncakları vardı bende böyle üstüne elinle sürtünce renk falan değiştiriyorlardı.hatta çizgi filminin müziğini de transformırs titas tis titas diye sallardım anlamadığım için.
yıllar önce annelerin yaptığı günlerin en güzel yanı. gelen çocuklar transformers oyuncaklarını da getirirler, böylece hep beraber güzel dakikalar yaşanırdı.
80'lerin sonu ve 90'ların başında çocukluğunu yaşamış kuşaklarda izlememiş olanlara "yuh artık" gözüyle bakılan bu efsanevi çizgi film beyaz perdeye bu iki usta ismin ellerinde gelecek, sabırsızlıkla bekliyor olacağım..
çocuk iken müziğinde sıkça duyduğum "transformırs vogasdis disgayr" hedösünün aslında "transformers robots in dusguise" şeklinde olduğunu öğrendiğim,öğrendikten sonra "ben daha iyi yazmışım" dediğim çizgifilm.
hayatımda izlediğim en güzel çizgi filmdi.kötülerin büyükçe bir uçağı hala oyuncaklarımın arasında bir yerlerdedir.ama bunun yanında bir robotun ölürken! acı çektiği çizgi filmdir.
bu günlerde traileri www.youtube.com)" onmousedown="return bkc('882545','www.youtube.com')">www.youtube.com 'dan izlenebilen ancak pek de özen gösterilmemiş bir trailera sahip olan bol bütçeli film.
çizgi filmi , gı joe ve ninja kaplumbağalarla birlikte 90'lı yılların başına damga vurmuştur.efsanedir.
1984-1987 yıllarında japonyada gösterilen ve türkiyede 90ların başına susam sokağı ile birlikte damgasını vuran çizgi film. 1986 yapımı animasyon olan ilk filmi de japonlar tarafından yapılmıştır. yeni filmi ise bir amerikan yapımı ve michael bay tarafından yönetiliyor ve henüz çekimler tamamlanmadı ancak 1. trailer seyirciye sunuldu. 4 temmuz 2007de amerikada sinemalarda gösterime girecek olan filmin ise 13 temmuzda beyaz perdede olacak harry potter ve zümrüdüanka yoldaşlığı ile seyirci kapışmasında olacağı düşünülüyor. şahsi görüşüm sinemaya çocuklar değil çizgi filminin yayınlandığı zamanın çocukları gidecek.
trailer için =>(bkz: http://a.videodetective.com/...)
(bkz: 80lerde çocuk olmak)
(bkz: 90larda çocuk olmak)